Stara bom 24 let in nimam namena imet otroka niti čez 5 let (morda okoli 35-ga), kaj šele pri 25ih... In razna vprašanja v slogu (ko sem imela partnerja); kdaj pa poroka, kaj pa otroci, se bosta skupaj preselila kmalu? So me vedno spravljala v slabo voljo

Zdej pa ko sem samska, se pa vrstijo vprašanja v stilu; kako to da sem samska, pa da moram že mislit na otroke, pa da naj ne bom tok izbirčna in naj že bom z nekom... Med drugim mi to tudi mama govori

No, ne vem, morda si ravno zarad vseh teh pritiskov in vprašanj želim čimprej se odselit od doma, in živet kot mi paše, ampak vem da bom vseeno poslušala razne opazke ko bom stara 30 (zakaj je pa ona še samska, zakaj pa nima še otrok, a je lezbijka)...
Ne vem, a je današnji družbi res tok težko razumet da si ob takem stresnem življenju (sploh če imaš odgovorno delovno mesto) človek nekako ne predstavlja prevzet nase še resne zveze, otrok, skupnega življenja z nekom, ...
Spoznavam somišljenike, ki pa se enako sprašujejo kot jaz in se ravno tako soočajo s takimi vprašanji svoje družine (meni itak rečejo, da nisem normalna ko izjavim da si ne želim otrok in da, če že, bom imela prvega ko si zagotovim dobro mesto v službi, ko naredim faks in diplomo, še kam odpotujem...).
Kaj pa vi menite o vsem tem? (Da se razumemo, tema ni namenjena MENI ampak zgolj pač nasplošno temu pojavu)