Jaz pa ne razumem, zakaj si sploh karkoli začela z njim, saj si verjetno že od začetka vedela, da je trava njegova najboljša prijateljica, ali ne?

Ne moreš nekoga spreminjati, če ni sam pripravljen nekaj narediti v tej smeri. Je pač takšen kot je, očitno se zate ne misli spreminjati, ker noče imeti punce v vlogi mame.

Moj tudi občasno kadi, ampak mi je povedal že na začetku (slej ko prej bi itak videla, ker kadi pred mano doma, s prijatelji pa ravno ne, je pa star isto kot tvoj). Jaz sem pač takšna oseba, da me to kaj preveč ne moti oz. prej toleriram tu pa tam travo (čeprav je sama ne konzumiram) kot alkohol v prekomernih količinah. Njega kvečjemu pripravi do tega, da je še bolj produktiven (ima tako službo, da ne sedi v pisarni - je glasbenik), in če mu to v določenih trenutkih pomaga, tudi mene ne moti. Če ti tega nisi pripravljena sprejeti v paketu z njim, potem je še edina možnost ta, da se umakneš iz njegovega življenja. Sama si delaš zmedo, ko na en kup vržeš to, da te to zelo moti, obenem pa si še vedno z njim in mu daješ vedno znova nove šanse. On se tega predobro zaveda in se ne bo spremenil, ker ve, da boš vedno znova popustila.
Sama si krojač svojega življenja, in če tega ne preneseš, ne vem zakaj si še z njim skupaj. Trenutno se ti zdi, da je samo on in nihče drug v tvojem življenju, a če ga boš pustila v svoji preteklosti in ga pozabila, si boš našla nekoga, ki ne bo imel take slabe lastnosti, katere v nobebem primeru ne bi mogla sprejeti.