OrangeLady napisal/-a:Mi smo bili septemba na Djerbi v hotelu 5* all inclusive in mi je blo fuuuul dobr! Ja je res da nisem še bila nikoli prej v nobeni arabski državi na dopustu, tako da ne morem primerjat. Bili smo v največjem hotelskem kompleksu na Djerbi, kamor domačini (razen zaposleni) niso imelu vstopa, tako da dreka na plaži ni bilo, hotel mi je bil zelo všeč (čeprav si teh 5* ni ravno prislužil). Šla sem na dopust se dejansko spočit in nismo zelo veliko raziskovali otoka, šli smo na nekaj izletov.
Izven hotela pa je bila zgodba drugačna, vse zanemarjeno, nič od nič uglavnem, si pa imel zato vse v sklopu hotela.
Za relaksacijo priporočam, za pustolovska raziskovanja ali druženje z domačini pa raje odsvetujem.
Oprosti, ker se bom v tvoj post vtaknila in vsem ostalim za OT...
Tega nikol nisem razumela... Horde razvajenih turistov rinejo na drug konec sveta v hotelske komplekse z zasebnimi plažam, kjer so nekoč verjetno stale ribiške vasi (ki jih verjetno niso najbolj prostovoljno preselili) in si v gosteh v
tuji državi upajo obnašati ošabno v stilu "čim manj stika s domačimi in njihovo kulturo, če mi ravno ne stržejo koktejla."
OrangeLady, ne leteli osebno nate, samo preblisk, ker sem že večkrat zasledila podobne komentarje, sploh v povezavi s Tunizijo ali Egiptom.