Psihični bolnik

Za dušo in telo.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

...problem je v tem, da on ne hodi k psihiatru. Ima šhizofrenijo - to je nenadno razpoloženje stanja, obnašanja, počutja. Ko je takšen, ne bo šol nikamor. Samo špetir išče...za prazen nič in za izmišljene v njegovi glavi vidljive filme. Dobesedno smo začeli verjeti, da v to kar govori in obsoja ljudi tudi dejansko verjame, ker v glavi to dobesedno vidi...blodi. Zanj je to resnica. Ne da se mu dopovedati..pa da nevem kako lepo ali grdo poveš. Poveš takrat ko je zdrav na lep, grd način. Ne veš več, kaj bi naredil da bi bilo prav, da bi ustavil to sranje? :(

K psihiatru sta šla z ženo vedno samo takrat se pokazat ko je bil v normalnem stanju. Ja ja, vem da potem itak nima smisla oz. ni bilo smisla. Ampak jaz samo povem, kakor mi je fant povedal. Jaz tudi pravim, da pol tak ne more psihiater kaj ugotovit.

Torej lahko samo pokličemo ko je v tekm stanju dežurnega zdravnika da si pride ogledat njega...ampak kaj ko ne vem kako zelo lepo se je sposoben obnašati pred zdravnikom. Takoj se strezne in ohladi. Posnetki na skrivaj ali diktafon pa niso dokazno gradivo.

Policija ne more nič!! Verjamete da res žal ne. Zakon in država narekujeta da se ukrepa le po tragediji - - - Bull shit! Midva ne bova čakala na to. Delava kar je v najinih močeh, moj miri strasti doma, jaz pa se informiram pr psihiatrih, psih. ustanovah in policiji, po forumih! In punce policija mi nič ne pomaga, a veste to! NIČ. Danes sem se pogovarjala in mi je policaj povedal da lahko pridejo na dom, ga prijavimo, za razdejanja ki jih je storil - poškodoval dobi denarno kazen, ki odškoduje družino, to je pa tudi vse. Dobiti ga morajo pri dejanju - beri: da se jim v pričo njih utrga, grozi vpričo njih in da jim nasprotuje ko ga mirijo. Kar se še ni zgodilo, ker se jih ful boji. Totalna p***a rata ko jih zagleda. Eto, to je to. Pa smo tam ko se nikamor ne pride s policijo.
Zadnjič spremenil Marcela123, dne 16. Apr. 2010 19:30, skupaj popravljeno 2 krat.
Always look on the bright side of your life.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Fay
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

Dejte ga posnet! Ce drugace ne gre in ce ne vrjamejo... Sj kaj drug se resnicno ne da narediti...

In ja ponavadi je tako, da ko nujno rabi nekdo pomoc oz da ogroza svojce in druge, se kao ne da dokazat, kake ima bolnik. Ko pa nekdo ni tako bolan, ga pa takoj zacnejo filat z temi tabletami in v tisto lukno vtaknejo...
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

A psihiater sam pa ne more kaj ukrepati. Mogoče je takrat ko sta ga z ženo obiskala videl kakšne znake. Ali pa če žena enostavno sama stopi do njega in pove kakšna je situacija..?

Res nevem kaj bi se dalo v takšnem primeru narediti :?

Zakaj pa takrat niste poklicali koga ko je ženo hotel pretepsti?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

Da država ščiti takšne ljudi, pa čeprav težko za verjeti, čisti dokaz da ljudje ki poškodujejo ljudi, jih ubijejo v prometni nesreči, nato se naredijo nore, gredo za nekaj časa na zdravljenje in potem so spet na prostosti. Že ta dejstva so dokaz da je zelo težko spravit in dokazat zdravniku da nekdo ogroža družino ali jo psihično maltretira. Jaz sem si vedno mislila, spravt tajga hudiča na hladno...a mislte da ne? Jaz znam bit tud goreča, jaz bi še nažgala zravn tajga človeka kot enga bika...Ampak ko prideš v tak primer, vidiš kako si kljub močnim željam po spremembi, po jezi, po tem da se spravi človeka na hladno, na zdravljenje - kljub vsemu nemočen! V bolnišnicah ne sprejemajo ljudi kr tako in ne verjamejo le na besedo, rabijo dejanja. Na žalost.

Slovenske novice so polne tajga sraja...žena dolgo opozarjala in prosila za pomoč policijo in pristojne organe - ukrepali šele po tragediji. Svinarija!
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne ne zaležejo besede - dejanja. Pravjo da se morajo prepričat na lastne oči, pol bi pa šlo.

Zle da vidmo kaj bo, prihaja pjan ko tromblon domov, je šol spet pit...jaz sem mojmu svetovala da v kolikor bo spet iskal prepir, pokliče nekdo na skrivaj dežurnega zdravnika, fotra pa spodbujat da bo žareč ko kopriva, da ga vidi dohtar! Bo kej dans akcije, al še ne?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Fay
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

Pizdo ej... Ma to jaz tako sovrazim... Ko je nujno, nic ne pomaga, ko pa ne, pa so prvi zraven in bi rom-pom-pom delali :roll:

No najbols, da ga gre res enkrat pit in da takoj ko bo priso domov, poklicete in upajte, da se mu zmesa... Mogoc bi naredli nekaj, da se bo ujezo. Nevem, recimo, ce mu gre na zivce, da zena kaj dela, da kaj ni pospravleno, da mu kdo kaj rece... In da pac ga res razjezite... Drzim pesti :bussi:
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Marcela123 napisal/-a:Zle da vidmo kaj bo, prihaja pjan ko tromblon domov, je šol spet pit...jaz sem mojmu svetovala da v kolikor bo spet iskal prepir, pokliče nekdo na skrivaj dežurnega zdravnika, fotra pa spodbujat da bo žareč ko kopriva, da ga vidi dohtar! Bo kej dans akcije, al še ne?
Tole sem hotela vprašat, če je že doživel ali pa če se sploh da zmeniti, za "nenapovedan" (za tasta) obisk zdravnika in da se prepriča na lastne oči..?
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

Ni še doživel nenapovedanga obiska...razen policije seveda. Drgač zdravnik pa še ni prišel nenapovedano. Po današnjem posvetu z psihiatrijo in policijsko upravo, naj naredimo to. Poklicat zdravnika domov, napotnica je pripravljena.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Kak ste zrihtali včeraj?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

Vse slabo je vsaj za nekaj dobrega. S fantom sva na boljšem, imama se lepo. Sama sva in uživama.

Oče se ni šel zdravit niti ne kaže interesa za to. Z bioenergijo smo tudi malo probali...v bistvu so stvari takšne kot so bile. Mati je šla nazaj domov, kjer je njen dom in hkrati njegov. Kako bosta reševala probleme je od zdaj naprej njuna stvar. Zaenkrat je mirno, ampak to ni rešitev.

Jaz si želim le mojega fanta, mirnega brez vsakodnevnega poslušanja o problemih in o tem ali bo kdaj bolje. Jaz pravim, da bo bolje, ko bo šel na zdravljenje. Prej pa mislim, da ne. Če si bolan, te pozdravi dohtar ali pa zdravila.

Upam na čimboljše življenje v prihodnosti, prav tako pa nikomur ne žeim da bi izkusil nepomoč države v takšnih in podobnih težavah.
Odgovori