Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori

Ali vam je izobrazba pri fantu pomembna?

DA
13
41%
NE
19
59%

Skupaj glasov: 32

Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

No, potem naj mi pa nekdo prosim po kmečko razloži :D .
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

1sneguljčica napisal/-a:Meni sta pa fantova plača in izobrazba še najmanj pomembni. Nujno pa ne sme kadit, piti alkohola do te mere, da je pijan, bit mora urejen, pospraviti za sabo in znati vsaj malo kuhati.

a ti pa nisi še nikoli pregloboko pogledala v kozarec? :D
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a 1sneguljčica »

NIKOLI!
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Pojdi v samostan...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Hvala za komentar, a ni potrebe. Pa ne misli, da v samostanu ne pijejo. In me veseli, da sočustvuješ s tistimi, ki živimo zdravo.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Eno je zdravo življenje drugo pa bolezensko pretiravanje.
In še nekaj... Človek je pijan oz. vinjen po enemu kozarcu vina. Po tvojem mnenju je to nezdravo... Zakaj potem zdravniki priporočajo kozarec vina po kosilu? Zdaj pa glej kaj boš nabluzila.... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Tole si bom pa jst privoščla namest sneguljčice...

Človek ni vinjen po kozarcu vina......je nivo alkohola v krvi prenizek, da bi vplival na psihofizično stanje posameznika in povzročil vinjenost (no, razen v posebnih primerih z izredno nizko toleranco do alkohola).

Zdravniki ne priporočajo kozarca vina (ok propaganda je nardila svoje, to so si nekateri vzeli ot recept za zdravo življenje izgleda), le trdijo, da ni škodljiv. Isti učinek na kri, kot ti ga da kozarec vina po kosilu, lahko dobimo s skledčko borovnic, rdečo peso....

Nezdravo pa je pitje alkohola....če nič drugega, matra jetra pri presnavljanju, je preagresiven za ustno sluznico (povzroča raka ustne votline), pa še vpliva na psihofizično stanje (v prevelikih količinah).

tko da ne se delat norca iz tistih, ki ne pijejo, raje jim čestitajte. Ker škodujejo si s tem zagotovo ne.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Ti je že vse povedala barbie_girl_85 tako, da nimam kaj dodat.
Lahko ji samo čestitam, da si ne zatiska očesa kot si ga nekateri, ki opravičujete svoja dejanja za katera vas je sram.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Sem hotela rečt "dejte odpelat tole debato kam drugam", ampak se rajš pridružim.. :D
1sneguljčica napisal/-a:Lahko ji samo čestitam, da si ne zatiska očesa kot si ga nekateri, ki opravičujete svoja dejanja za katera vas je sram.
Ma dej, kakšen sram neki, no. Večina pivcev je zmernih pivcev, nismo vsi vedno zdej mrtvo pijani in delamo štale po cesti/ulici/se gremo vandalizma/fukarimo naokol..običajno se ga pije "for shits and giggles" in za dobro voljo in taki, ki to vejo, tud vedo tudi kje jim je meja (in tko vemo, da lahko naredimo še en mali korak naprej, da je vse skupaj še bolj zabavno :D).
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

enostavno. meni formalna izobrazba veliko pomeni. pika konec amen. zdej se pa lahko tle razpočite in na trepalnice mečete. tako kot nekomu drugemu veliko pomeni, da fant ne kadi.

sicer pa končana zgolj osnovna šola pomeni, da dečko enostavno ni voljan vlagat v nekaj. če je hudo inteligenten in razgledan še slabše. (da kljub potencialu ni spacal tiste srednje skupaj).... tako kot sem se js npr. ob faksu še štrudl usput naučila spečt.

poleg tega je večina mojih vrstnikov, ki jih srečujem in ima končano osnovno šolo, precej pod mojim intelektualnim nivojem. zadnja takšna debata, ki sem jo z nekom imela se je zaključila v 10ih minutah. njegov največji življenjski dosežek je, da lahko z eno roko zvije joint, medtem ko vozi kombi. in njemu je super. well. good for u!

upam, da moje kuharsko znanje in obvladovanje ostalih gospodinjskih poslov ne zgine enkrat ko končam z zagovorom diplome.

počla sem od smeha skoraj :D
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Flori, jst ga znam pa z eno roko v žepu zvit :D No, če nisem že iz prakse :D :D :D

sicer pa, se strinjam, da je izobrazba za izobražene pomembna. Sam ob takih debatah se spomnim na "vrle sestrice", ki odpikajo dobre, poštene, lepe fante (tehnike), in se smehljajo starim, čelavim, brezzobim zdravnikom..... OK, razumem, da hočeš izobraženga, sam .....well, your life.....

Nekako tako, kot sem se smejala gospodičnam, ki so padale na BMW-je z ukradenimi tablicami. In odpikale vsakega fantiča, ki ni ustrezal kriterijem (beri vozil dober avto).

Nekako tako, kot se smejem gospodičnam v Beogradu, na "Ulici silikona". Ki postopajo z vsem svojim plastičnim premoženjem, in iščejo direktorje. Običajen smrtnik (četudi z doktoratom) nima pri njih kaj početi.

Če pa so kriteriji fleksibilni, strogo ne izločajo in se znajo prilagajat, pa s takimi kriteriji ni nič narobe. In seveda, če se zaradi enega kriterija ne odstranijo vsi ostali (beri čelavi brezzobi zdravniki).
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

barbie_girl_85 napisal/-a:Tole si bom pa jst privoščla namest sneguljčice...

Človek ni vinjen po kozarcu vina......je nivo alkohola v krvi prenizek, da bi vplival na psihofizično stanje posameznika in povzročil vinjenost (no, razen v posebnih primerih z izredno nizko toleranco do alkohola).

Zdravniki ne priporočajo kozarca vina (ok propaganda je nardila svoje, to so si nekateri vzeli ot recept za zdravo življenje izgleda), le trdijo, da ni škodljiv. Isti učinek na kri, kot ti ga da kozarec vina po kosilu, lahko dobimo s skledčko borovnic, rdečo peso....

Nezdravo pa je pitje alkohola....če nič drugega, matra jetra pri presnavljanju, je preagresiven za ustno sluznico (povzroča raka ustne votline), pa še vpliva na psihofizično stanje (v prevelikih količinah).

tko da ne se delat norca iz tistih, ki ne pijejo, raje jim čestitajte. Ker škodujejo si s tem zagotovo ne.

:gut: :gut:
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

floribunda napisal/-a:enostavno. meni formalna izobrazba veliko pomeni. pika konec amen. zdej se pa lahko tle razpočite in na trepalnice mečete. tako kot nekomu drugemu veliko pomeni, da fant ne kadi.

Točno tako. Nekomu veliko pomeni izobrazba, drugemu lepota, tretjemu, da ne kadimo, četrtemu, da ne pijemo.

In če nekdo sam ne pije, mi je povsem normalno, da ob sebi želi tudi takšnega partnerja.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

floribunda napisal/-a:sicer pa končana zgolj osnovna šola pomeni, da dečko enostavno ni voljan vlagat v nekaj. če je hudo inteligenten in razgledan še slabše. (da kljub potencialu ni spacal tiste srednje skupaj).... tako kot sem se js npr. ob faksu še štrudl usput naučila spečt.

poleg tega je večina mojih vrstnikov, ki jih srečujem in ima končano osnovno šolo, precej pod mojim intelektualnim nivojem.

Ful mi je všeč, da je nekdo upal napisat tisto, pri čemer sem se jaz bremzala.
modralaguna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a modralaguna »

barbie_girl_85 napisal/-a:Človek ni vinjen po kozarcu vina......je nivo alkohola v krvi prenizek, da bi vplival na psihofizično stanje posameznika in povzročil vinjenost (no, razen v posebnih primerih z izredno nizko toleranco do alkohola).

Bravo. Ena izmed redkih, ki se zaveda tega.
Odgovori