dodoman napisal/-a:
če ima otrok raka na penisu mu ga naj obrežejo, vendar to če ga imam nepa, da se obrezuje kar tako za lepš.
Ne za lepše, temveč se s tem močno zmanjša možnost raznih infekcij. In ja seveda se infekcije preprečijo z redno higieno, vendar je ob redni higieni vseeno manjša možnost za bolezni pri obrezanem penisu.
dodoman napisal/-a:in ja...obrezat se dajo v ameriki moški zato, da bi ugajali ženskam, saj tam velja pravilo: obrezano je normalno, neobrezano je nenormalno. (zato je to tipičn primer nesamozavesti).
No kje je tukaj problem, če se sami zato odločijo, ko so polnoletni sploh ni debate. Pa kaj če je obrezano normalno, sej je tudi normalno, da se ženske brijejo ali depilirajo a te to tudi moti?
dodoman napisal/-a:vse to sem že opisal pa očitno nisi prebral postov...
Ja vem, da se v Sloveniji obrezuje šele po 2. letu z anastezijo..sem kdaj trdil drugače v katerem postu?
Od druge strani naprej nisem prebral vseh postov ja. Pa če se vse dogaja z anestezijo in se s tem posegom zmanjša riziko za zdravstvene težave nevem kaj govori proti.
dodoman napisal/-a:V prejšnih postih sem že omenil, da do travme prihaja pri otrocih, ki so obrezani brez anastezije...torej ne toliko v Sloveniji ampk v večini držav po svetu.
Če pa se to dogaja brez anestezije a tudi jaz tega absolutno ne podpiram.
dodoman napisal/-a:Veš zakaj ne pogrešaš ničesar?..ker nikoli ničesar nisi imel že na začetku, da bi pogrešal.
ne moreš ti vedeti, da ti kaj manjka, če nisi imel pred kratkim oboje 100% funkcionalno ali se nisi o tem izobrazil s strokovnega vidika ala biologije/medicine.
Wau res nisem vedel da sem bil z 2cm2 kožice ful bolj funkcionalen. In dokler mi ki smo obrezani ničesar ne pogrešamo in nismo zaradi tega v nikakršnem hendikepu mi je kul tudi če sem obrezan. Kot sem že 100krat napisal imam le plus v smislu manjših možnosti za infekcijo.
dodoman napisal/-a:Tudi deklice, ki se jih pohablja v nekaterih državah trdijo, da jim nič ne manjka in normalno uživajo sex, čeprav jim odrežejo zunaji del klitorisa.
mlade punce celo prostovoljno se uležejo in pustijo rezati( ponekod jih držijo in fante in punce, spet drugje je to pranje možganov do neke starosti in potem prostovoljni obrez).
Argumenti obrezovanja deklic so zelo podobni tvojim argumentom pa vendarle je zdrava pamet, da nekaj tukaj ne štima.
Sem proti obrezovanju deklic, ker to nima nikakšnih zdravstvenih prednosti, le možne težave po mojem vedenju...
dodoman napisal/-a:Boš rekel, da ni to nekaj, kar bi se moralo osebi prepustiti, da izbira pri svojem telesu??? (ne govorim tukaj o nujnih medicinskih posegih tipa "rak" mod, ko moraš moda odrezat, ampak točno temu kar si ti reku zase..da se obreže za vsako malenkost ala vnetje).
Tu imaš nekako prav, vendar če je proces neboleč in preprečuje možne težave v otrošvu in tudi kasneje... nevem no jaz nimam argumenta proti obrezovanju pač.
Pa starši nas 'zaznamujejo' tudi v drugi pogledih, krst, prehrana, praktično v vsem. Potem je najbolje da otoke damo v nekakšne kempe kjer bodo nastajali superljudje...
Nočem ti stopiti preblizu ampak ne morem razumeti da tako paniko delaš zaradi nečesa kar nikakor ne škoduje v nobenm pogledu v življenju in sploh ne vpliva na nič. Pomoje ti nebi dal niti organov po smrti nekomu, ker je to tvoje in noben nima pravice se tega dotikat čeprav tebe to nič ne košta...