claire napisal/-a:1. namerno nisem nikjer omenila družine (ker partnerstvo in družina zame ni eno in isto), pa si se ravno nanjo obesila. zanimivo. in sem sama rekla, da te te reči lahko osrečijo, a te sreče ni moč enačiti s srečo kot globjim čustvom. vsaj jaz ne občutim iste sreče, če dobim neke uhane, ki si jih že dolgo želim in če izvem, da je prijateljica rodila sina.
2. ravno zato gre, da je to njen "plan". najprej avto, dober status, nikoli ali morda razmerje, niti ne nujno ljubezensko.
3. tole se mi zdi povsem feministično razmišljanje, ki je pripeljalo do razmišljanja mladih žensk predvsem na način, da morajo biti enake moškim (cilj je bil pa enakopravnost, in ne, da bodo tudi fizično garale kot moški, šraufale avte, brcale žogo,... ker tudi moški se zato niso začeli ličiti, oblačiti v oblekce, lakirati nohtov...- ), kar je seveda zgrešeno. nič ni narobe s tem, da hoče dobro službo, ampak to (žal) ni dovolj, za srečo. potrebuješ vsaj še prijatelje in partnerja, sicer ti jahta in € na master card ne pomagajo niti nič.
in seveda še enkrat. kje idealiziram družino? res me zanima. ljubezen pa morda res idealiziram. še vedno bolje to, kot da jo- kot veliko karieristk- zaničujem in gledam nanjo kot na uničevalko mojega poslovnega statusa.
Na družino sem se 'obesila' zato, ker (kot sem ti btw napisala že v prejšnjem postu) dekle ni nikjer omenilo partnerske zveze (oz. je rekla nekaj v smislu 'če bo bo, če ne pa ne'), ampak zgolj in samo družino. To partnerstvo si ti noter privlekla. Tudi ta njen 'plan' je bolj tvoja kot pa njena ideja, saj ni nikjer pisala o tem zaporedju, ampak samo o tem, da se (kot sem že rekla) pri 30ih vidi v vlogi poslovne ženske in ne mame ali gospodinje. Zato sem tudi pisala o tem, da ti idealiziraš družino, ker sem mislila, da malo bolje bereš in da si upoštevala, da je dekle ''proti'' družini, ne pa proti partnerski zvezi.
Osrečujejo nas pa vse različne stvari, tako da če tebe ne osrečuje služba, še ne pomeni, da nikogar drugega ne more. Predvsem mi je pa, kot sem že na začetku rekla, ta tvoja ideja, da brez partnerja ne moreš biti srečen, primer prav tega, o čemer v tej temi govorimo - ideje, da če pa pri 30. nimaš partnerja, da ga tudi potem ne boš imel, in boš torej celo življenje nesrečen.
Kar se pa enakopravnosti tiče: saj ni nikjer pisala, da bo šravfala avtomobile in se odpovedala ljubezni

meni se zdi enakopravnost prav v tem, da ima ona (ali ti, ali jaz) prav tako kot moški pravico do izbire: lahko si ustvari družino, lahko si ustvari kariero, morda celo oboje; skratka, ni podvržena kalupu 'ti pa ne boš mela kariere, ker si moraš ustvariti družino'.