Sestavine kozmetičnih izdelkov
Meni se to na prvi pogled zdi kot da berem sestavine za gel za tuširanje, saj vsebuje kar nekaj sestavin, ki lahko nastopajo tudi kot čistilci in penilci in to mi ni všeč. Je močno parfumiran, ena dišava zagotovo ni OK in je dražilna. Proti koncu dva alkohola in eterična olja skupaj s konzervansi. V drugi polovici sestavin pantenol, makadamija, vanila, kot piše na embalaži. OK, ampak ni dovolj, da popravi celotno sliko.
Gotovo se bo lepo mazal, pa zelo dišal. Za neobčutljivo, normalno kožo. Popolnoma umeten ni, ne bi pa ga uvrstila med naravno kozmetiko.
Gotovo se bo lepo mazal, pa zelo dišal. Za neobčutljivo, normalno kožo. Popolnoma umeten ni, ne bi pa ga uvrstila med naravno kozmetiko.
Zadnjič spremenil UG84, dne 23. Maj. 2010 15:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Hvala UG! Naravno vem da ni, sem pa upala da vsaj ni tako zanič.
Nameravam pa kupiti Amazene Mango&MuruMuru lotion, sestavine so takšnele:
Aqua, Glyceryl Stearate (Coconut/Palm), Cetearyl Alcohol (Coconut/Palm), Glycerin (Coconut), Parfum, Potassium Palmitoyl Hydrolysed Wheat Protein (Wheat), Mangifera Indica (mango) Seed Butter, Astocaryum Murumuru (Murumuru), Euterpe Oleracea Fruit Oil (Acai)*, Orbignya Oleifera Seed Oil (Babacu)**, Theobroma Grandiflorum Seed Butter (Cupuacu)*, Tocopherol Acetate (Vitamin E), Ammonium cryoyldimethyltaurate/VP Copolymer, Phenoxyethanol (Aromatic Ether), Piroctone Olamine, CI 15510
Tole menda bo OK?
Nameravam pa kupiti Amazene Mango&MuruMuru lotion, sestavine so takšnele:
Aqua, Glyceryl Stearate (Coconut/Palm), Cetearyl Alcohol (Coconut/Palm), Glycerin (Coconut), Parfum, Potassium Palmitoyl Hydrolysed Wheat Protein (Wheat), Mangifera Indica (mango) Seed Butter, Astocaryum Murumuru (Murumuru), Euterpe Oleracea Fruit Oil (Acai)*, Orbignya Oleifera Seed Oil (Babacu)**, Theobroma Grandiflorum Seed Butter (Cupuacu)*, Tocopherol Acetate (Vitamin E), Ammonium cryoyldimethyltaurate/VP Copolymer, Phenoxyethanol (Aromatic Ether), Piroctone Olamine, CI 15510
Tole menda bo OK?

Gre za mineralni puder, z UV zaščito in antioksidantom. Bisabolol za pomirjanje. Preprosta sestava, sem pa že zasledila, da je boron nitride nekaterim povzročal mozoljčke. Jaz bi vzela raje puder z mico.
Zadnjič spremenil UG84, dne 23. Maj. 2010 15:07, skupaj popravljeno 1 krat.
sestavine
zanima me, če mi kaj od tega lahko povzroča mozoljčke:
1. cistilna krema: Cocos nucifera (coconut oil), Sesamum indicum (sesame oil), Olea europaea (olive oil), Buxus chinensis (jojoba oil), Butyrospermum parkii (shea butter), Cera alba (beeswax), Lavandula angustifolia (lavender), Camelia sinensis (green tea), Citrus limonum (lemon), Rosa canina (rose hip), Eugenia caryophyllus (clove bud), Cupressus sempervirens (cypress), Rosmarinus officinalis (rosemary), Zingiber officinale (ginger), Oenothera biennis (evening primrose oil), linalool, eugenol, d-limonene, geraniol, isoeugenol
2. olje za obraz: Buxus chinensis (jojoba oil), Rosa canina (rose hip oil), Oenothera biennis (evening primrose oil), Rosa damascena (rose), Vanilla planifolia (vanilla), Malva sylvestris (blue mallow), Lavandula angustifolia (lavender), linalool, geraniol, d-limonene
ze vnaprej se zahvaljujem za vse odgovore
1. cistilna krema: Cocos nucifera (coconut oil), Sesamum indicum (sesame oil), Olea europaea (olive oil), Buxus chinensis (jojoba oil), Butyrospermum parkii (shea butter), Cera alba (beeswax), Lavandula angustifolia (lavender), Camelia sinensis (green tea), Citrus limonum (lemon), Rosa canina (rose hip), Eugenia caryophyllus (clove bud), Cupressus sempervirens (cypress), Rosmarinus officinalis (rosemary), Zingiber officinale (ginger), Oenothera biennis (evening primrose oil), linalool, eugenol, d-limonene, geraniol, isoeugenol
2. olje za obraz: Buxus chinensis (jojoba oil), Rosa canina (rose hip oil), Oenothera biennis (evening primrose oil), Rosa damascena (rose), Vanilla planifolia (vanilla), Malva sylvestris (blue mallow), Lavandula angustifolia (lavender), linalool, geraniol, d-limonene
ze vnaprej se zahvaljujem za vse odgovore
Re: sestavine
Če v prvem primeru ne bi šlo za čistilno kremo, bi ti rekla, da zaradi kokosa pazi na pore. Samo tukaj pa dvomim, da bo kaj škodovalo. Sicer pa sestava - super! Je pa to zelo mastno, ampak nežno. Fajn bo stopilo make up. Pri čistilnih kremah pazi, da res upoštevaš navodilo, da dosežeš pravi učinek. Sestavinsko nimam nobenih pripomb. na koncu nekaj eteričnih olj, brez drugih konservanzov, fino.
Olje za obraz hranljivo, pomirjujoče. Jojobino, šipkovo olje in vrtnica. Super. Sploh za suho kožo. Sestavinsko brez pripomb.
Olje za obraz hranljivo, pomirjujoče. Jojobino, šipkovo olje in vrtnica. Super. Sploh za suho kožo. Sestavinsko brez pripomb.
UG84 bi mi lahko povedala svoje mnenje o tej kremi: Garnier Essentials Normal & Combination skin.
Sestavine: aqua, cyclohexasiloxane, glycerin, cetearyl alcohol, stearyl alcohol, articum lappa/articum lappa root extract, lysine c13-14 isoparaffin, polyacrylamide, xantan gum, alcohol, cetearyl glucoside, laureth-7, stearic acid, myristic acid, palmitic acid, disodium edta, butylparaben, imidazolidinyl urea, methylparaben, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, eugenol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, linalool.
Danes sem jo kupila ker sem dolgo uporabljala Garnier Fresh vendar mi je ta malo premastna. Imam pa mešano kožo.
Sestavine: aqua, cyclohexasiloxane, glycerin, cetearyl alcohol, stearyl alcohol, articum lappa/articum lappa root extract, lysine c13-14 isoparaffin, polyacrylamide, xantan gum, alcohol, cetearyl glucoside, laureth-7, stearic acid, myristic acid, palmitic acid, disodium edta, butylparaben, imidazolidinyl urea, methylparaben, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, eugenol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, linalool.
Danes sem jo kupila ker sem dolgo uporabljala Garnier Fresh vendar mi je ta malo premastna. Imam pa mešano kožo.
Ja sej sm šle ko sm domov prišla mal pogledala po netu in pišejo da ni vredu. Sam sm že mela Garnier Fresh kremo pa mi je bla kr uredu sam mal preveč mastna pa sm mislila da bo ta podobna pa da ne bo mastnega leska sam ma čist druge sestavine pa si nočem zapacat kožo. Bom počakala na odgovor pa bom pol vidla kako pa kaj.
Bunny. napisal/-a:UG84 bi mi lahko povedala svoje mnenje o tej kremi: Garnier Essentials Normal & Combination skin.
Ah, tole je pač čisto umetno. Vsebuje sicer izvleček repinca, ki deluje protivnetno, to je pa tudi to. Sintetični vlažilci, maščobni alkoholi, silikon, polno emulgatorjev, skratka snovi, ki dajejo kremi ustrezno konsistenco, videz, mazljivost. Sintetični konservansi ter eterična olja na koncu. Resnično nič vrednega za kožo, poleg tega pa vsebuje tudi ureo (in silikon, kot že omenjeno) in se ziher precej svetiš tudi po tej kremi na mastnih predelih.