Kaj če ženska porabi za videvanje več denarja kot moški?
positive vibration, če je tip uspešen na nekem drugem področju - zakaj pa ne. V njunem primeru pa je problem tudi pijančevanje, lenoba in zapravljanje še tistega denarčka za nepomembne stvari. Ok, zanju to očitno ni problem, govorim s svojega vidika, ker tega ne bi trpela.
Ampak ja, meni je bolj kot finančno stanje pri tipu pomembna ambicioznost. Ker človek, ki ima pamet, ambicije in malo sreče, bo prišel daleč.
nivea9, zmeraj zagovarjam enakopravnost - če imam sama visoko izobrazbo in dobro službo, od svojega moškega ne pričakujem nič manj. Delavec v tovarni za 500€ torej ne pride v poštev.
In obratno, požrla bi se, če bi bila na nivoju zgube, moj tip pa bi služil bajne denarce. Vem, da obstaja koncept žensk-pijavk (poznam tudi par, ki je zelo dober primer za to), ampak meni bi bilo to pod častjo.
Ampak ja, meni je bolj kot finančno stanje pri tipu pomembna ambicioznost. Ker človek, ki ima pamet, ambicije in malo sreče, bo prišel daleč.
nivea9, zmeraj zagovarjam enakopravnost - če imam sama visoko izobrazbo in dobro službo, od svojega moškega ne pričakujem nič manj. Delavec v tovarni za 500€ torej ne pride v poštev.
In obratno, požrla bi se, če bi bila na nivoju zgube, moj tip pa bi služil bajne denarce. Vem, da obstaja koncept žensk-pijavk (poznam tudi par, ki je zelo dober primer za to), ampak meni bi bilo to pod častjo.
Because I can.
nivea9 napisal/-a:Tako nekako ja. Nekaterim več pomeni, da imajo zgolj za preživetje in dovolj prostega in skupnega časa. Drugim pa več pohlep za denarjem in materialne dobrine. Ni pa jim pomembno, da so skupaj z družino.
Torej sta to edini 2 možnosti? Gremo vsi delat za minimalno plačo, da bomo lahko z družino.
Tako pišeš, kot da je kaj narobe, če si kdo želi dobro plačo?
Torej najbolš da začnem iskat službo v tovarni za trakom z upanjem, da bom tako vsaj imela čas za družino. Vidim okoli sebe, kako tako delo "ubija", ljudje brez volje, nezadovoljni ker si ne morajo nič privoščiti, naveličani dela, delajo z odporom, se ves čas pritožujejo nad plačami in službo. Raje malce manj časa preživim z družino, pa vsaj takrat kvalitetno in z nasmejanim obrazom (ker ni problem otroku dat dvd, ti pa napol spiš zdraven in imaš čas preživet skupah).
Malce sem zašla

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
jullia_ napisal/-a:A pa ene (in tu mislim nekoga poimensko, pa ne povem koga) res mislite, da zveza med delavcem za tekočim trakom in recimo zdravnico lahko na dolgi rok funkcionira?
Mislimo, ker poznamo tak primer. In res ne vidim razloga zakaj ne bi?
Medtem, ko si ne predstavljam, da bi funkcionirala družina v kateri sta oba starša po cele dneve odsotna, otroci pa prepuščeni sami sebi.
Nivea
julija_, to je sicer možno, ni pa za vse. Recimo poznam uspešno sodnico, ki se je poročila z 10 let mlajšim in s slabšim položajem v službi. Se imata rada in vse, da ne bo kdo dvomil. Ampak v njunem primeru je ona rodila dva otroka in prinaša denar v hišo, on pa se poleg svoje ne tako zelo zahtevne službe, kot je njena, ukvarja s tema otrokoma in poskrbi za vse tiste zadeve, ki jih imajo ponavadi ženske čez.
Če njej bolj ustreza služiti denar, on pa obožuje otroke, je to win-win situacija, če mene vprašaš.
Ampak spet - ni vse za vse.
Če njej bolj ustreza služiti denar, on pa obožuje otroke, je to win-win situacija, če mene vprašaš.
Ampak spet - ni vse za vse.
Because I can.
jullia_ napisal/-a:nivea9 napisal/-a:Torej mora tvoj moški zaslužiti najmnaj toliko kot ti?
Jaz poznam zelo malo parov, ki bi na dolgi rok funkcionirali, pa da ženska moškega prekaša. Po zaslužku, po izobrazbi, po uspehih drugje.
S tem se bom bolj strinjala. Nekateri moški ne preneseje tega, da je ženska bolj uspešna od njih. Čeprav priznam, da jaz sem imela še od vsakega fanta višjo plačo in izobrazbo.
Primer zdravnice in delavca v tovarni sta pa moja teta in njen mož.
Nivea
*mala* s tabo se sploh ne bom trudila, ker pišeš nekaj kar nisem rekla.
Tananda saj je prav, da imaš ambicije. Tudi jaz imam rajši ljudi, ki se trudijo in imajo neke cilje. Tudi sama jih imam. Ampak, da ne bi sprejela fanta, ki mi je všeč, zaradi tega, ker je v slabšem materialnem položaju od mene, ima nižjo izobrazbo. To pa nikakor. Če ima nekdo previsoke kriterije, lahko hitro ostane sam. Poleg tega se lahko zgodi, sploh danes, ko je svet nepredvidljiv, da recimo nekdo ostane brez službe, zboli,... a potem pa ne bo več dober, ker ni dovolj finančno sposoben?
Tananda saj je prav, da imaš ambicije. Tudi jaz imam rajši ljudi, ki se trudijo in imajo neke cilje. Tudi sama jih imam. Ampak, da ne bi sprejela fanta, ki mi je všeč, zaradi tega, ker je v slabšem materialnem položaju od mene, ima nižjo izobrazbo. To pa nikakor. Če ima nekdo previsoke kriterije, lahko hitro ostane sam. Poleg tega se lahko zgodi, sploh danes, ko je svet nepredvidljiv, da recimo nekdo ostane brez službe, zboli,... a potem pa ne bo več dober, ker ni dovolj finančno sposoben?
Nivea
-
- Debatorica
nivea9 napisal/-a:*mala* s tabo se sploh ne bom trudila, ker pišeš nekaj kar nisem rekla.
Sej sem napisala, da sem zašla. In kot vedno, vse vzameš za napad kot 2 letni otrok, ki mu vzameš liziko

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.