barbie_girl_85 napisal/-a:Kje pa piše, da so iz sebe kaj naredili tisti, ki so končali faks? Oziroma da delavec na petrolu ni nič naredil iz sebe in da je zavozil življenje (da, tudi ta faza je bila že uporabljena)?
Moja mama je naredila nekaj iz sebe, kljub temu, da nima univerzitetne izobrazbe.... In če bi moj oče rekle, da je zarad lenobe in tega, ker ni končala študija, ne more spoštovati, bi bil on tisti, ki si po mojem mnenju ne bi zaslužil spoštovanja.
Tuje odločitve je pač treba spoštovati, tudi če tebi niso po godu. In izobrazba je samo en segment celovitosti človeka, ne naredi ga superiornega nad ostalimi.
Se strinjam. In to zelo.
In kje piše, da ne more nekdo bolje in z večjo mero ljubezni delati na Petrolu kot pa npr. zdraviti ljudi. Mogoče ga to delo osrečuje, deli nasmehe strankam,... Medtem ko neki zdravnik samo godrnja nad pacienti, čaka na plačo, stranke mu pa umirajo. Primera sta zgolj naključna, a ne redka.
Poznam nemalo ljudi, ki imajo OŠ, delajo v proizvodnji, zgradijo hišo, imajo lepo vzgojene otroke, skrbijo za lepo urejen vrt, okolico hiše,... vse tipi topi in na drugi strani ljudi s faksom, ki niso ustvarili nič, le zavozili svoje življenje in zapili svojo dobro plačo.
Podpiram tiste, ki se trudijo, so ustvarjalni, preudarni,... potem mi pa ni važno ali je to čistilka ali direktor.
Sama pa ne želim privatnika, ki mu je edini cilj v življenju imeti boljši avto od soseda, da bo zgledalo kako podjetje fino lavfa pa čeprav ima vse na kredit.