Skupno hujšanje
^^Nočem te strašit ali ti še dodatno zbit motivacijo, ampak te le opozorim, da tudi, ko ti bo ratalo izgubit teh 5 kg, kar verjamem, da ti bo, se za obstoj želene teže ne boš smela vrniti na zdajšen način življenja. Hočem samo povedat, da se boš morala tudi potem gibati še naprej in se izogibati sladkarijam oziroma najt neko zdravo, srednjo pot.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Strinjam se z Arrow. Js sm tud izgubljala 5 kg in jih pol nazaj dobivala z obresti, ker se nisem držala istega režima. Zdj pa ko telovadim( tečem,aerobika) je vse lažje, pa tud normalno (no, brez kakšnih čokolad in packarij) lahko ješ. Verjem pa, da ko enkrat začneš telovadt, težko nehaš
Tko, da js ti ne bom nobene diete priporočala, raj začni redno telovadt, saj tko več narediš za telo in tudi psiho 

And I'd give up forever to touch you.
To itak, sam problem je, da moraš tak način življenja tud obdržat. Problem je tud, ker ljudje ne znajo dobro in zdravo jest. Odkar sm si sama začela pripravljat kosilo se ful boljš počutm ( pusto meso,velik zelenjave, ribe..), boljš kt pa po kakšnemu hamburgerju,pomfriju, sendviču. Res ti prinese boljše življenje. Stradanje je pa no-go. Potem te sam čez en teden prime, da poješ boga in pol. 

And I'd give up forever to touch you.
meni se zdi velik problem pri vztrajanju v neki bolj zdravi različici svojega življenja tudi to, da veliko preveč ljudi počne te nove stvari izključno zaradi tega, da bodo shujšali.. ne izberejo si športa, ki jih bo poleg vsega tudi razveseljeval in jim dal še kaj več, kot samo golo priložnost izgubljanja maščobe.. ne vidijo, da je njihov način življenja v tem smislu rahlo zgrešen.
to govorim za primere, kot je electra*. jaz čist razumem, da se po parih dneh vrne na stare tire, ker je to, kar počne za neko bolj zdravo življenje, enostavno ne veseli. treba si najt rekreacijo, ob kateri se boš tudi sicer boljše počutil, si prizadeval bit v njej čimboljši in si z njo lahko postavil tudi kakšen izziv.. pri hrani pa začet mogoče malo bolj gledat na sestavine hrane, ki jo poješ, si vseeno še kdaj kaj privoščit in bolj uživat v vsakem grižljaju česarkoli, kar daš v usta.
pa ne, da hočem zdaj neki pametovat
sem sama zaradi prenehanja kajenja pridobila dobre 3 kilce, ki jih zdaj skušam spravit stran od sebe, v najbolj oddaljen kot vesolja.. pa res ni tak enostavno. sicer sem že od prej kar nekaj migala, tako da sem zdaj mogla to pospešit in nadgradit, napadi požrešnosti pa so se tudi kr omilili.. sicer bolj za to, ker sem začela spet na izi kadit (druge rešitve res nisem več vidla, kr so ble moje akcije že prav zaskrbljujoče), ampak se privajam tudi spet nazaj na neko bolj normalno prehranjevanje, ki sem se ga v zadnjih dveh, treh mescih čist odvadla.
pa mislim, da te ravno tisti prvi majhni uspehi na začetku porinejo naprej, tako da sem trenutno res čist naspidirana in prekašam na šprotnih področjih sama sebe
počasi in postopoma. cuz we can do it
to govorim za primere, kot je electra*. jaz čist razumem, da se po parih dneh vrne na stare tire, ker je to, kar počne za neko bolj zdravo življenje, enostavno ne veseli. treba si najt rekreacijo, ob kateri se boš tudi sicer boljše počutil, si prizadeval bit v njej čimboljši in si z njo lahko postavil tudi kakšen izziv.. pri hrani pa začet mogoče malo bolj gledat na sestavine hrane, ki jo poješ, si vseeno še kdaj kaj privoščit in bolj uživat v vsakem grižljaju česarkoli, kar daš v usta.
pa ne, da hočem zdaj neki pametovat

pa mislim, da te ravno tisti prvi majhni uspehi na začetku porinejo naprej, tako da sem trenutno res čist naspidirana in prekašam na šprotnih področjih sama sebe

počasi in postopoma. cuz we can do it

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
- Cosmopsiho
Exactly.
Treba si je sestaviti takšen jedilnik, kakršnega ne bo problem ohranjati tudi v bodoče. Težka dieta bolj težko obdrži rezultate, ko pride do njih (v redkih primerih), razen če mislite do konca življenja biti na dietah.
Ko se enkrat navadiš, da ne potrebuješ sladkarij, gaziranih in sladkanih pijač (ajde parkrat letno ni panike), hitre hrane in tudi sicer nezdrave hrane (t.j. veliko OH), ki sicer ni toliko nezdrava kot breme našemu telesu in posledično preveliki teži, potem ugotoviš, da se da brez vsega tega normalno preživeti, pa še bolj zdravo je, ne samo da gre teža dol.
Brez gibanja pa itak ne morejo biti opazni rezultati, zato je gibanje še kako pomembno tudi po tem, ko že dosežemo želeno težo.
Jaz sem zdaj začela laufat, doma pa hodim na sprehode s psičko in se mi že zdaj pozna na boljšem počutju, pa tudi apetita nimam prevelikega. Ful boljše se počutiš, ko veš, da si nekaj naredil zase, tako za zdravje kot za postavo in zato ti to preide v navado, da kasneje ne moreš več brez miganja.

Jaz sem zdaj začela laufat, doma pa hodim na sprehode s psičko in se mi že zdaj pozna na boljšem počutju, pa tudi apetita nimam prevelikega. Ful boljše se počutiš, ko veš, da si nekaj naredil zase, tako za zdravje kot za postavo in zato ti to preide v navado, da kasneje ne moreš več brez miganja.

-
- Cosmopsiho