uporabljam vložke natracare, 95-100 :% razgradljivi baje. ne vem še, bom mogla enkrat naredit en poizkus in enega zakopat v zemljo, pa da vidim če je res razgradljiv

la HauteCouture napisal/-a:A je kdo gledal na kanalu A tist resničnostni šov Piflar in Lepotica, ko dobi ena vprašanje, kaj bi nardila, da bi zmanjšala onesnaževanje okolja, pa je rekla, da ne bi jedla hrane, ki napenja![]()
Ksenija Zupanc napisal/-a:moji (naši) ukrepi za varovanje okolja:
*zbiramo star papir
*ne uporabljamo plastičnih vrečk za v trgovino, ampak imamo take platnene torbe, ki je bol luštno izgledajo
*izogibamo se kupovanju vod v plastenkah (namesto tega imamo doma filter za vodo)
Kaj bi pa še lahko storili:
*vedno ugasnili TV
*porabili manj tople vode
Rebeka Kupec napisal/-a:- Ne kupujemo vrečk, ampak nosimo s sabo v trgovino platnene ali pa nakupljeno damo v kartonasto škatlo.
- Varčujemo z električno energijo in vodo
- Uporabljamo varčne žarnice (Kakšen zgled pa bi sicer bila, ko je pa ati električar?!)![]()
![]()
- Ločeno zbiramo skoraj vse odpadke
- Hišo ogrevamo z biomaso
- Zbiramo nevarne odpadke
Ksenija Zupanc napisal/-a:Rebeka Kupec napisal/-a:- Ne kupujemo vrečk, ampak nosimo s sabo v trgovino platnene ali pa nakupljeno damo v kartonasto škatlo.
- Varčujemo z električno energijo in vodo
- Uporabljamo varčne žarnice (Kakšen zgled pa bi sicer bila, ko je pa ati električar?!)![]()
![]()
- Ločeno zbiramo skoraj vse odpadke
- Hišo ogrevamo z biomaso
- Zbiramo nevarne odpadke
O spomnila si me na varžne žarnice, tudi mi jih imamo sedaj po vsej hiši (razen v garažah ne).
Biomasa![]()
positive vibration napisal/-a:LeillaLee
Glede flašk z vodo. Res ne vem, zakaj bi bil tak problem flaško nosit poleg in ko spiješ vodo, si na faksu lahko komot svežo naliješ not. Saj pa ni strupena tista voda s kopalnice, đizs krajst. Pol se mi pa zdi, da me folk že mal čudno gleda, ker mam en teden isto flaško, ki si jo hodim na wc filat...ko da sn neki klošar zaj. Ne, predragi sošolci, imam dovolj denarja, da si lahko grem po novo flaško v trgovino, ampak razmišljam en (1) korak naprej. Nekaterim tudi ta en korak ne potegne, zgleda.