Ja,če pa pogledaš še malce bolj nazaj,v prazgodovino,pa je lep primer tedanjega pojmovanja ženske lepote Vilendorfska venera in podobni kipci.Prazgodovina je najstarejše in hkrati najdaljše obdobje zgodovine.Obline so bile ponovno "in" v času baroka in rokokoja,ki sta trajala vsaj okoli 200 let.Zdaj pa zračunaj

.
Sicer pa se mi vsakršno utemeljevanje "vsesplošne pravilnosti" svojega mnenja z zgodovinskimi dejstvi zdi precej neumestno.Gre namreč samo za maso ljudi s pomanjkanjem kritičnega uma ki svoje razmišljanje na nezavedni(ali zavedni) ravni prilagajajo duhu(večinskemu mnenju) obdobja v katerem živijo.
Odgovora na to,ali je monogamija naravna ali ne,namreč ni.Tako lahko pri živalih opazujemo določene vrste ki živijo v tipično monogamnih zvezah vse svoje življenje(npr.race),druge spet partnerje menjavajo vsako paritveno sezono,seveda pa obstajajo tudi take ki se v vsaki paritveni sezoni parijo z več partnerji.Treba je tudi upoštevati da gre večinoma za nagonsko obnašanje pri čemer največkrat izbirajo samice,ki po posebnih izločkih zaznajo gensko dovolj različnega samca in se mu "pustijo"oploditi.Swingerstva v pravem pomenu besede-torej menjavanja spolnih partnerjev ob nekakšni stalni ljubezenski zvezi ni.Ob tem se namreč samo po sebi porodi vprašanje,čemu sploh imeti neko "večno",stalno zvezo,hkrati pa menjavati partnerje kot po tekočem traku?
Swingerstvo torej ni nič drugega kot kompromis med "zvestobo do groba" in nagonskim parjenjem vsepovprek brez vsakršnih čustev.Prakticirajo ga izredno konzervativne osebe,ki bi po eni strani rade ustrezale družbenim standardom v obliki stalnega partnerstva ali celo poroke,hkrati pa svojo potrebo po vedno novem seksualnem vznemirjenju zamaskirajo v nek zanimiv okvir "swinger party-jev".
Kar se mene tiče je to en najbolj povprečnih in nezanimivih načinov kako biti v ljubezenskem in sexualnem življenju zadovoljen.Če si namreč zaželim novega partnerja,si ga bom vzela.Če si zaželim partnerke istega spola,si jo bom vzela.Ne bo za vedno,bo pa v tistem obdobju maksimalno predano in strastno,se pravi nikakor ne v stilu "prideš,opraviva,greš".Vezati za trajno v smislu poroke pa se nikakor ne mislim.Zame meja ni,saj si jih ne postavljam.Kar se mene tiče torej absolutno preferiram serijsko monogamijo pred swingerstvom.