Sestavine kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Na tej strani NI poštnine :D Najboljši del feelunique :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Pol pa sploh super! Hvala, *mala*. :D
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

Doma imam obarvano kremo, ki je sicer od Alverde, ki je naravna kozmetika, ampak se vseeno bojim, da deluje po principu navadnega pudra in uničuje kožo (ne spoznam se in zato je mogoče vprašanje čisto butasto :oops: )- prosim, pomagajte! Sestavin ne morem napisati, ker nimam več embalaže, upam, da bo katera vedela iz lastnih izkušenj.

Drugače pa me še zanima, kaj so to sintetične dišave oz. zakaj poudarjajo, recimo na deodorantu sem ravnokar videla, da tega ne vsebuje - kaj je tako škodljivega/slabega, kaj je sploh to?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ A je TALE? Ker ima super ocene.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Nič ni narobe, pač rahlo obarvana krema. Večina krem sintetičnih npr. itak v vsakem primeru vsebuje barvila, ta jih pač z namenom. Sploh pri certificirani kozmetiki res ni panike. Še vedno bolje kot tekoči puder, ki vsebuje še mnoge druge dodatke. Če ti paše, jo lahko mirne duše uporabljaš, če imaš potrebo po rahlem obarvanju kože.

Sintetične dišave so navadno označene s fragnance, v naprotnem primeru pa gre za eterična olja. Oboje lahko v previsokih dozah (na začetku sestavin npr.) draži kožo. Če je navedeno na koncu OK, samo ne da je zdej tega preveč. Npr. linija Suhada iz LIdla je bila ful odišavljena z eteričnimi olji - mene je koža prav skelela po tistem pilingu zaradi teh olj.

Nobena kozmetika ni fajn, da je parfurmirana sintetično ali naravno, gre izključno za estetski namen, nič drugega - namreč, vonj sestavin pogosto ni najbolj prijeten, vendar je za zdravje kože boljši.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

*mala* napisal/-a:^^ Na tej strani NI poštnine :D Najboljši del feelunique :)

Tole se pa ful fajn bere :wink: Sm skoraj zihr, da bom kaj naročila iz te strani v prihodnje :wink:
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

*mala* - ne, ni ta. Komaj sem našla eno slikco: http://picnicb.ciao.com/de/221864353.jpg :)

UG84 - najlepša hvala za pomoč! :flower:

edit: http://kozmetometer.planet-lepote.com/c ... temid=9112 - tale je. Sicer tu piše, da je tekoči puder.. :gruebel:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Hello!
Lepo prosim za analizo sestavin - gre za izdelek za čiščenje obraza od LUSH
Slika

Glicerin, kalamin puder, kaolin glina, poparek irskega maha, gel organske aloe vere, fina morska sol, nori alge, olje sladke pomaranče, pačulijevo olje, izvleček karagenana, parfum.

Na prvi voh smrdiiii ko hudič po ribah, prav ogabno. Ampak ko pride v stik z vodo, pa ta vonj naenkrat - :magic: izgine. In v resnici full lepo diši. Cel obraz in roke tk lepo dišijo, ko se s tem umiješ...
Zanima me, kako kaj očisti ostanke make-upa?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sončnica »

Hej, prosim za komentar sledečih sestavin:

aqua, propylene glycol,glycerin, capric triglycerid, carthamus tinctorious seed oil, cetaryl alcohol, glyceryl stearat, aluminum starch octenylsuccinate, panthenol, tocopherol, camellia sinensis leaf extract, panax ginseng root extract, pinus sylvestris bark extract, ribes nigrum leaf extract,dimethicone, sodium acrylate, polyisobuten, sorbitan oleate, alcohol denat, capryl glucoside, hidrogenated palm glycerides citrate, citric acid, 1,10 decanediol, 10 hidroxydecanoic acid, sebaic acid, parfum, phenoxyethanol, methylparaben,propylparaben

Gre za nočna kremo, primerno za nečisto kožo po 20.letu.

Najlepša hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

positive vibration napisal/-a:Hello!
Lepo prosim za analizo sestavin - gre za izdelek za čiščenje obraza od LUSH
Slika

Glicerin, kalamin puder, kaolin glina, poparek irskega maha, gel organske aloe vere, fina morska sol, nori alge, olje sladke pomaranče, pačulijevo olje, izvleček karagenana, parfum.

Na prvi voh smrdiiii ko hudič po ribah, prav ogabno. Ampak ko pride v stik z vodo, pa ta vonj naenkrat - :magic: izgine. In v resnici full lepo diši. Cel obraz in roke tk lepo dišijo, ko se s tem umiješ...
Zanima me, kako kaj očisti ostanke make-upa?

Glede čiščenja make-upa ne vem kako se obnese, saj je še nisem poskusila. Glede na to, da načeloma ni priporočljivo veliko čistil dajat na obraz - t.j. da bi imela enega za očesni makeup, enega za obrazni make up in enega za obraz brez makeupa, bi rekla, da mora spucati tudi makeup, če ne what's the point?

Zaradi gline in sploh zaradi morske soli ter parfuma odsvetujem za občutljivo, pa tudi za suho kožo, ker jo bo zategovalo ali pa izsušilo, odvisno od kože. Je pa res, vsebuje kamalin in aloe vero, oba pomirjata, kamalin je še dodatno v funkciji antiseptika, pomirja tudi pri srbečici. Sestavinsko v redu.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

sončnica napisal/-a:Hej, prosim za komentar sledečih sestavin:

aqua, propylene glycol,glycerin, capric triglycerid, carthamus tinctorious seed oil, cetaryl alcohol, glyceryl stearat, aluminum starch octenylsuccinate, panthenol, tocopherol, camellia sinensis leaf extract, panax ginseng root extract, pinus sylvestris bark extract, ribes nigrum leaf extract,dimethicone, sodium acrylate, polyisobuten, sorbitan oleate, alcohol denat, capryl glucoside, hidrogenated palm glycerides citrate, citric acid, 1,10 decanediol, 10 hidroxydecanoic acid, sebaic acid, parfum, phenoxyethanol, methylparaben,propylparaben

Gre za nočna kremo, primerno za nečisto kožo po 20.letu.

Najlepša hvala za odgovor.

Kremca ni slaba, le ena sestavina me moti, ker je toksična, čeravno naj v kozmetiki ne bi bila v takšnih količinah, toda moti me zato, ker je visoko na seznamu. Sicer pa krema z veliko dobrimi stvarmi (vitamini, protivnetno delovanje, pomirjajoče, antioksidantno delovanje, vlažilna). Dobra. Vebuje pa tudi nekaj sintetike, zaradi katere bo krema lepo mazljiva, dolgoobstojna in lepo dišeča. Dobra :)
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

sončica a lahko poveš natančno za katero kremco si to spraševala?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sončnica »

UG84 včeraj sem se prvič namazala in sem zadovoljna,lepo se je razmazala, vpila, zjutraj koža ni bila mastna kot se mi je to prej dogajalo, vendar sm mela občutek, da me rahlo pečejo oči(sicer ne dolgo, vendar ene par sekund sigurno), pa ni zašla v oči. A ni to ponavadi zaradi vsebnosti alkohola? Vendar je alkohol denat, ki bi lahko to povzročil, komaj nekje na sredini oziorma proti koncu seznama. Kakšna bi bila torej razlaga?

Hvala za odgovor,.

Arrow gre za AOK pure balance nočno kremo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Potencialni iritant je propylene glycol, sicer vlažilec, ampak slabo ocenjen. Npr. pred časom sem imela tonik Cera di Cupra, ki ima tudi ta vlažilec na drugem mestu pa me je peklo po obrazu.

Alkohol dvomim da ima tako izrazit efekt, je prekasno na seznamu.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Hvala, UG.
Sem ga že preizkusila, ostanke maskare odlično odstrani!
Je pa res, kot si rekla, da malo zateguje, res ni za suho kožo! Še dobro, da grejo hladni dnevi h koncu in bo tudi moja koža postala bolj normalna, ne več tk izsušena...
Uporablja ga tudi moj fant, ki ima sicer bolj mastno kožo, njemu je pa ta zadeva super. Čist je nor na to žavbo :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Odgovori