Stopnja izobrazbe, poklic in razmerje v plači

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori

Ali vam je izobrazba pri fantu pomembna?

DA
13
41%
NE
19
59%

Skupaj glasov: 32

cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

sirova štručka napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:Temu se reče, da ste materialistke? Me veseli, da sem ob tej temi spoznala, da me ima fant zaradi ljubezni, ker zaradi izobrazbe ali denarja me res ne more imeti.

pa kake materialistke neki. Sej ljubezen ne zraste kr iz nikjer al pa iz tega ker sta si dva vizualno všeč. Če je totaln tepček, js ne vem kok bi se loh v enga zaljubla, pa izobrazba ni nujno pogojena s pametjo, razgledanostjo in s tem kolk zasluži, to smo že tud razčistl, nej ne bo bolj butast od mene pa bo čist ok. (upam, da vas čimveč napiše, da temu kriteriju ne bo težk ustrežt :D)

Ne mislim tebe, ampak tiste, ki pravijo, da mora fant imeti vsaj takšno izobrazbo kot one in vsaj toliko zaslužit. Ponavadi si morata biti vizualno všeč ja, da se privlačita. Če meni nekdo ne bi bil vizualno všeč ima lahko gore denarja pa bi odpadel.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Oh od mojega bivšega je bil fotr brez izobrazbe, mama pa z dvema faksoma pa lahko rečem, da se je s fotrom dalo 10x lažje pogovarjat, da je bil 3x bolj pameten, da se je spoznal na 50x več stvari kot ona. Ma ni da bi naštevala.
Aja pa tista, ki je poslance omenila. A veš, da tu se je pa za vprašat kdo je bolj pameten, navaden delavec ali oni. Si bila kdaj z njimi na izletu? Upam, da ne, ker bi se ti zagnuslili za vedno.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

^^Kaj pa je blo? Politike mislim.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

cvetkaaa napisal/-a:^^Kaj pa je blo? Politike mislim.

Oh ni da bi govorila. Najslabši žur doslej. Očitno se ravno politiki ne znajo pogovarjati drugega kot o pijančevanju. To je bilo žrtje alkohola, bruhanje, objemanje tistih, ki si v parlamentu pred javnostjo "pljuvajo" v obraz. Res je lahko marsikoga sram, da takšen kot je zastopa našo državo in vleče plačo na račun nas davkoplačevalcev.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

Sem dodala anketo. Ne velja samo za fante, ampak tudi za punce tistih fantov, ki so prisotni na forumu. Sem pozabila oboje napisat.
Nivea
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

cvetkaaa napisal/-a:
sirova štručka napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:Temu se reče, da ste materialistke? Me veseli, da sem ob tej temi spoznala, da me ima fant zaradi ljubezni, ker zaradi izobrazbe ali denarja me res ne more imeti.

pa kake materialistke neki. Sej ljubezen ne zraste kr iz nikjer al pa iz tega ker sta si dva vizualno všeč. Če je totaln tepček, js ne vem kok bi se loh v enga zaljubla, pa izobrazba ni nujno pogojena s pametjo, razgledanostjo in s tem kolk zasluži, to smo že tud razčistl, nej ne bo bolj butast od mene pa bo čist ok. (upam, da vas čimveč napiše, da temu kriteriju ne bo težk ustrežt :D)

Ne mislim tebe, ampak tiste, ki pravijo, da mora fant imeti vsaj takšno izobrazbo kot one in vsaj toliko zaslužit. Ponavadi si morata biti vizualno všeč ja, da se privlačita. Če meni nekdo ne bi bil vizualno všeč ima lahko gore denarja pa bi odpadel.

A obstajata samo ti dve opciji? Eni je pri tipu pomembna samo izobrazba (po tvoje denar) in je posledično materialistka, ti si pa plehka in gledaš samo na videz?

A ni možno imet več kriterijev in poiskat fanta, s katerim se vsaj približno ujemaš nasploh, da ni samo lep ali bogat?
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

A je slučajno kdo omenil, da sta samo dve opciji? Govorimo pa o izobrazbi.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ja, govorili smo o izobrazbi, pa si ti napisala, da ti mora biti tip vizualno privlačen. Kaj ima to spet veze? A tip ne more biti izobražen in lep hkrati?
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Ah daj no Julia. Na vse se obešaš kar kdo napiše. Kaj je narobe, če je rekla, da ji je bolj važno, da ji je privlačen kot, da ima denar. Saj ni nikjer rekla, da je lahko samo eno ali drugo, ampak katero je pomembnejše. Tudi jaz ne bi mogla bit s tipom, ki mi ni simpatičen. Denarja imam dovolj sama in res ne rabim bogatega tipa.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

modrobela napisal/-a:Kako je bilo lahko 14 let nazaj ljudi s faksom 4%, če imajo tukaj kar vsi starši faks.
Še o tem razmisli: tukaj se oglaša cca 7 punc. To pa res ni reprezentativno, ne?

dolce_chicco napisal/-a:le da si sama poleg sebe ne predstavljam imeti partnerja z nižjo plačo (govorimo o opazni razliki, ne o majhni med partnerjema z isto stopnjo izobrazbe), niti partnerja z občutno višjo - v prvem primeru bi se počutila, da jaz delam za naju, v drugem primeru pa, da me partner preživlja. Rabim nek enakovreden odnos tudi na tem področju
OK, razumem, da želiš, da sta si podobna, ampak se mi je pa to vprašanje postavilo: vem, da ta trenutek ne moreš vplivat velik na to, ampak kaj pa če se čez 10,15 (mogoče celo prej, valda vsakemu to privoščim) zgodi napredovanje v službi in s tem povišica in s tem tolk večje razlike v plači (pa sta recimo enako izobražena) - kolk bi te pa to znalo motiti?
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a modrobela »

Saj to se mi čudno zdi, da bi se vsi izobraženi našli v tej temi.

Dodajam še k zgornjemu postu. Če ne prenese razlike v plači, kako se počutijo tiste ženske, ki so recimo skoz doma, ker je mož precej od doma in on dovolj zasluži, one pa se rajši posvečajo otrokom in skrbijo za gospodinjstvo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Odvisno od osebe. Ene so za tak položaj (bit gospodinja in doma z otroki), ene pač nis(m)o.

Sicer ima pa moja mami le OŠ (želela je naprej, pa ji splet okoliščin oz. problemi doma niso dopuščali, medtem ko je njena sestra končala SŠ, brat pa faks in pol- na enem ga čaka še diploma, ampak jo ne rabi :D)

Glede na to, da lahko dan danes že vsak trot naredi faks (pa naj bo še tako trapasta smer) mi faks ne pomeni veliko. Moj fant je zabluzil srednjo (sicer zdelal, ampak brez mature), ter se par let pozneje lotil še mature. Včasih še vedno obžaluje, da ni šel na faks, ampak takrat mu je bila to zadnja stvar na tem svetu (sicer ga prepričujem, da še ni prepozno, ampak pravi da je prestar). Je pa res brihten poba, ogromno bere in lahko komot užge debato s sestro in njenim fantom, ki dipl. zgodovinarja (tudi fant ima blazno rad zgodovino). Plačo ima precej solidno, vem pa da ga ne bo motila moja višja plača (sicer vem, da bom tudi več porabila za svoje traparije, kot pa fant ki je precej varčen, tako da se bo lih poravnalo).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Tudi jaz hočem imeti svoj denar, ker se tako bolje počutim. Opažam pa, da je spet aktualno, da so nekatere ženske kar doma, če mož dovolj zasluži. Mogoče se vračajo stari časi.
Drugače pa toliko kot bom imela toliko bom lahko zapravila. Enako fant, toliko kot bo imel toliko bo lahko zapravil. Za kakšne večje vsote dajanja drug drugemu jaz nisem.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^upam pa, da bosta imela skupna sredstva za opremo/prenovo doma, za stvari za skupno uporabo..
modrobela
Komunikatorka
Komunikatorka

Si lahko malo natančnejša kaj si mislila s tem.
Odgovori