Psihični bolnik

Za dušo in telo.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

claire napisal/-a:nekatere reči pač vem.
..za vse ostalo je tu MasterCard.

Ne, resno, ti pa si .. ne vem, nimam besed.
A ti prov nočeš verjet, da psihičnim bolnikom res ni simpl? Ti mislš, da se taki ljudje načrtno tko vedejo in po možnosti še uživajo pri tem? Da jim je v strašno veselje si priznat, da so bolni? Pa kje ti živiš..
Ja, se strinjam, da je hudo in da bi se moralo že prej ukrepat, ampak velikokrat se žal ne da..velikokrat se stvari premaknejo šele, ko je že skoraj prepozno.
Uporabniški avatar
N0ty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a N0ty »

tud jz bi predlagala prisilno hospitalizacijo... izvede se jo lahko v primeru da posameznik ogroža sebe oz. ljudi okrog sebe. tako da ko bo naslednjič pričel z grožnjami telefon v roke pa klicat Begunje/Polje/kakšno drugo psihiatrično ustanovo.
Ne bo v ponos ne njemu in ne vam, je pa na nek način rešitev. Mogoče ga bo bivanje med belimi stenami streznilo in mu dalo mislt, mogoče si bo po pogovoru s psihiatrom končno priznal da ni vse vredu, mogoče bo tokrat dalj časa vztrajal na tabletah... mogoče. Če se nič od tega ne zgodit, vsaj sami pri sebi veste da ste poskusili še eno možnost in da niste igrali zgolj vloge opazovalca in žrtve.
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

A to je tako preprosto naredit? Prisilno hospatilizacijo mislim. Pokličeš in pridejo? Kaj pa če takrat pridejo ni več "podivjan"? Kar verjamejo na besedo? Nekak dvomim da je tako preprosto to izvest. Pa tudi verjetno je taka oseba nekak 90% časa čist normalna.
In za koliko časa je recimor ta prisilna hospatilizacija? Kaj če se vrne domov besen na vse in jim dejansko lahko kaj naredi?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
N0ty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a N0ty »

Da ne kopiram celotnega članka, tukaj je mal več razloženo

Drugač pa osebno izkušenj prav s tem da bi prišli po osebo in jo odpeljali nimam, tko da o samem poteku lahko bolj malo povem. Vem pa da je možno. Ker nekak drugač kt da svojci pokličejo, se prisilna hospitalizacija ne da izvest... no pustmo primere ki se dogajajo na javnih mestih.
Poznam pa primer ko je sorodnica neke ženske enostavno obupala nad njeno boleznijo in nesodelovanjem pri zdravljenju, jo zbasala v svoj avto in odpeljala v psihiatrično bolnišnico. Kljub temu da ta psihotična ženska ni privolila na zdravljenje so jo "prisilno" obdržali v bolnišnici... sej pravim, kaj več pa je napisanega v linku :) [/url]
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
malamiška
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malamiška »

Moja izkušnja s taščo me je naučila, da se čisto oddaljiva od staršev. vse druge kombinacije so bile boleče...
<a href="http://www.vitamini-centrum.si">vitamini</a>,<a href="http://www.vitamini-centrum.si/vitamini-zdravje-in-delovanje">zdravje</a>
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

purple_rain napisal/-a: A ti prov nočeš verjet, da psihičnim bolnikom res ni simpl?

tega nisem nikjer rekla. tu je govora o človeku, ki je pustil zdravila in jih nadomestil z alkoholom. in če imaš ti do njega sočutje, ne vem kaj naj si mislim o tebi...
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^nisem nikjer izkazovala pretiranega sočutja, ampak probavam razumet drugo stran.

Ti pa poleg vsega še žensko kriviš (za kaj/zakaj, mi tud ni jasno) ... kaj naj si pa človek o taki osebi misli? ;) - mi je čisto vseeno...
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a amark31 »

Na kratko... Pejta čimprej stran.
Sicer so neke variante zaščite pred... "mentalno okužbo" ampak saj nisi mater tereza, pa tut...nekoga, ki ne želi biti rešen ne moreš reševat...
preber si od Rugla Pot samouresničevanja za nasvet, pa Berne, Katero igro igraš pa Kaj rečeš po Zdravo ali nekaj podobnega.
Uporabniški avatar
Shelve
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Shelve »

Claire in podobne, nehajte. Smetite temo s svojimi prepričanji, ki bukvalno niti mal ne pomagajo pri reševanju konkretnega problema.

Tasta, ne da se ga mogoče lahko odstrani, ampak se ga MORA pod njuno! Ko boste opazili ponovne znake, da začenja biti nasilen in da samo izgovori kaj "nevarnega", pokličite lokalno policijo, jim razložite za kaj se gre in da se bojite za svoje ter njegovo življenje..tudi, če ne bo ravno tako, kar recite, ker v nasprotnem ne bodo prišli - ker ne smejo. Ampak čakat, da bo dejansko začel grozit in koga napadel, je lahko hitro prepozno!! Torej, pokličite policijo, dežurnega zdravnika na psihijatrijo, da bodo seznanjeni in bodo prišli ponj. Mislim, da je potrebno imeti tudi napotnico od njegovega osebnega zdravnika, vendar, ko gre zares (nevarnost), bo tudi brez šlo.. Pokličite na skrivaj, da ne sliši, prav tako, če se le da poskrbite, da bo ostal doma dokler čakate pomoč in pazite, da ne bodo stranski vhodi prosti (da ne pobegne, ko zagleda policijo)..čeprav so ponavadi takrat umirjeni in šokirani, ko kar naenkrat zagledajo policaje. Odvisno kje živite, mogoče boste na pomoč čakali pol ure, mogoče 10 minut. Zdržite, boste videli, da bo za vse najbolje, da ga odpeljejo in da se začne ponovno zdravit. Za vse vas bo dobro, to ni nikakršna sramota, kvečjemu pravi korak na bolje. Poskrbite, da ne bo kakšen otrok pri hiši, ko bo tako, saj znajo biti zelo prestrašeni. Vse skupaj ni lahko izvesti, vendar je potrebno. Potem upam in držim pesti, da bo ob odhodu iz bolnice želel piti tablete in da se vam to več ne ponovi!

Sama sem to že velikokrat doživela/preživela in je pustilo sledi.. Tako življenje je zelo težko, ubije ti voljo do vsega, zdi se ti, da samo ti to doživljaš itd. Bodi fantu ob strani in poskrbi, da se bo čimvečkrat smejal, imel lepo in predvsem, da ne bo mislil na to. Glede na to, da tukaj sprašuješ za pomoč, da poskušaš pomagati, si verjetno ena super punca in ti želim vse najbolje. Vsem vam.
Uporabniški avatar
Ksenija Zupanc
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Rimske Toplice

Neprebrana objava Napisal/-a Ksenija Zupanc »

Kolikor je meni znano psihične bolnike (oz. vsakogar), ki grozi s smrtjo (samomor ali pa škodovanje drugim) je možno prijaviti policiji, ki ga nato prisilno odpelje na zdravljenje v psihijatrično bolnišnico, kjer nato odločijo kakšen način zdravljenja je primeren.
Upam, da se bo vse vredu izšlo.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

Me mau zanima kako se je tole razvilo :? Upam da se avtorca še kej oglasi.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Lucia Klasinc
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Lucia Klasinc »

To, da se obrneš in greš, res ni dobro. Pa ne samo zaradi drugih, ampak predvsem zaradi svoje vesti. Pomagaj tam, kjer lahko.

Torej, tudi jaz mislim, da bi morali kontaktirati psihiatra. Če ne gre tako, predlagam kakšno bolj alternativno varianto (recimo bioenergetik, duhovni svetovalec ipd.). Želim si, da ne bi le zatrli očetovih simpotmov - torej takšnega vedenja, ampak, da bi začeli pri koreninah, da bi se začel osebnostno razvijat - se zavedat, zakaj je tako kot je, zakaj je nesrečen in nezadovoljen. Priporočam tudi reiki (nauči se ga kdo izmed vas - žal je za to potreben tečaj, ali pa koga prosite zanj).
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

Večini punc hvala...ampak danes je spet udarilo.

Jaz bi ga najraj spakala v avto, prtisnla parkrat da bi si zapomnu zakaj jih je dobu in v največje zadovoljstvo bi mi bilo, da bi ga pozdravili.

Poglejte punce, poslat nekoga da odpelje osebo se zdraviti...je zelo težko. Policija pravi, da lahko osebo ki razbija, kar danes spet je, le kaznuje ker je to prekršek. Torej ga lahko pripre in po priporu spet spusti. Človek pride nazaj domu in za njegovo zdravje nismo nič naredili. Če ga želimo dat na zdravljenje, torej ker se sam noče, da pridejo odgovorni organi za to, je spet problem, ker ga morajo zalotit pri dejanju. Če je naseilen in grozi v pričo njih, ukrepajo. Drugače ne. Naredijo zapisnik in gredo. Midva sva bila pri nas. Nato ga je tašča klicala in prosila za pomoč, ker je sllišala da razbija v stanovanju in se je skrila.

Ženska se mi smili, po eni strani pa se jezim, ker ne vem kdaj bomo lahko konkretno ukrepali. Eni svetujete čim dlje stran...ja saj bi, v navalu jeze. Na dolgi rok imam pa tudi jaz srce, in če obrnem hrbet osebi ki rabi pomoč in je še pvrhu vsega fantova mati..pa saj nimam srca. Moj fant mame ne bo pustil crknt po domač povedan. Če bi bila moja mami v problemih bi bila vesela če bi imela fantovo podporo, ne pa da bi mi obrnil hrbet ali pa obadva. To ne gre. Hočeš nočeš, to so starši jebemti!! Naj jo fotr samo mal potisne, in ona nerodno pade, se hudo poškuduje ali še kaj hujšga..moj fant si bo očital do konc življenja. Ve ne veste, kako nama je hudo, kako naju žre...ampak zakon je tako nastavljen, da čšiti te ljudi - bolnike.

Moj bi ga sam premikastu, da mu jasn ne bi blo. Pa potem ne bo lažje...Js ne vem več kaj narest. Psihiater ne pride domu kr tak...zadnjč sm bla pr psihiatrinji kr eni, sm se mal pozanimala...to je komplicirana zadeva, k ti spije živcev in povrhu vsega še vprašljivo uspešna.
Zadnjič spremenil Marcela123, dne 16. Apr. 2010 19:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Always look on the bright side of your life.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

Ma tukaj je treba res nujno ukrepati. Je pa ja že dosti sraja naredil, ne potrebujete čakati še na huje..
Mi je pa zanimivo kako se nič ne da ukreniti? Da bi ga pobasal v avto pa ga odpeljal v bolnici zakaj ga ne bi kar takoj tam obdržali? Saj pa njegov psihiater ve kakšno je stanje...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Odgovori