Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

Alwaleed napisal/-a:
claire napisal/-a:^^ ti si pa pameten o tem kaj čutijo svingerji

Jaz pišem o tem, kakšni vsi različni načini doživljanja in prakse obstajajo, medtem ko ti pripisuješ določene lastnosti celim segmentom ljudi.

claire napisal/-a:in kako luštno je imeti "odprto" zvezo (morda pa pač eden od partnerjev ni sposoben "zaprte" zveze)

Pišem na podlagi lastnih izkušenj, kako odprta zveza lahko izgleda. Ne zanikam, da v širnem svetu obstaja vse sorte variant in disfunkcij, tako v zaprtih kot v odprtih razmerjih.

claire napisal/-a:in za druge tudi trdiš, da se ne vpletajo tako ali drugače (svojo ženo recimo pa svingerje) a tega ne moreš vedeti.

Ne štekam, kaj s tem hočeš povedat.

claire napisal/-a:že na forumu je veliko teh "starejših" uporabic z razmišljanjem opisanim zgoraj. moških opisanih zgoraj pa tudi ni težko zgrešiti. :)

Forum ni reprezentativen vzorec.

Saj jaz tudi kdaj posplošujem, to je pač učenje na podlagi vzorcev, ki jih vidiš, in je najboljše, kar imamo, če ne izvedemo študije. Ampak treba se je zavedati, kako zelo se lahko človek pri posploševanju moti, zato je pri izražanju primerno uporabljati pogojnike, ki posredujejo nekaj konteksta, koliko o stvari sploh vemo.

1. tudi ti pripisuješ lastnosti celim segmentom ljudi- (češ da se svingerji čustveno ne vpletajo- tega ne moreš vedeti, tako kot pač nihče ničesar zagotovo ne more vedeti. ampak to še ne pomeni, da se jaz (ali ti) popolnoma motim)

2. ti pišeš na podgladi lastnih izkušenj. da. morda, če bi vprašali tvojo ženo, vajina "odprta" zveza ni tako prekrasna kot se ti z njo hvališ. (pravim morda). pa jo vseeno prodajaš.

3. forum itak ni reprezentativen vzorec, ampak jaz pač opažam, da je na tem forumu, ki je roko na srce mišljen za mularijo, presenetljivo veliko 30+ uporabnic, ki razmišljajo tako "moderno" kot sem opisala (pretiravala) zgoraj.

4. če bi hotela brati študije (ali kakršnokoli resno gradivo), se ne bi semle prijavila. študija take al ovake, še vedno tudi te niso reprezentativne.

5. nikjer nisem napisala, da se pri čemerkoli ne motim.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

claire napisal/-a:1. tudi ti pripisuješ lastnosti celim segmentom ljudi- (češ da se svingerji čustveno ne vpletajo- tega ne moreš vedeti, tako kot pač nihče ničesar zagotovo ne more vedeti. ampak to še ne pomeni, da se jaz (ali ti) popolnoma motim)
Ampak, iskreno, grem stavit, da ima on velik več izkušenj in vpogleda v življenja svingerjev kot pa ti, torej je bližje zadevi in zna več povedat o vsem skupaj.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ saj tega nikjer ne zanikam. še vedno pa on NE ve koliko se dejansko kdo vpleta in ali imajo vsi ti pari perfect life kot hoče prikazati.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^za razliko od tebe, ki pa veš..? Al kako?

Nikjer pa nihče ne predstavlja ničesar kot "popolno", kvečjemu kot popolno zanj/-o.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ ne ne ne. jaz sploh nikjer nisem rekla nič o tem kakšni naj bi svingerji bili. vem pa da se ne vsi isto čustveno vpletejo. ampak on je enako rekel zame (nekaj pač v smislu "ni vse le tako in tako" a sam v enem postu više postu pisal o svingerjih kot da je to res).
ni vse kar reče alwaleed sveto. kdorkoli pa misli drugače ima pa vse narobe.
saj si sama rekla.. vsak zase lahko misli kar hoče.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

claire napisal/-a:še vedno pa on NE ve koliko se dejansko kdo vpleta in ali imajo vsi ti pari perfect life kot hoče prikazati.

Someone is having reading comprehension issues.

1. Napisal sem, da je veliko svingerjev takih, da ne želijo biti čustveno vpleteni in seksajo predvsem za fizični užitek. Da je precej svingerjev takih, vem na podlagi pogovorov, njihovega obnašanja, in rezultatov anket. Zdaleč pa nisem napisal, da so vsi taki, niti nisem eksplicitno trdil, kolikšen % jih je.

2. Ne skušam prikazati, da imajo svingerji, ali ljudje v odprtih zvezah, popolno življenje. Meni osebno, in nama z ženo, se godi v redu. Moj edini namen je pokazati, da to lahko funkcionira, in da je možna pot za nekatere.

claire napisal/-a:študija take al ovake, še vedno tudi te niso reprezentativne.

Ne, Claire. Študije so namenjene prav temu, da se v čim višji meri izognejo vsakršni pristranskosti, in zajamejo čim bolj reprezentativen vzorec.

claire napisal/-a:morda, če bi vprašali tvojo ženo, vajina "odprta" zveza ni tako prekrasna kot se ti z njo hvališ.

Žena z veseljem spremlja, kar se v tej temi dogaja. Kolikor vem, nisem doslej napisal še nič takega, s čimer se ne bi strinjala. Se pa kar pogosto skupaj zgražava nad komentarji nekaterih, posebej pred kratkim tvojih (da očitno kljub temu, da sva poročena in že 6 let živiva, spiva, potujeva, preživljava vse dni skupaj, to "ni zveza").
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

not_me napisal/-a:ah, me res zanima kako bi ti blo pri srcu, ko bi ti rekel da danes mu pa ni do sexa ker je pravkar posexal eno drugo bejbo..pa res, kako lepo..več sreče prihodnjič..

not_me napisal/-a:jaz sem za trojčka..ampak samo v kombinaciji midva s fantom + še ena punca. sva že bila z mojo dobro prijateljico, ampak zdaj ima tud ona fanta in se ne gre več :) je pa zelo težko najt primerno punco, vsaj kar se mojih izkušenj tiče..

aha. a če pa pred tabo sexa tvojo kolegico, je pa vredu?
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a not_me »

da :cool: sem že povedala - skupaj - to je meni bistvo partnerstva
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

aha. omenjala si tudi, da nekdo, ki pristane v to, da se sigurno boji, da bo partnerja izgubil oz. da ima neke komplekse...

si po tvojem tudi tako obdržala partnerja že več kot 10 let? koliko let je že mlajši?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ti pa že dolg nisi dobila nč konkretnega, ane, da si tko sitna?

Valda je drugač, če je vse skupaj njej na očeh (oz. celo skupaj sta se v to podala, z osebo, kateri zaupa), kot pa da se stvari prikrivajo..
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

saj se ne prikrivajo, če se povejo...

zakaj je nujno, da je to pred tvojimi očmi? ker če bi tip bil z drugo brez tvoje prisotnosti, se bojiš da bi se zgodilo kaj?

ker če sexa z drugo v tvoji prisotnosti, mu ne dovoliš, da tvojo prijateljico gleda v oči med tem ko ji tiča zabija v fufljo? mu dovoliš, da ga rajca samo do ene mere? ker je prijateljica slabša od tebe in če bi izbral žensko po svoji izbiri in šel z njo (s tem da bi ti vedela za to), se bi počutila ogroženo?
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a not_me »

delusional napisal/-a:aha. omenjala si tudi, da nekdo, ki pristane v to, da se sigurno boji, da bo partnerja izgubil oz. da ima neke komplekse...

si po tvojem tudi tako obdržala partnerja že več kot 10 let? koliko let je že mlajši?

ja, tudi to je verjetno eden izmed mnogih razlogov da se tako dobro razumeva..pa ti? kako dolgo tebi uspeva tvoja odprta veza? kolko drugih bejb je tvoj napičil v tem času? si ziher da ti je za vse povedal?

:roll:
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

Waw, spet en produktiven dialog brez argumentov, ampak z napadom :D . Tipično žensko :lol:
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
Špela89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Špela89 »

Predvsem produktiven ja ... :lol:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Odprta zveza

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

dragana_151 napisal/-a:Stvar je taka da iščem f** frendico svojemu fantu.Še preden me napadete da povem da je nama pač tko všeč in to je to.Če je katera zainteresirana naj piše pa se pol zmenimo za naprej.

Samo da vprašam nekaj....zakaj pa mu jih ti iščeš? A je sam nesposoben si najt drugo bejbo za sex??? (to nobenemu ne bi smel bit problem...sploh če ve, da mu je dovoljeno) Al hočeš vedet, ga preverjat, da si ne bi našel ene full hude bitch, ki ji ti niti do kolen ne sežeš???

Drugače pa svaka čast, da se spuščaš v kaj takega...Aja, pa glede na to da si noseča!!!! Sej menda veš, da se mednosečnostjo lahko tudi sexa ane...No ja....svašta! Svaka ti čast res! Kapo dol pred tabo!!!
Si kdaj pomislila, kako se boš počutila tisti večer, ko ti on pove, da gre z drugo...mislim....bolano!!!!
Jaz bi svojega takoj pustila da zvem da je bil z drugo. Kaj šele da bi mu jaz druge iskala....
Zadnjič spremenil v-e-s-n-a, dne 11. Maj. 2010 10:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori