Fakulteta za družbene vede
Citiram v ustrezno temo, prejšnja bo izbrisana.
AncheeYka napisal/-a:Zdravo! Znašla sem se v dilemi. In sicer: letos končujem 2. letnik faksa in mi bo do pogojnega vpisa v 3. letnik po vsej verjetnosti zmanjkal en izpit. En letnik za mano (torej te ki bodo sedaj napredovali iz prvega v drugi letnik), pa bodo imeli v bistvu polovico čisto novih predmetov. Zanima me, ali bi morala potem jaz vseh teh 5novih predmetov nanovo opraviti, ali pa le tiste, ki so mi ostali??
Prosim če mi kdo, ki je bil v taki oz. podobni situaciji lahko pove kako je s tem.
LP!
The world is as you are.
^^ glede na to da si na FDV-ju, se ti narejeni predmeti štejejo, itak si večino predmetov na FDV-ju (razen programskih) študentje izberejo sami in so zato najbrž tako različni kot lansko leto. Poleg tega pa ker boš ponavljala boš lahko kakšnega od letos, ki ga nisi naredila, tudi zamenjala za drug predmet (odvisno je od tega ali gre za sidrnega ali za izbirnega). Naslednje leto pa opravljala samo predmete, ki so ti ostali.
Kakor sem jaz gledala predmetnik svoje smeri za nižje letnike so naredili sledeče (govorim za našo smer - DI): nekateri predmeti, ki so bili prej obvezni v 2. letniku so prestavili v 3. letnik in obratno, se pravi predmete iz 2. letnika so sedaj prestavili v 3. letnik. Poanta je v tem, da se večina študentov pritožuje, da so nekateri uvodni predmeti že v 1. letniku, nato pa predmeti, ki so nadgradnja le-teh, pa šele v 3. letniku. Očitno so končno začeli upoštevat še želje študentov
Če imaš pa te probleme z izbirnimi predmeti, jih pa lahko, kot je napisala kokica87 enostavno zamenjaš.

Če imaš pa te probleme z izbirnimi predmeti, jih pa lahko, kot je napisala kokica87 enostavno zamenjaš.
Živjo... Imam eno vprašanje... Moja frendica, ki hodi na FDV se je po celoletnem bluzenju vendarle odločila, da bo vsaj ponavljala letnik, če ga že narediti ne more
Problem je v tem, ker je naredila do zdaj le 4 izpite od 12ih, kar je ena tretjina... Ima FDV kakšne pogoje za to, koliko izpitov je potrebnih za ponavljanje, ker vem da pri nekaterih je potrebno za ponavljanje opravit vsaj 6 izpitov, pri nekaterih pa tretjino?

No, to je zavajujoca statistika. PF in EF imata tukaj vse diplomante pod eno alinejo. Diplomanti FDV imajo pa ducat razlicnih poklicev, ki pa so loceni v tej statistiki, zato pa ne pridejo na to lestvico. Ekonomistov sicer gotovo ne ujamejo.Džeki napisal/-a:Na Zavodu za zaposlovanje je bilo 31. 12. 2009 prijavljenih:
- 1307 ekonomistov (VS in UNI smer)
- 414 pravnikov
- 280 upravnih organizatorjev (VS)
- 146 socialnih delavcev (UNI in VS)
- 111 profesorjev športne vzgoje
- 109 politologov
- 98 profesorjev slovenščine
- 67 sociologov
- 59 profesorjev zgodovine
- 39 novinarjev
Torej v bistvu FDV-jevci niti ne stojijo tako slabo, v primerjavi z drugimi družboslovci.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
- Cosmopsiho
Sem na politologija - analiza politik in javna uprava 1.letnik. Po vsemu temu črnogledemu branju me je prijelo, da bi najraje vse skup pustil in se prepisal nevem na sosednji faks ekonomija.
Spravi če ne naredim 1. letnika APJU se lahko brez problemov upišem na ekonomijo?! Kako je stem, nimam blage.
Spravi če ne naredim 1. letnika APJU se lahko brez problemov upišem na ekonomijo?! Kako je stem, nimam blage.
Mislim, da ni problema za prepisat, malo na strani od fdvja preberi kako poteka birokracija pa kdaj so roki za prepis, mislim da se moraš okrog marca že vpisati potem drugam (nisem pa ziher). Pa poglej si predmetnik, ker se splača kak izpit narediti, ker ti določene predmete potem upoštevajo tudi na drugem faksu kot narejene, in ti jih ni potem vseh potrebno delati za 1.letnik še na drugem faksu.