Jochie napisal/-a:2. Maja Keuc - luštna punca, lušten glas, ampak takšnih je v svetu veliko. Paul Potts in Susan Boyle sta uspela, ker sta imela vrhunski glas, oba sta pa grda račka...Ne vem, na kakšno foro bi Maja lahko igrala tu...
Saj ima tudi ona vrhunski glas (že zdaj), ob šolanju glasu pa lahko postane še bolj izrazit in poseben, če ga slučajno do zdaj še ni šolala, poleg tega ima še en as v rokavu, in sicer da je simpatična in da se znajde na odru.

Seveda je po svetu veliko takih punc, toda odvisno ali se izpostavijo in pokažejo svoj talent, ali pa pojejo doma pod tušem. In tudi med tistimi, ki se že izpostavijo in pokažejo potencial, marsikdo ne uspe, toda samo zato, ker je Maja Slovenka, še ne pomeni, da pa ona ne more uspeti, ker lahko, vsaj v sosednjih državah poleg naše.
Mislim, da njej skoraj ne uide glasbena kariera (pri nas skoraj gotovo, pa tudi tujina ni izključena, čeprav vsi vemo, da za tujino moraš pokazati nekaj več, nekaj svežega, nič pa ni izključeno), ker jo je sigurno opazil kak manager, saj je za moje pojme (in pojme drugih, ki smo odraščali v glasbenih vodah ter ne zaznamo samo posluha, ki ga ima veliko ljudi, pač pa petje v celoti, od razpona in barve glasu do drugih lastnosti) vse, kar mora pevec biti oz. imeti.

Včeraj ji je celo odpadla peta, pa je vseeno odpela kot da se ni nič zgodilo in opravila nastop kot profesionalka. Tisti, ki govorite o nekakšnem petju čez nos... saj vendar poje same take pesmi, kjer tudi avtorski pevci pojejo na tak način.

In njej je ta šov le pomagal do prepoznavnosti do neke mere, kar pa bo po vsej verjetnosti še razširila z nadaljevanjem v pevski smeri.
Jaz sem od samega začetka videla samo njo kot zmagovalko, ker ima dejansko vse potencialne za zmago. Vse plesne skupine, ki so prišle v finale, 15-letnik s kitaro, ki je presenetil z avtorsko skladbo, jodlarka, ki definitivno raztura in bi lahko prodrla celo trg alpskih dežel so talenti v pravem pomenu besede, ampak od teh mislim, da kakšna plesna skupina Maestro ne bi zmagala pravično, saj so
že profesionalci in tega se ne sme kar tako spregledati.

Lina pa je kot otrok s posluhom in ganljivim izborom pesmi prepričala predvsem take, ki živijo nekje nad oblaki, ker mislijo, da je 7-letna deklica, ki bi včeraj zvečer morala ob tako pozni uri biti že v postelji, lahko zvezda na glasbenem področju. Lahko, ampak mogoče čez kakih 10 let, če bo delala v tej smeri in predvsem izpilila svoj glas, trenutno pa ga še niti nima razvitega, poleg tega je precej smešno, da gre tako visoka denarna nagrada v njene roke (ok no, v mamine in očetove, even worse...).
Lepo je videti, da starši že od majhnih nog otroka v nečem spodbujajo in da lahko otrok razvija potencial že tako zgodaj, ampak tukaj gre precej verjetno (tudi) za druge motive. Predvsem žirija pa je tista, ki je naredila ključno napako, tj. da deklice ni odslovila že na začetku, ker je definitivno še premlada, saj kljub dobremu nastopu za tako mlado deklico, nima kaj iskati v finalu. Da pa je vmes fušala, pa verjetno ni treba poudarjati, ali pač? Otrok gor ali dol, takšen posluh sem imela tudi sama kot otrok, mogoče sem celo vmes podobno zgrešila intonacijo ali ton, ampak poveličevati otroka, ki vsaj približno zapoje tako pesem, a vseeno ne točno, je bedarija.
Ampak zdaj je kar je, želeli so si amerikanizirati slovensko različico oddaje, da se bo o tej deklici govorilo tudi izven meja naše deželice, po drugi strani pa je bila komisija brez hrbtenice... Toliko pohval še nisem nikjer slišala, ker je treba (tudi pri izjemnem nastopu) povedati kaj bi se še dalo izboljšati, spremeniti, njihovim pohvalam pa kar ni bilo konca.