Ste kaj ljubosumne?
- Rebeka Kupec
- Sramežljivka
- Kraj: Hrastnik
Po vseh prebranih knjigah na to temo sem še vedno mnenja, da je ljubosumje za razliko od zavisti skrajno negativno. Ljubosumje mi pomeni čustvo, ki zapira in krči in edini razlog zanj je nezaupanje vase - obupan strah, da nms bo oseba, ki ji posvečamo pozornost, nenadoma postala nenaklonjena. Zavist pa nam za razliko pomaga napredovati, saj smo ljudje takšni, da vedno težimo k razvoju.
Seveda sem tudi jaz ljubosumna, vendar se na nek način zavedam, da mi ne bi bilo treba biti. Konec koncev si nikogar ne moreš lastiti. Je pa res, da je redkokdo dovolj... hm... "duhovno napreden", da bi uspel to čustvo zatret.
Seveda sem tudi jaz ljubosumna, vendar se na nek način zavedam, da mi ne bi bilo treba biti. Konec koncev si nikogar ne moreš lastiti. Je pa res, da je redkokdo dovolj... hm... "duhovno napreden", da bi uspel to čustvo zatret.
- Rebeka Kupec
- Sramežljivka
Ljubosumje je zame nekaj popolnoma drugega kot zavist.
Zavist = biti nekomu fovš zaradi stvari, ki jih ima, načina, na katerega se obnaša, zaradi izgleda in službe, ki ju ima... To je tisto, kar nas motivira, spodbudi v nas težnjo po tem, da smo boljši. Zavist je pozitivna, ker ljudje vedno težimo k napredku.
Ljubosumje = strah pred izgubo neke osebe ali stvari, ki nam je pri srcu. Strah ni bil sam po sebi še nikoli dobro čustvo in po mojem se ne bi smeli bati izgube človeka, ker on/ona enostavno ni naša lastnina.
Moja filozofija pač.
Zavist = biti nekomu fovš zaradi stvari, ki jih ima, načina, na katerega se obnaša, zaradi izgleda in službe, ki ju ima... To je tisto, kar nas motivira, spodbudi v nas težnjo po tem, da smo boljši. Zavist je pozitivna, ker ljudje vedno težimo k napredku.
Ljubosumje = strah pred izgubo neke osebe ali stvari, ki nam je pri srcu. Strah ni bil sam po sebi še nikoli dobro čustvo in po mojem se ne bi smeli bati izgube človeka, ker on/ona enostavno ni naša lastnina.
Moja filozofija pač.

- Roberta R.
- Cosmopolitanka
Rebeka Kupec napisal/-a:Ljubosumje je zame nekaj popolnoma drugega kot zavist.
Moja filozofija pač.
Sej pomoje je blo vprašanje mišljeno, zakaj si ljubosumje primerjala lih z zavistjo..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
- Rebeka Kupec
- Sramežljivka
- Rebeka Kupec
- Sramežljivka
- Nastja Krivec
- Sramežljivka
- Kraj: Rogoza
Definitivno da. V MEJAH NORMALE. Fantje imajo radi, če smo nekoliko ljubosumne, tako kot imamo me, če so oni. Tako pokažemo, da nam zares ni vseeno. Ampak niti podrazno pa tista bolestna obsedenost, da nesme pogledati druge kaj šele spregovorit z njo! Zarad mene lahko komentira katero koli, dokler mi je zvest in vem da me ima rad. Hej tudi sama kdaj za kakšnim pogledam...
ampak ti so samo za v vitrino ne pa za dejansko uporabo 

-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
^^pa sej ni, da bi moral nonstop ugibat - ubistvu, tle pridejo prav razni takšni in drugačni "dogovori" znotraj vsakega razmerja (razen kakšnih zadev, ki naj bi ble že samoumevne
).
Jz se pa strinjam, da mal, če je res mal, ljubosumja (ki JE čustvo, vsaj tako wiki pravi
) ne škodi preveč..zna bit pa res, da lahko hitro preraste v bolestno ljubosumje.

Jz se pa strinjam, da mal, če je res mal, ljubosumja (ki JE čustvo, vsaj tako wiki pravi

Nastja Krivec napisal/-a:Fantje imajo radi, če smo nekoliko ljubosumne, tako kot imamo me, če so oni. Tako pokažemo, da nam zares ni vseeno.
To je po mojem samo en poksus iskanja dobre plati ljubosumja, ki je pa itak ni. Se spomnem takoj vsak 10 boljših načinov, kako lahko partnerju pokažeš, da ti ni vseeno.
- positive vibration
- Cosmofrik
Horus napisal/-a:... Ljubosumje v mejah normale NE OBSTAJA, sploh, kot nekateri pravijo, zdravo ljubosumje. Bull. To je, kot ce bi rekel, da obstaja zdrava nesamozavest ali nesamozavest v mejah normale.
Ce mi zaupas mi zaupaj, ce ne pa mi ne. Da bi pa moral nonstop ugibati, kaj je se dovoljeno, je pa tecno
Hmmm, se strinjam s tabo, vendar bi jaz tole še malo razdelala.
Zdrava nesamozavest ali nesamozavest v mejah normale - ok, no go.
Je pa dobro, če vsakdo poseduje kanček samokritičnosti.
Enako za ljubosumje, not cool. Vendar, je pa normalen strah pred izgubo ljubljene osebe. Zdaj pa poimenuj to čustvo kakor hočeš, nekateri temu rečejo zdravo ljubosumje, drugi pa kako drugače.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...