Študij: Geografija na FF

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: skoraj Ljubljana

Študij: Geografija na FF

Neprebrana objava Napisal/-a Chica Guapa »

Trenutno sem 4. letnik in svoje izobraževanje nameravam nadaljevati na FF. En predmet imam že izbran, za geografijo pa še nisem čisto prepričana... lani sem bila na info dnevu, gefa mi je zlo zanimiva... ampak me vseeno zanima, če kdo tuki gefo študira na FF ali pozna koga, ki je tam gor. Zanima me dvopredmetna smer, se pravi pedagoška. A je res zelo veliko dela s seminarskimi nalogami? Gre res veliko denarja za terenske vaje? Koliko je pri tem predmetu matematike in fizike? In kakšen se vam zdi ta študij v celoti.

Hvala za informacije :bussi:
Zadnjič spremenil Chica Guapa, dne 23. Sep. 2005 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
HASTA LUEGO
alina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alina »

jst sm absolventka, sicer enopredmetne geografije, ampak je stvar dost podobna, tko da ti bom probala odgovorit! res je kar se tiče ostalih študijev tu terenskih vaj največ, res je tudi da je ogromno nekih seminarskih nalog čez leto pri vseh možnih vajah. (skoraj) vsak predmet ima namreč tudi vaje (kar pri nekaterih faksih ni pojav)! kar se tiče matematike in fizike...tega na geografiji ne boš našla! večinoma so tudi študentje geografije taki, ki jim matematika ne leži. matematika ti pride v poštev samo v prvem letniku pri statistiki (to imaš tudi pri drugih smereh na filo faksu in tudi na drugih faksih), fizika pa mogoče samo pri matematični geografiji, pa še to bolj švoh! kar se tiče predmetnika je prvi letnik kar naporen, najlažja pa sta seveda 3. in 4., ko dvopredmetni nimajo skoraj nič več predmetov oz. full manj kot prvi dve leti. regionalna geografija (to kar si se učila do zdaj v šoli-evropa in ostali kontinenti) se začne šele v 3. letniku, na splošno pa na oddelku ni povdarek na regionalni geografiji, ampak na obči.
terenske so samo po sloveniji, pa še to večinoma samo enodnevne, tako da kaj več kot za avtobus in kakšno malico (če seveda ne želiš stradat cel dan) ne plačaš. dvopredmetni imajo samo v 3.letniku ene terenske nekje po evropi, ki stanejo nekoliko več kot običajne terenske.
kar se tiče seminarskih se hitro navadiš, vse je več ali manj sproti, pa tudi 30 strani hitro skupaj spacaš :D na splošno se mi zdi, da imamo geografi poseben dar za nakladanje :lach:
zdele se ne spomnem nič več pametnega,tko da če imaš še kakšno vprašanje....
It looks like we could have made it baby...me and you!
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka

Hvala Alina! Nekje sem namreč slišala, da je kar nekaj matematike in fizike pri gefi... res ne vem, od kje mi ta podatek :roll:

Mislim, da sem zdj kr odločena :D Geografija, here I come!

Aja, jst sm gledala predmetnik za gefo pa se mi zdi tok velik predmetov... ure se mi bojo verjetno kr dost prekrivale, a ne? No, ti maš enopredmetno... ti je lažje :)

Alina, kakšni se ti pa profesorji zdijo?
HASTA LUEGO
alina
Debatorica
Debatorica

ja prvi letnik je kar naporen za dvopredmetne, ker imajo skoraj isto kot enopredmetni, edino manj izpitov moraš narest za pogoje.

profesorji se najdejo dobri in slabi, dolgočasni, tečni, pa tudi prijazni, naklonjeni študentom...v glavnem tko kot kjerkoli drugje!

zdej, če maš drug študij tut na filo faksu, potem probajo uskladit urnike, seveda se pa ne da čist vse, tko da kakšna stvar se ti sigurno lahko prekriva
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja, bom na filo faxu mela oba predmeta. Upam, da nas bo čim več mel zraven gefe še španščino, da se bo manj prekrival :D

Drugač pa hvala Alina :bussi: Če me bo še kaj zanimalo, se bom pa spet javla.
HASTA LUEGO
alina
Debatorica
Debatorica

sicer te nočem že zdej v slabo voljo spravt, sam po moje takale kombinacija glih ni pogosta! velik jih ma poleg geografije zgodovino, slovenščino, tut kakšna ruščina, pedagogika al pa bibliotekarstvo se najde, sam ne poznam pa nobenga k bi mel španščino in geografijo!
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka

Vem da to ni tako pogosta kombinacija. Se mi bo pač mal več prekrival. Pa kaj nej nardim :?: Nič! Bom že preživela.
HASTA LUEGO
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

Moram mal reklame nardit. :lach:

klik
Uporabniški avatar
Manca Smolej
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana Šmartno

Neprebrana objava Napisal/-a Manca Smolej »

Z vsemi s katerimi sem se pogovarjala so zelo navdušeni nad geografijo. Se mi zdi zelo zanimiv in pester ter dinamičen študij. Konec koncev je le ... nekak "podoben" taborništvu-kar je kulj. Narava, tektonika, prst, ... itd.
Uporabniški avatar
Catt
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zemlja

Neprebrana objava Napisal/-a Catt »

a se je katera vpisala na geo letos??
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

Manca Smolej napisal/-a:nekak "podoben" taborništvu-kar je kulj. Narava, tektonika, prst, ... itd.

sanja svinja kukuruz....

kolkr sm js mela geografskih predmetov na faksu (učili so nas prof. iz geo iz FF) vsa narava, tektonika in prst hitro postanejo tako zelo mučne, da nimajo s taborništvom nobene veze.

še dobro, da te pri tabornikih vozle naučijo delat, ker bi si človek na momente najraje štik okoli vratu zadrgnil.
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

^^ Geografija je velik več kot samo to, kar so vas fizični geografi z našega faksa učili na vašem. :)
Se pa strinjam, da nima prav velik veze s taborništvom.
Ninellee
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Ninellee »

Mene zanima če lahko letos pričakujem visoke omejitve pri geografije. Letos jih je vpisanih 97, sprejeli pa naj bi jih samo 50. Zanima me tudi če je to res da bol težko prideš z dobrim uspehom na geografijo.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

pravijo, da je geografija edini resni študij na FF in bi se kr strinjala, tko da si fajn zbrala :wink:

men se zdi fina tut sociologija, ne komplicirajo in tudi nekaj odneseš, medtem ko ti azijskih študij ne priporočam ker znaš bit razočarana proti koncu (za bolonjske srčno upam da so kej dodelali program)..
Zivljenje je piskotek!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

inaa napisal/-a:pravijo, da je geografija edini resni študij na FF in bi se kr strinjala, tko da si fajn zbrala :wink:

Ja to bo to. Na konc si pa itak na zavodu, tok je resen :D
Odgovori