Tamala_mrha napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:Posledice očitno so, sicer ne vem, če pri vseh in kako hitro, ampak večina tistih za katere vem, da kadijo trave so vedno bolj psihično propadli in zanemarjeni kot osebnost. Edina skrb jim je trava, vse ostalo jim ni dosti pomembno. Izogibajo se dela, odgovornosti, urejenosti, resnosti, postajajo nasilni,... in jasno ne priznajo, da sploh kadijo.
Če ti poznaš same take, še ne pomeni, da so vsi, ki kadijo travo (sploh tisti, ki je ne kadijo pogosto) isti.
Zadnji stavek je pa sploh posploševanje da glava boli. Moj (in še par drugih, ki kadijo občasno, stari pa so vsi okoli 30 let) se ne izogiba delu, kvečjemu bi rekla, da je deloholik, ne deluje neresen, zanemarjen, kar pa se tiče nasilnosti...

A se ti zavedaš, da alkohol povzroči v večini primerov veliko večje probleme kot trava, ki jih lahko da sploh ne, če jo uporabljaš z glavo? (jaz je sicer ne, poznam pa ljudi, ki ne pretiravajo z uporabo, pa tudi na prvi pogled sem prepričana, da ne bi pomislila, da kadijo) Nisem še videla ali slišala za primer, da bi človek po travi postal agresiven, če pa že obstajajo, so to res izjeme.

Ne poznam jaz samih takšnih in nisem rekla, da so vsi takšni. Pozna pa jih sestra od mojega, ki dela z odvisniki. In tale stavek,
če poznaš ti še ne pomeni je že neko splošno pravilo na tem forumu. Tudi, če ti ne poznaš takšnih, še ne pomeni, da jih ni. In povsem logično se mi zdi, da to niso tisti, ki bodo travo kadili 2x na leto, ampak tisti, ki to počnejo stalni. In ni to nasilje, ki bi ga vsi prepoznal, to je nasilje, ki izbruhne na dan predvsem takrat, ko je tako daleč, da jim to kdo očita, oni pa skrivajo, ali takrat, ko se gre za prenehanje,... Ni to kar nasilje na ulici, ampak bolj za štirimi stenami.