Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

sej to je problem, ker vsi rečejo tko pač je. ja zaenkrat je tako, ni pa treba da je vedno tako. pa prosim ne vzemi tega osebno,ker moj namen se ni kregat.
zakaj se pa posameznik odloči da ne bo jedel mesa, je pa zelo različno, ampak meni se to da se nekomu smilijo živali ne zdi čisto nič neumno, je pa res da večina ljudi tega ne razume in si potem mislijo, da je to ena vrsta preserancija
pa rastlin in živali tudi ne gre primerjat, sicer pa obstaja vrsta vegeterijanstva pri kateri ljudje jejo, samo sadeže ne pa tudi rastline kot celote (npr. samo jabolka, paradižnik, papriko, .... solate pa recimo ne, ker ubiješ celo rastlino)
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

Ma veliko primerov je, da se ljudje odločijo da bodo postali vegeterjanci ker se jim smilijo živali... :roll:

In veliko vegeterjancev je takšnih, ki se zgražajo nad tistimi ki jemo meso, češ kako lahko sploh delamo kaj takšnega..ali sploh ne vemo kaj se dogaja v klavnicah itd...
In nobedn mi ne bo rekel da so vegeterjanci zdravi saj še vedno mislim da meso in ostale stvari, ki jih vegeterjanci in vegani ne jedo, pa le potrebujemo.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a T00Mika »

Nevem no, men je to razmišljanje glede tega, da se odločiš, da boš vegeterijanec zlasti zaradi tega, ker se ti smili žival. Kaj pa mi? Mislim, lastno telo se ti pa potemtakem nič ne smili?

Kakor komu paše,pravim jaz, če nekomu paše jesti meso, naj ga je, če mu ne paše, ga naj ne je, ne rabi pa sedaj nobeden izmed nas obtoževat in se zgražat nad tistimi, ki niso enaki nam. Moramo razumeti, da ljudje smo si različni, imamo različno razmišljanje, in posledično zaradi tega strmimo k različnim odločitvam, ki pa nikoli ne bodo ustrezale vsem.
In tako kot je že nanamiša rekla, nihče ne more z zagotovostjo trditi, da je popolnoma zdrav, pa je lahko stokrat vegeterijanec. Kaj vse zaužijemo, ko še sami ne vemo, pa ni nujno, da se to nahaja le v mesu.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

T00Mika napisal/-a:Nevem no, men je to razmišljanje glede tega, da se odločiš, da boš vegeterijanec zlasti zaradi tega, ker se ti smili žival. Kaj pa mi? Mislim, lastno telo se ti pa potemtakem nič ne smili?

A lahko tole prosim malo obrazložiš, ker mi niti najmanj ni jasno kaj si s tem hotela povedati? Od kod vzrok, da bi se nam smilila lastna telesa?
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a T00Mika »

Ne jemlji vsega dobesedno. Mislilaa sem predvsem zaradi (ne)vnosa določenih živil, ki jih naše telo prav tako potrebuje. To pomanjkanje pač lahko pripelje do neželenih posledic.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Aha, hvala za obrazložitev.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Jst ne vem, zakaj bi se mi moralo smiliti lastno telo glede na to, da odkar ne jem mesa, mi je izginil ves celulit, imam lepšo polt, rezultati krvi na zadnjem pregledu so bili super (prej sem imela težave s slabokrvnostjo, sem morala nekaj časa jemati ekstra železo, zdaj mi ni več treba), počutje je boljše, imam več energije, menstruacije niso več boleče...
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Baby* »

:top: Se strinjam...enako je pri meni. Poleg tega me tudi ne muči več prebava pred časi ko sem še jedla meso je bil to velik problem pri meni....drugače pa glede zdravstvenega stanja se veliko bolše počutim in imam veliko majn problemov kot prej ko sem jedla meso. Z zagotovostjo lahko trdim da sem zdaj bolj zdrava kot prej...tako da to ko govorite da nismo zdravi je zelo mimo...poskusite pa bote vidle :D
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

zakaj morajo vsi vedno pisat vse absolutno??

izjava, da je to POPOLNOMA zdravo je enako velika posplošitev kot trditev, da vegiji ne morejo bit zdravi.
vsekamu človeku ustrezajo različne stvari pa naj bo to na zdravstvenem/spolnem/medosebnem/prehranjevalnem/... področju.

jaz naprimer, sem svojo prebavo, ki je bila dolgo časa velik problem pri meni, uredila tako, da pojem zjutraj četrt škatle otrobov, kar bi pri komu drugemu povzročilo mogoče že pravo eksplozijo v črevesju..
meni pa najbolj odgovarja. a lahko zato rečem, da je to najbolj zdrava stvar na svetu?

đizs, ljudje spravte svoje možgane iz njihovih foteljev in si oglejte stvari še malo iz drugih zornih kotov..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Maruša Habot
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Maruša Habot »

Moja mami je postala vegetarijanka predvsem zaradi zdravja. Imela je namreč zelo slabo kri, veliko holesterola in tudi želodčne težave. Že prej ni jedla veliko mesa in podobnih živil. Zdaj je vegeterijanka že skoraj 2 leti in njeni izvidi so veliko boljši.

Tudi sama imam podobne težave tako, da že sama veliko razmišljam o tem načinu življenja.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Hrastnik

Neprebrana objava Napisal/-a Rebeka Kupec »

Moja sestra je stara 15 let in je že 2 leti vegeterijanka. Za to se je odločila, ker že prej ni uživala veliko mesa in ker se ji zdita prehrambena industrija in njen odnos do živali problematična. Osebno bolj kot v vegeterijanstvo verjamem v veganstvo, ker je sestra v 2 letih pridobila skoraj 10kg teže (kruh, sir, jogurti,...) in čeprav se ne počuti slabo, zdaj zelo težko izgublja odvečno težo. Jo pa podpiram, ker imam sama podobno mišljenje.
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a n4stk4 »

Jaz pa kar ne morem verjeti, da bi se človek od vegetarijanske prehrane lahko zredil. Jaz, če sem se, sem se zaradi sladkarij (ampak jih zdej ne jem več, ker pol res ne morš nehat in melješ in melješ dokler ne pomelješ vsega :lol: ). Kruh je pa tut kar velik problem, ampak tut vegetarijanski imajo OGROMNO možnosti za res dobro prehrano, nešteto je takih luštkanih receptov po katerih lahko skuhaš dober obrok in ne vsebuje zgolj mlečnih izdelkov in kruha. Kruh je tko al tko (za veggije in za mesojedce) kar velik problem, dober je pa še nasiti te, ampak ne za ne vem kako dolgo, tko da ni fajn - vsaj meni ne. :)
Uporabniški avatar
Lucia Klasinc
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Lucia Klasinc »

Do 10. leta sem bila vegetarijanka, kasneje sem poskusila perutnino, ki mi je po okusu zelo všeč. Tu pa tam jem meso, ampak ne pogosto. Vegetarijanstvo je izredno dobro za telo, le pravilno mora biti (ne samo krompir, ocvrte stvari, konzerve... ampak predvsem lepa, sveža, dobro pripravljena zelenjava, različne kaše ipd.). Iz energijskega vidika gledano, bi naj bilo meso negativno - moja mama je res ugotovila, da se odkar je vegetarijanka veliko bolje počuti (ni je več strah smrti, bolezni ...).
AanNchYkaA
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a AanNchYkaA »

v začetku tega tedna sm se odločila za vegetarjanstvo. prej sm jedla ful redko meso ampak odločla sm se zarad tega ker mislim da dokler bodo živali pobijal za hrano ne bo na svetu nikol miru. tudi jst sm mela mnenje sj pa kukr jst pojem se pa ja ne bo poznal. ampak zdj pa pač mislem da začet je treba pr sebi. pa tud kak so te boge piške use križane pa sj se ne splača tega jest. je dobrega okusa ma prov nč preveč zdravo pomojem.
SchneeEule
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a SchneeEule »

z novim letom '08 sm nehala jest meso (tudi jajca in ribe,oboje je zame meso),zj teče 3.leto in se supr počutm.sicr sm bla umes za pol leta tud vegan,ampak sm sama kriva,ker nism jedla nadomestkov;začel so se pogosti glavoboli,vrtenje itd.
meso mi je sicr ful dobrga okusa,ampak je le prevlada ljubezen do živali....
:freude:
There are always a few people doing it in a way weird enough to grab my attention.
Odgovori