Je razdalja ovira?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Jaz mislim, da razdalja ni ovira. Dobro zdaj, če gre za par 100 kilometrov že mogoče. Drugače pa ne vem kako lahko pustiš nekoga, ki ga tako zelo pogrešaš. Če bi nekoga imela rada bi bila z njim pa četudi bi ga videla samo 1x na mesec.

Če imaš nekoga rad boš naredil marsikaj. Kako pa lahko zdržijo tisti skupaj, ki se čez teden ne vidijo pa so že poročeni, imajo družino. Primer tega je delo na različne izmene, ali pa delo v tujini. Pa ravno tako funkcionirajo.
Jaz mislim, da se da, če se hoče, če je ljubezen in zaupanje.
Uporabniški avatar
zalafa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Polhov Gradec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a zalafa »

to je samo neke vrste test ljubezni.jaz in moj dragi sva na začetku bila tudi več kot 100km narazen - dve leti pozneje sva se skupaj preselila, septembra je od tega minilo pet let :D
I am above you and in you,
My ecstasy is in yours,
My joy is to see your joy!
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

s0nckic4 napisal/-a:druga kolegica je bila v zvezi 1 leto, spoznala sta se na izmenjavi in zveza je trajala še par mesecev potem, ko sta prišla domov. je rekla da ga preveč pogrešala in da jo to ovira pri vsakdanjem življenju in da ni več zdržala, da rabi človeka ob seb. bi rekla da 'daleč od oči, daleč od srca kar drži.'
To je pa men neumno. OK, ja, sej si nas večina želi imeti dragega blizu, je luštno, ne rečem, ampak tole men zveni kot da ona želi imeti tipa samo zato da ga pač ima..
Uporabniški avatar
Špela89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Špela89 »

Jst sm mela eno leto nazaj fanta, ki je živel 130km stran. Več al manj sem šla en vikend jst k njemu, drug vikend on k meni itd. In je veza normalno funkcionirala. Normalno, da je potrebno več zaupanja, ampak tiste dneve, ko si skupi, pomojem ceniš mnogo bolj, kot če bi nekoga videval vsak dan.
Sva šla pa po dobrih dveh letih narazen. Ampak ne zaradi razdalje, ki med nama nikol ni bil ne vem kakšen problem, ampak pač, ker je blo zaradi drugih razlogov za naju tko bolš.
Zdej mam pa fanta, ki živi 20km stran od mene, pa se pomojem manj vidva, ker sm na težkem faksu in mam fuul dela, pa nič prostega časa. Ampak klapa .. me razume, podpira ... in pač un dan, dva na teden, izkoristiva 100/h.
Kako pogosto se videvaš s fantom, ni merilo dobre veze. Pa okrito povedano, mi nikoli ni blo najbolj jasno, v čem je smisel, da se s fantom vidiš čist vsak dan. Sej boš itak čez par let živel z njim ..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz sem s fantom skupaj, zato ker želim bit z njim. In mi to, kaj bo čez 10 let, bore malo pomaga, če sva v tem momentu 1000 kilometrov narazen.
Uporabniški avatar
Špela89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Špela89 »

sirova štručka napisal/-a:
Špela89 napisal/-a:Pa okrito povedano, mi nikoli ni blo najbolj jasno, v čem je smisel, da se s fantom vidiš čist vsak dan. Sej boš itak čez par let živel z njim ..

Prej loh ugotoviš, da nista za skup, oziroma nekoga, ki ga vidiš vsak dan, lahko bolj poznaš kot nekoga, ki ga vidiš 1x na dva tedna. Potem se pa skup vselijo, pa se čudjo, da svojga partnerja sploh ne poznajo...
:lol:

V teoriji ti dam čist prav, v praksi se mi pa zdi, da kljub temu, da se s fantom npr. vidiš 2x tedensko, ga v parih letih, preden se preselita skupaj, vseeno tok dobro spoznaš, da do šoka "sploh ga ne poznam" ne bi smel pridt :)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ja svašta, kot da nikoli ne gresta skupaj NIKAMOR, kjer bi lahko bila več časa skupaj, kot tri ure!? :D Jaz imam zvezo na razdaljo in se vidiva včasih en dan v vikendu, včasih pa sem jaz pri njemu tri dni, med počitnicami(katerekoli tedenske al pa kaki prazniki) sem pri njemu tud do pet dni, med daljšimi počitnicami pa pravtako, po sedem dni zapored in več, potem domov za par dni in spet k njemu.. :D Tko da vrjamte, človeka tko zelo dobro spoznaš, še posebej ker praktično živiš z njim tist teden dni, se mi zdi, da človeka še bolje spoznaš, kokr tisti, ki se videvajo vsak dan po dve uri, sj si priča vsakemu njegovemu koraku.
Je pa res, da sem strogo za to, da par živi skupaj vsaj pol leta preden se gre poročit, ker takrat dojameš vso realnost. :)
It was forever..but it didnt last long..
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

purple_rain napisal/-a:
s0nckic4 napisal/-a:druga kolegica je bila v zvezi 1 leto, spoznala sta se na izmenjavi in zveza je trajala še par mesecev potem, ko sta prišla domov. je rekla da ga preveč pogrešala in da jo to ovira pri vsakdanjem življenju in da ni več zdržala, da rabi človeka ob seb. bi rekla da 'daleč od oči, daleč od srca kar drži.'
To je pa men neumno. OK, ja, sej si nas večina želi imeti dragega blizu, je luštno, ne rečem, ampak tole men zveni kot da ona želi imeti tipa samo zato da ga pač ima..

Mene zanima kako ti ljudje potem funkcionirajo, ko nimajo več tipa. Saj pomoje sploh ne znajo sami bit.
Jaz si ne predstavljam, da bi me nekdo hotel imeti non stop ob sebi. Saj bi mi čisto odvzel svobodo.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

v njenem primeru je bila stvar taka, da fant ni bil iz evrope, ampak ZDA. dejansko bi se videla mogoče parkrat na leto (2-3x). parkrat na teden sta se dobila na skypu ipd.. ampak ona se je dejansko spremenila, ni več zahaja v družbo, ko je bla verjetnost da bo on na skypu. skupaj sta bila na izmenjavi skoraj celo leto, tud dost časa skupi preživela, in je rekla da to preveč vpliva nanjo, in da ne more več in končala. :(
mogoče malo ekstremna zgodba, ampak vseeno, kakšna je statiska uspešnosti zvez na daljavo? sploh v primeru kot je avtorica rekla, so problemi s prevozom, z videvanjem...?
jaz s svojim fantom rada tudi kaj počnem, in videvanje osebe 1x na dva-tri tedne (govorim na dolgi rok, ne za prehodno stanje), zame težko pride v poštev.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

..Evelyn.. napisal/-a:Ja svašta, kot da nikoli ne gresta skupaj NIKAMOR, kjer bi lahko bila več časa skupaj, kot tri ure!? :D Jaz imam zvezo na razdaljo in se vidiva včasih en dan v vikendu, včasih pa sem jaz pri njemu tri dni, med počitnicami(katerekoli tedenske al pa kaki prazniki) sem pri njemu tud do pet dni, med daljšimi počitnicami pa pravtako, po sedem dni zapored in več, potem domov za par dni in spet k njemu.. :D Tko da vrjamte, človeka tko zelo dobro spoznaš, še posebej ker praktično živiš z njim tist teden dni, se mi zdi, da človeka še bolje spoznaš, kokr tisti, ki se videvajo vsak dan po dve uri, sj si priča vsakemu njegovemu koraku.
Je pa res, da sem strogo za to, da par živi skupaj vsaj pol leta preden se gre poročit, ker takrat dojameš vso realnost. :)

Se popolnoma strinjam z njo.

Ne smemo pa pozabiti, da nekateri (ja še vedno) nimajo možnosti pol leta pred poroko živeti skupaj, ker je to versko nedopustno. :roll:

Si pa ne predstavljam, da je nekdo samski, potem pa v vezi nekdo želi, da se vsak dan vidita? A ni to malo obremenjujoče takole kar na enkrat takšna sprememba?
AnčiZaspanči
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a AnčiZaspanči »

čuftika napisal/-a:Lepo cdefgahc :)
Nekje sm zasledila da je blo govora o tem da se svojimi tipi na začetku zveze niste pogosto videvale. Pol sva midva očitno atipična, ker sva se od takrat ko jz štejem začetek (no tut moj fant isto šteje) sva se kr pogosto videvala, mu nikoli ni bil problem pridit k meni, se peljat 70 km, nazaj je šel tut ob enih, dveh zjutri... Sicer vem da ni bilo pametno da se je ob taki uri domov peljal, samo pač vse je naredil da sva lahko bila čimdlje skupi, pol je šel drug dan tut delat. Videvala sva se pa vsak tretji dan, približno...
Če se hoče, razdalja ni problem, sploh pa ne 35 ali 50 km.

Pri meni je blo isto. Že od vsega začetka je tako. Pa je tako da jst nimam avta oz ga mava s sestro skupaj in ga ne morem zmeraj met in si tudi sama plačujem bencin. Ampak mi enostavno ni težko odštet denarja za take stvari. In če maš željo bit s fantom potem ni problema. Moj študira v Portorožu in mava sicer srečo da konča s faksom že v sredo. Tako da se samo dva dni v tednu ne vidva s tem da on študira 120km stran od mene in živi 60km stran od mene. In noben nč ne komplicera z razdaljo ker se mava najlepš :)
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Marichuy90 »

sanjaanja napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:

Mene zanima kako ti ljudje potem funkcionirajo, ko nimajo več tipa. Saj pomoje sploh ne znajo sami bit.
Jaz si ne predstavljam, da bi me nekdo hotel imeti non stop ob sebi. Saj bi mi čisto odvzel svobodo.

Jah, jaz sem bila prej 4 leta v takem razmerju, videvala sva se res vsak dan. Kasneje sva šla vsak svojo pot, on si je takoj našel drugo, jaz pa sem se odločila biti samska, tako da zdaj vidim koliko svobode mi je bilo odzveto in v kakšni pravljici sem živela. Fant ni za to, da ti dela družbo, da ti nadomesti prijatelje... Vsak mora imeti tudi svoje življenje, ne pa v življenju le partnerja.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Marichuy90 napisal/-a:Jah, jaz sem bila prej 4 leta v takem razmerju, videvala sva se res vsak dan. Kasneje sva šla vsak svojo pot, on si je takoj našel drugo, jaz pa sem se odločila biti samska, tako da zdaj vidim koliko svobode mi je bilo odzveto in v kakšni pravljici sem živela. Fant ni za to, da ti dela družbo, da ti nadomesti prijatelje... Vsak mora imeti tudi svoje življenje, ne pa v življenju le partnerja.

Se strinjam s tabo. Lepo, da si to spoznala. Nekateri za vedno oslepijo.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a girl92 »

js bi rekla da je to odvisno od tega kako velika je razdalja :)
Odgovori