Denarno nadomestilo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Denarno nadomestilo

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

Pozdravljene...

Mene zanima kdaj sem upravičena do denarnega nadomestila? Če se prijavim na zavod za zaposlovanje? Sem izredna študentka - študij zaključujem, že 5 let delam preko študentskega servisa. Stara sem bila 25 let.

Sem opravičena do nadomestila ali ne?
Always look on the bright side of your life.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Če nimaš vsaj enega leta delovne dobe, ti s strani Zavoda za zaposlovanje ne pripada nobena denarna pomoč, če bi bi imela toliko delovne dobe, bi bila upravičena do nekajmesečnega nadomestila plače.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

Kako pa je potem kolegica ki je v septrembru diplomirala, šla na borzo, dobivala 3 mesece cca 190 eur in se četrti mesec zaposlila. Pred tem ni delala ne redno ne preko ŠSja. ??
Always look on the bright side of your life.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

To je pa najbrž denarna socialna pomoč, ki jo izplačuje enter za socialno delo.
Pogoj je, da si prijavljen na zavodu in da zadnje 3 mesece nimaš nobenih prihodkov, ker moraš predložiti bančne izpiske.
Nica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Nica »

NAdomestilo z Zavoda za zaposlovanje pripada tistim, ki so bili zaposleni najmanj eno leto, pripada jim nadomestilo v času 3 mesecev. Višina nadomestila je odvisna od višine plače.

Socialno pomoč lahko dobi vsak, vendar se moraš obrnit na Zavod za socialno delo. Vendar moraš tudi tam izpolnjevati določene pogoje.

Sicer pa ravno v tem času dvigujejo omejitve, komu zares pripada tapomoč, saj prihaja do velikih zlorab.

Raje si najdi zaposlitev.
Odgovori