Preseliti, ali ne preseliti se

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.
Odgovori
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

barbie_girl_85 napisal/-a:
*mala* napisal/-a:1sneguljčica- a si ribič? solinar? voznik čolna? potapljač? Mi nč druzga ne pade na pamet :D

Ja, večina brezposelnih pri nas je ribičev in solinarjev. Drugi poklici pri iskanju službe nimajo problemov. Je zadosti delovnih mest in res je neumno za pričakovati, da kdo v Ljubljani ne dobi službe...

Se strinjam. Pomoje je skoz težje dobit službo, razen, če si res eden izmed tistih iskanih poklicev.

Drug problem je še ta, da ona ima mogoče službo za nedoločen čas, v Ljubljani pa dvomim, da bi jo kar takoj dobila. Ni zagotovila, da ne bi bila prva na spisku za ven.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

*mala* napisal/-a:Ene službe se pač povsod težje dobi. Kolikor pa jaz poznam folk, ki ima službe oz. jih je iskal v zadnjem času so vsi lažje dobili službo v Lj, čeprav jo iskali kje bližje doma in se tako vozijo vsak dan v Lj po 1 uro.

A ni isto, če se voziš iz nekje v Ljubljano eno uro, ali obratno. Dejansko pa je tako, da ona službo že ima in se ne gre zato ali jo iskati v Ljubljani ali izven nje.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a 1sneguljčica »

*mala* napisal/-a:Ne verjamem, da se za njen poklic ne najde nobena služba v Lj. Saj še iskala ni, tako da ne more vedt. Očitno je tam tako dobra služba, da se splača dat 400€ na mesec za prevoz.

Iskala sem jo v Ljubljani takoj po šoli. A ker jo nisem našla sem se selila nazaj v domači kraj.
Ni neka baš dobro plačana služba, a tukaj je zagotovljena, dobri odnosi in vse. Za drugje ne vem kaj me čaka. Prevoz bi dobila povrnen 50%, to pomeni ene 150 od 300 eur.
Samo vprašam za mnenje, ker me zanima kako bi ve ravnale.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Kakšne bi imel pa fant zaposlitvene možnosti v bližini tvojega kraja?
Ker, roko na srce, na podlagi starosti tvoje tašče in tasta sklepam, da človek ni ravno rosno mlad. Na podlagi česa sklepaš, da se bo po njuni smrti pripravljen selit? Konec koncev verjetno še vedno lažje ti najdeš novo službo v Ljubljani, kot pa on na periferiji.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

matjazd napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Ene službe se pač povsod težje dobi. Kolikor pa jaz poznam folk, ki ima službe oz. jih je iskal v zadnjem času so vsi lažje dobili službo v Lj, čeprav jo iskali kje bližje doma in se tako vozijo vsak dan v Lj po 1 uro.

A ni isto, če se voziš iz nekje v Ljubljano eno uro, ali obratno. Dejansko pa je tako, da ona službo že ima in se ne gre zato ali jo iskati v Ljubljani ali izven nje.

Ona ima vožnje 1,5- 2 uri v eno smer (avtorica teme), medtem ko je iz naših koncev do Lj 45 min-1 ura. To je zame ogromna razlika :wink:

1sneguljčica napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Ne verjamem, da se za njen poklic ne najde nobena služba v Lj. Saj še iskala ni, tako da ne more vedt. Očitno je tam tako dobra služba, da se splača dat 400€ na mesec za prevoz.

Iskala sem jo v Ljubljani takoj po šoli. A ker jo nisem našla sem se selila nazaj v domači kraj.
Ni neka baš dobro plačana služba, a tukaj je zagotovljena, dobri odnosi in vse. Za drugje ne vem kaj me čaka. Prevoz bi dobila povrnen 50%, to pomeni ene 150 od 300 eur.
Samo vprašam za mnenje, ker me zanima kako bi ve ravnale.

Tudi to je v tebi v prid, da sedaj že imaš delovne izkušnje. Pa kakor je že jullia_ omenila- res je treba pogledat še, kakšne bi imel fant možnosti za službo v vaših koncih. Ali so sploh taki kadri? Ali so plače nižje? Pa tudi verjetno fant ni več rosno mlad (ugibam, vem ne), ker je nekak lažje menjavati službe mlajši.

Sej sam debatiramo o različnih možnostih :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

No gre se za 60 km vožnje, ki zna v gužvi kar trajati uro in pol.
Matjaž je najbrž mislil, da je enako se vozit v Ljubljano eno uro, kot iz Ljubljane nekam ven eno uro.
Fant je ravno menjal službo, in če bi ubrala neko srednjo varianto med nama, bi bilo to za njega nekje na istem. Star je 35 let. Je pa lažje dobit službo pri 35 kot takoj po šoli. No jaz sem mlajša od njega. Imam 26 let.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

1sneguljčica napisal/-a:Je pa lažje dobit službo pri 35 kot takoj po šoli.

A zate pa to ne velja? :D
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

jullia_ napisal/-a:
1sneguljčica napisal/-a:Je pa lažje dobit službo pri 35 kot takoj po šoli.

A zate pa to ne velja? :D

Pisala sem primerjavo med brez delovnih izkušenj, 35 in tistim pred penzijo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, saj vem. Ampak tudi ti zdaj imaš delovne izkušnje, ki jih takoj po šolanju še nisi imela. Torej bi verjetno zdaj (ali čez par let) lažje dobila službo v LJ.
Ker, v resnici je lažje službo menjat, kot se pa preselit. Sploh potem, ko so zraven otroci, vrtec, šola,...
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Preselila sem bom tako ali tako. Glede službe je pa lažje ja, če imaš delovne izkušnje. Samo problem je bil takrat, da sploh ni bilo povpraševanja.
No saj bom videla kako bo, kaj bo čas prinesel. Vem pa, da zaradi 100 eur službe ne bi menjala, ker najvažnejši so mi odnosi kar se službe tiče.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

Eni se v službo vozijo zelo daleč in jim to ne predstavlja problema. Enim pa je problem že to, da se sploh morajo voizi v službo.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Pri urniku od 8 do 16 je kar problem, če traja vožnja več kot eno uro...
Jaz sem se včasih vozila eno uro v LJ, danes pa 25 minut in se ne bi več vozila dlje časa.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Mimi_M napisal/-a:Pri urniku od 8 do 16 je kar problem, če traja vožnja več kot eno uro...
Jaz sem se včasih vozila eno uro v LJ, danes pa 25 minut in se ne bi več vozila dlje časa.

Odvisno kako zgodaj je kdo pripravljen vstajati in kakšne obveznosti ima popoldan.
Sicer jaz delam od 7-15, ponedeljek pa sem popoldan.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Preseliti, ali ne preseliti se

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

orhideja1 napisal/-a:Kaj bi ve storile, če se s fantom ne bi mogle sporazumeti kje bosta živela? Recimo, da bi si ve želele živeti nekje kjer bosta popolnoma sama + otroci, če se vama rodijo, medtem ko fant vstraja, da se preselite k njemu, in da si stanovanje uredita zgoraj pri njegovih starših.
Bi vstrajale pri svojem in bi živela vsak na svojem, ali bi se prilagodile, oz. ali imate še kakšno drugo rešitev?

Naredita seznam + in - življenja pri njem in življenja na svojem.
Naredita probo: naj se za nekaj časa (nekaj tednov, kak mesec ali dva) preseli k tebi orhideja v podnajemniško stanovanje, pa da vidita kako vama funkcionira in kako je kaj on zadovoljen s tem...
Drugače pa se lahko preselita nekam čisto blizu njegovih staršev (sosednja hiša, isto naselje, nekaj ulic narazen...)...tako bosta čisto na svojem kot želiš ti orhideja in zelo blizu njegovih staršev, kot želi on, ki je tako zelo navezan na družino.
Volk sit in koza cela :D
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^mislim, da tu ni tolk problem navezanost na starše, kot pa dejstvo, da bo nekoč podedoval tisto hišo in ne vidi nekega strašnega smisla se seliti stran/ven iz tiste hiše; še manj se pa (tud men) zdi smiselno neki novega gradit v bližini..
Odgovori