Moja nenavadna ljubezenska zgodba
- positive vibration
- Cosmofrik
Vsepovsod mora bit zdrava mera. Ravno nedavno mi je kolegica razlagala, da ima njena prijateljica hčerko s francozom, živita pa v nemčiji. Al je obratno, da ma z nemcem, pa živita v franciji...kakorkoli, z malo so že od začetka govorili v vseh treh jezikih in pri treh, štirih letih je vse pomešala. V stavku je zmešala besede vseh jezikov, da jo je na koncu lahko razumela edino babica od tega dekleta, ki zna baje tekoče nemško in francosko. Enostavno ni vedla, da je nekaj francosko, nekaj slovensko...saj z leti verjetno to obdobje mine in si razjasniš, da so to različni jeziki...ampak ko si še mali, pa je lahko kr težka faza...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Lady_Cristina
- Debatorica
- Kraj: Graz
positive vibration napisal/-a:Vsepovsod mora bit zdrava mera. Ravno nedavno mi je kolegica razlagala, da ima njena prijateljica hčerko s francozom, živita pa v nemčiji. Al je obratno, da ma z nemcem, pa živita v franciji...kakorkoli, z malo so že od začetka govorili v vseh treh jezikih in pri treh, štirih letih je vse pomešala. V stavku je zmešala besede vseh jezikov, da jo je na koncu lahko razumela edino babica od tega dekleta, ki zna baje tekoče nemško in francosko. Enostavno ni vedla, da je nekaj francosko, nekaj slovensko...saj z leti verjetno to obdobje mine in si razjasniš, da so to različni jeziki...ampak ko si še mali, pa je lahko kr težka faza...
Pomojem je krivo napačno učenje. Če so pomešano govorili malo nemško, malo francosko itd. je logično da bo otrok celi zmešan.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Hmmm. Ni krivo napačno učenje. Že 2 leti čuvam fantka katerega mama je Sloveka, oče Avstralec. Z mamo govori mali po slovensko, z očetom v angleščini. Zdaj je star 4 leta in ne samo, da vse meša, govorno se sploh slabo razvija. Ok v večini primerov se zadeva izboljša tam nekje pri vstopu v šolo in je otrok na boljšem, ker obvlada več jezikov, pa še učenje novih bo lažje. Ampak to je res zgolj, ko imamo opraviti z otrokom nadarjenim za jezike, v obratnem primeru pa lahko pomeni, da nikoli nobenega jezika ne bo zares obvladal. Tveganje vedno obstaja. Kljub slednjemu sem pristaš večjezičnosti, sem samo hotela omeniti, da bi morda malo premislile svoje ambicije in plane z bodočim naraščajem. Drugače pa ja seveda. Družina enega pisatelja ( se nikakor ne spomnim katerega) se je vsak dan pogovorjala v drugem jeziku. Ampak tukaj spet ne vemo, je bila prvo nadarjenost ali obratno 

life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
nastasia strinjam se s tabo!
Če bi mene moji vzgajali tako bi verjetno vse obvladala...italijansko sem se naučila pri 6 letih (sama s televizijo) govorim tudi druge jezike...pač mi gre v uho, medtem, ko moja sestra nima pojma ne ang ne italijanščine. Je nenadarjena za jezike in sem prepričana, da bi ob taki vzgoji bla v še večjem dreku in bi kot otrok trpela, ker ne bi štekala kaj hočejo ti zmešani starši od nje
Prej je treba preučit otrokove sposobnosti in njegova zanimanja, ne pa mu takoj ko spregovori začet nakladat v treh jezikih. Meni se zdi, da gre v teh primerih bolj za ambicije staršev, kot za resnično zanimanje za otroka.
Če bi mene moji vzgajali tako bi verjetno vse obvladala...italijansko sem se naučila pri 6 letih (sama s televizijo) govorim tudi druge jezike...pač mi gre v uho, medtem, ko moja sestra nima pojma ne ang ne italijanščine. Je nenadarjena za jezike in sem prepričana, da bi ob taki vzgoji bla v še večjem dreku in bi kot otrok trpela, ker ne bi štekala kaj hočejo ti zmešani starši od nje

Prej je treba preučit otrokove sposobnosti in njegova zanimanja, ne pa mu takoj ko spregovori začet nakladat v treh jezikih. Meni se zdi, da gre v teh primerih bolj za ambicije staršev, kot za resnično zanimanje za otroka.
Ojla !!
Vam zopet malo porocam
Glih sedaj v marcu sva imela 1leto obletnice poroke..mejdunej gre hitro..
Sedaj sem pravkar vstopila v 7 mesec nosecnosti in se pocutim super...no ce odstejem tezave s hrbtom
Otrocicek je zdrav, kar je seveda najpomembneje.
Midva z mojim pa se vedno cisto ok... itak da so kdaj pa kdaj tud kaj sporeceva ... toda to je del razmerja, ki ga vcasih naredi se bolj zanimivega.
Zelim vam obilo sonca in ogromno pozitivnih misli
P.S; ja mene je tudi kar strah glede malega kako bomo z jezikom, toda po pogovru z babco , uciteljico itd.. je najbolje da jaz z malim govorim Slovensko on pa Norvesko..No drzite pesti, da se bomo znasli, kajti ni lahko..
Vam zopet malo porocam

Glih sedaj v marcu sva imela 1leto obletnice poroke..mejdunej gre hitro..
Sedaj sem pravkar vstopila v 7 mesec nosecnosti in se pocutim super...no ce odstejem tezave s hrbtom

Otrocicek je zdrav, kar je seveda najpomembneje.
Midva z mojim pa se vedno cisto ok... itak da so kdaj pa kdaj tud kaj sporeceva ... toda to je del razmerja, ki ga vcasih naredi se bolj zanimivega.
Zelim vam obilo sonca in ogromno pozitivnih misli

P.S; ja mene je tudi kar strah glede malega kako bomo z jezikom, toda po pogovru z babco , uciteljico itd.. je najbolje da jaz z malim govorim Slovensko on pa Norvesko..No drzite pesti, da se bomo znasli, kajti ni lahko..
Kjer koli se trenutno nahajaš
na lestvici tvojih
izkoriščenih ustvarjalnih zmogljivostih,
vedno lahko potolčeš tvoj
že doseženi osebni rekord.
na lestvici tvojih
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Oj!
Da se zopet malo javim
Sincek bo sedaj kmalu 7m in pravi angelcek...cas pa res kar prehitro bezi
Se vedno srecno porocena ....
Sam tok da tistim nepozitivcem pokazem ali povem, da se imamo se vedno prav fajn, sploh pa od takrat ko sva dobila in zagledala najinega cukrcka
Lepo bodite in cimvec takih ljubezenskih zgodbih in predvsem srecnih
Da se zopet malo javim

Sincek bo sedaj kmalu 7m in pravi angelcek...cas pa res kar prehitro bezi

Se vedno srecno porocena ....
Sam tok da tistim nepozitivcem pokazem ali povem, da se imamo se vedno prav fajn, sploh pa od takrat ko sva dobila in zagledala najinega cukrcka

Lepo bodite in cimvec takih ljubezenskih zgodbih in predvsem srecnih

Kjer koli se trenutno nahajaš
na lestvici tvojih
na lestvici tvojih
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Tudi moja zgodba je podobna tvoji, gingin.
Spoznala sva se nakljucno na internetu in noben od naju ni pricakoval, da se bo iz tega kaj razvilo. Po pol leta chattanja in pogovorov po Skypeu nama je bilo jasno, da se MORAVA srecati v zivo. Usedla sem se na letalo in mu po 10.000km padla v objem na letaliscu. Po dveh tednih sva vedela, da je to to. Vrnila sem se domov, zacela sva dolg proces za vizo in po 7 mesecih je bila odobrena. Pustila sem sluzbo, spakirala, se poslovila od druzine in prijateljev in ko sva se po 9 mesecih spet objela na letaliscu v Los Angelesu, je bilo kot da ne bi nikoli bila narazen. Zdaj ziviva v prelepi, topli Golden State - Kaliforniji
Pred kratkim sva se porocila in moj imigracijski proces se zdalec ni koncan (kar se tice papirologije), ampak bolj srecna ne bi mogla biti! 
Spoznala sva se nakljucno na internetu in noben od naju ni pricakoval, da se bo iz tega kaj razvilo. Po pol leta chattanja in pogovorov po Skypeu nama je bilo jasno, da se MORAVA srecati v zivo. Usedla sem se na letalo in mu po 10.000km padla v objem na letaliscu. Po dveh tednih sva vedela, da je to to. Vrnila sem se domov, zacela sva dolg proces za vizo in po 7 mesecih je bila odobrena. Pustila sem sluzbo, spakirala, se poslovila od druzine in prijateljev in ko sva se po 9 mesecih spet objela na letaliscu v Los Angelesu, je bilo kot da ne bi nikoli bila narazen. Zdaj ziviva v prelepi, topli Golden State - Kaliforniji

znanka je na krizarjenju spoznala ocarljivega francoskega fantica in zaljubila sta se. kmalu zatem je sla v pariz, sta mal pohajkovala po prelepem mestecu in prezivela krasen mesec. ko se je vrnila v slovenijo, je ves cas 'furala safr', ker ga je tolk pogresala. in tip jo je povabu, da pride k njemu v miami - tam namrec zivi, v parizu je bil samo nekj poslovno in od tam izvira. je sla, itak, takoj, ko je mela sanso. po enem mesecu sta se porocila. on uspesen bogatas, vila z bazenom, ne vem kolk spalnic, huda kopalnica .. skratka top. tip sicer nikakav za vidt (moje mnenje) in totaln idiot je dobil sanso in jo po ene 5ih mesecih zacel varat. se vedno sta porocena, se vedno je v miamiu, ker ne upa pridt domov (saj se boji ocitanja starsev - saj smo ti povedali, kaj bo). on ne ve, da ona ve, da ga vara. z njim vztraja, navzven kaze, da je srecna do amena, situacija pa jo razzira in samo cakamo, da zbere pogum ,spoka kovcke in pride nazaj v slo.
se ena, ne tolk srecna zgodbica
sicer pa gingin, zelo lepo je brat tvojo zgodbo in 'sempatjakdaj' osvezitve. le tako naprej!
se ena, ne tolk srecna zgodbica

sicer pa gingin, zelo lepo je brat tvojo zgodbo in 'sempatjakdaj' osvezitve. le tako naprej!