Kaj če ženska porabi za videvanje več denarja kot moški?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Mogoče pa samo ti vse vzameš kot napad?

Večina posta je v skladu s trenutno debato, malce je pa zašlega :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Tudi meni se zdi *malin* post del teme...
Čeprav imam nekje v zavesti, čisto odzadaj, da bi naj prej moški poskrbel za žensko kot obratno, pa ne v smislu preživljanja, ampak finančne varnosti nasplošno.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tananda »

nivea9, so mi že večkrat rekli, da ljubezni ne moreš jemati kot nečesa objektivnega in že na začetku zveze gledati na partnerjevo izobrazbo/materialni položaj/perspektive v življenju. Meni se pa zdi, da lahko. Vsakemu svoje.

Svet je nepredvidljiv, ja. Nekako pa sem prepričana, da če bo moški, ki si ga bom izbrala za partnerja, nenadoma izgubil službo, ne bo imel prevelikih težav z iskanjem nove. Ker že na začetku pretehtam, kako bi se znašel v tej situaciji in (tudi) na podlagi tega se sploh spustim v zvezo.

Z možnostjo "Če ima nekdo previsoke kriterije, lahko hitro ostane sam." pa se me ne da prestrašiti, ker sem samozadostna, samostojna oseba, ki ji nikoli v življenju (čeprav je res, da sploh še nisem stara) ni bil primarni cilj ujeti tipa in biti v zvezi.
Because I can.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

emanuela napisal/-a:Čeprav imam nekje v zavesti, čisto odzadaj, da bi naj prej moški poskrbel za žensko kot obratno, pa ne v smislu preživljanja, ampak finančne varnosti nasplošno.

Točno tako je bilo včasih, ko so bile ženske odvisne od moških. Ženska je bila doma za štedilnikom, moški pa je služil denar.

Upam, da danes pri večini ni več tako in je ženska bolj svobodna.
Nivea
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Tananda napisal/-a:^^ V bistvu trenutno nimam niti 500€, kaj šele da bi imela pravo plačo. Revna študentka pa to.
Ampak imam ambicije in se vidim visoko na karierni lestvici in to pričakujem tudi od svojega moškega. In nisem trdila, da je vse v denarnici, kje si pa to pobrala.

Kdor visoko leta, nizko pade. Še posebej, če namesto, da bi se izpopolnjeval in izobraževal, tukaj tipka, kako je ambiciozen in perspektiven :P

No, sicer se strinjam s tem, da prevelika razlika v plači in izobrazbi težko funkcionira. Kot tudi razlika v hobijih, veri, prepričanjih, letih in vrednotah. In brez napadanja, napisala sem težko, nemogoče ni nič.

Zato pa se nasmiham naivnicam, ki v temah, kot so "s kolikimi moškimi ste seksale" pišejo z enim in upam da edinim (in podobne varjante). Po možnosti pa so še študentke, še huje srednješolke, ki sploh ne vedo, kakšen bo ta njihov moški čez 10 let. Bo končal faks, bo imel ambicije, bo hotel dobro ali povprečno službo, bo želel potovati ali sedeti doma......
In če se mu zalomi, in študija ne dokonča, ga bo ta punca, ki ga seddaj neskončno ljubi in bi zanj naredila vse, odvrgla kot stare gate....
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Poskrbeti ne pomeni preživljati!
Čeprav se mi nekako tako zdi bolje, nisem nikoli napisala, da si ne bom ustvarila kariere, ali pa še huje bila doma in bila odvisna od tipovega denarja.Niti slučajno.
Ampak se mi zdi še vedno zelo lepo, da npr večerjo namesto mene, študentke, večkrat plača v tem primeru fant, ki ima redne dohodke, plačo.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

barbie_girl_85 napisal/-a:Kdor visoko leta, nizko pade. Še posebej, če namesto, da bi se izpopolnjeval in izobraževal, tukaj tipka, kako je ambiciozen in perspektiven :P

Brez skrbi, eni smo multipraktiki in se poleg tipkanja še učimo zraven (izpiti pa to). :)
Because I can.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Mah, ne bom brez veze delala OT. Sej te razumem :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

jagoda-malina napisal/-a:Moram komentirat. Moj je trenutno brez službe. A ga moram pustit?

Ja. Čim prej, tem bolje.

Barbie_Girl, sploh ne razumem, kaj hočeš povedat. A se pač samo norčuješ iz naivnosti tistih, ki pri 19ih razglašajo, da je njihov hanibani njihov prvi in bo to tudi ostal? Ker bere se (zadnji odstavek) tako, kot da ne odobravaš tega, da tip, ki življenje zabluzi, odleti kot knof s hlač.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

^^torej, link do teme, v kateri se lahko nadaljuje debata o zaslužku, razliki med plačama, itd
The world is as you are.
Sway
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sway »

Tananda napisal/-a:^^ V bistvu trenutno nimam niti 500€, kaj šele da bi imela pravo plačo. Revna študentka pa to.
Ampak imam ambicije in se vidim visoko na karierni lestvici in to pričakujem tudi od svojega moškega.

:eek: wtf men pa sploh ni pomembno al bo moja snežilka ali pa direktorica, wtf ? Pa ne da nimam ambicij, jih imam toliko ,da mi je vseno če je jobless lol ! Pač sej ne sprašuješ tipa/bejbe takoj ko ga spoznaš, če se vidi in če bo na vrhu Hierarhične lestvice al kako :D ? res men je sam to pomembno ,da se mi moja dopade in se z njo razumem, pol pa če ceste pometa al pa sedi na sedežu multinacionalke.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

^^ Lol men pa je pomembno lol. Moč ljubezni je precenjena IMHO. Sprejemam pa tudi druga mnenja.
Baje pa se zdaj v drugo temo piše. LOL.
Because I can.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

^Ti tega mogoče ne razumeš, ampak enim pač ljubezen plačuje položnice.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori