White_Widow napisal/-a:Mene pa zanima, kako se zredit v rit? Se mi zdi, da sem samo v ritko shujšala

To SM Jz najdla Na eni strani:
Odgovor svetovalca
Verjetno veš kako izgleda lastovka, ki jo naredi umetnostna drsalka. No ta vaja je nekaj zelo podobnega. Stojiš vzravnana na eni nogi, roki pa sta stegnjeni in lovita ravnotežje. Sedaj pa se počasi nagni napej pomembno je da, JE HRBTENICA VES ČAS VZRAVNANA!!!, to pomeni da se v križu ne upogneš in tako neredi lastovko. Noga na kateri stojiš naj bo vzravnana in z RAVNIM trupom poskušaj priti čim nižje. Zadnja noga je vzravnana.
Verjetno boš imela velike probleme na začetku z ravnotežjem, vendar se boš kmalu navadila. Tako, ko si naredila lastovko se znova zravnaj v stojo na eni nogi. To je ena ponovitev.
To vajo ponovi 12 z vsako nogo. Poskušaj izvajati vajo čimlepše in čimbolj počasi. Kmalu boš ugotovila, da te začne malo peči mišica na zadni strani noge in pa jasno rita. Vajo ponavjlaj čimvečkrat po potrebi lahko kasneje v roki primeš dve steklenici vode kot utež.
Poskusiva pa še z eno:
stopi pred ogledalo. Sedaj pa roke dvigni predse in iztegni z njima boš lovila ravnotežje kot vrvohodec. Sedaj pa stopi le na eno nogo drugo pa skrči zadaj.
naredi počep na eni nogi tako, da bo stegno skoraj vodoravno, zadnjico pa porini kar čim bolj nazaj. Naredi nekaj ponovitev in nato nogi zamenjaj.
Poskusi vajo izvesti tako, da z drugo nogo ne boš stopila na tla.
Lep pozdrav,
Mito Šinkovec, prof.športne vzgoje