Polžki s cimetom in lavando
- 250 ml stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja
- 3 skodelice moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 jajce
- 1 žlička limoninega soka
- 1 skodelica mleka
- 250 ml masla
- 2 žlici suhih ali 4 žlice svežih lavandinih cvetov
- pol skodelice rjavega ali navadnega sladkorja
- 2 žlički cimeta
Pečico segrejemo na 180°C.
Zmešamo maslo s sladkorjem in dodamo moko ter pecilni prašek. Mešamo, dokler ne nastanejo drobtinice.
Jajce stepemo skupaj z mlekom in limoninim sokom. V moki naredimo luknjico in vanjo vlijemo maso z mlekom. Rahlo premešamo v testo, ki ne sme biti pretrdo. Na kratko premesimo in, če je potrebno, dodamo še nekaj moke.
Na pomokani podlagi testo razvaljamo v pravokotnik. Razvaljano testo namažemo z maslom, posujemo z lavando, rjavim sladkorjem in cimetom. Testo zavijemo kakor rolado in na koncu premažemo z mlekom in stisnemo skupaj, da se ne bi med peko razlilo. Zavitek razrežemo na kolesca, debela 2-3 cm. Zlagamo jih na pomaščen pekač.
Pečemo jih 15-20 minut, dokler ne porumenijo.
Tukej je še
slikca... Pa dober tek!
