Alwaleed napisal/-a:claire napisal/-a:^^ ti si pa pameten o tem kaj čutijo svingerji
Jaz pišem o tem, kakšni vsi različni načini doživljanja in prakse obstajajo, medtem ko ti pripisuješ določene lastnosti celim segmentom ljudi.claire napisal/-a:in kako luštno je imeti "odprto" zvezo (morda pa pač eden od partnerjev ni sposoben "zaprte" zveze)
Pišem na podlagi lastnih izkušenj, kako odprta zveza lahko izgleda. Ne zanikam, da v širnem svetu obstaja vse sorte variant in disfunkcij, tako v zaprtih kot v odprtih razmerjih.claire napisal/-a:in za druge tudi trdiš, da se ne vpletajo tako ali drugače (svojo ženo recimo pa svingerje) a tega ne moreš vedeti.
Ne štekam, kaj s tem hočeš povedat.claire napisal/-a:že na forumu je veliko teh "starejših" uporabic z razmišljanjem opisanim zgoraj. moških opisanih zgoraj pa tudi ni težko zgrešiti.
Forum ni reprezentativen vzorec.
Saj jaz tudi kdaj posplošujem, to je pač učenje na podlagi vzorcev, ki jih vidiš, in je najboljše, kar imamo, če ne izvedemo študije. Ampak treba se je zavedati, kako zelo se lahko človek pri posploševanju moti, zato je pri izražanju primerno uporabljati pogojnike, ki posredujejo nekaj konteksta, koliko o stvari sploh vemo.
1. tudi ti pripisuješ lastnosti celim segmentom ljudi- (češ da se svingerji čustveno ne vpletajo- tega ne moreš vedeti, tako kot pač nihče ničesar zagotovo ne more vedeti. ampak to še ne pomeni, da se jaz (ali ti) popolnoma motim)
2. ti pišeš na podgladi lastnih izkušenj. da. morda, če bi vprašali tvojo ženo, vajina "odprta" zveza ni tako prekrasna kot se ti z njo hvališ. (pravim morda). pa jo vseeno prodajaš.
3. forum itak ni reprezentativen vzorec, ampak jaz pač opažam, da je na tem forumu, ki je roko na srce mišljen za mularijo, presenetljivo veliko 30+ uporabnic, ki razmišljajo tako "moderno" kot sem opisala (pretiravala) zgoraj.
4. če bi hotela brati študije (ali kakršnokoli resno gradivo), se ne bi semle prijavila. študija take al ovake, še vedno tudi te niso reprezentativne.
5. nikjer nisem napisala, da se pri čemerkoli ne motim.