puma napisal/-a:mislim da tebe ob vsem tem nekaj druga bega in sicer predstava, ki jo ti imaš ob tem, da nekdo takoj ne skoči v sex.
V bistvu gre za pomanjkanje predstave, ker slabo razumem, kako to dojemaš.
Mislim tudi, da je to obojestransko. Tebi je verjetno tuje, kako dojemam seks jaz.
puma napisal/-a:Hkrati pa mi je pa zanimiv izraz netolerance, ki jo izpostavljaš v tem pogledu ...... resnično mi je to zanimivo
Ne gre za netoleranco, temveč za:
* Nerazumevanje. (Zakaj se izogibaš ravno seksu? Zakaj ne potem tudi drugim stvarem? Ali gre za strah pred intimnostjo in stikom z drugim človekom?)
* Zaskrbljenost. (Ne vidim, da bi se tole končalo povsem idealno zate, čeprav dopuščam tudi možnost, da se motim.)
Če tvoje izbire ne bi bil pripravljen tolerirati, bi uporabljal druge besede.
puma napisal/-a:heh ... kadar je vprašanje pratnerstva in veze, so enim pomembne tudi druge lastnosti kot le sex ...
Vsem so pomembne tudi druge lastnosti kot seks. Vprašanje je, zakaj se izogibati prav seksu?
Zakaj se iz istega razloga - ker človeka še ne poznaš dovolj dobro - ne izogibaš temu, da bi jedla, kar je skuhal zate? Kaj pa če ti kaj podtakne, ali pa zgolj kihne v hrano in se nalezeš gripe.
Zakaj se ne izogibaš temu, da bi se z njim sprehajala ob cesti? Konec koncev te lahko porine pred avto.
Če vidiš seks kot dosti bolj tvegan kot to, potem moraš doživljati seks drugače, kot jaz; moraš videti v njem nevarnosti, ki jih jaz ne vidim.
Te nevarnosti morajo biti pretežno čustvene, ker realnih v primerjavi z zgornjim v bistvu ni.
Če vidiš v seksu take čustvene nevarnosti, potem to pomeni, da imaš težave z intimnostjo. Torej je zavlačevanje tvoj obrambni mehanizem...
puma napisal/-a:jah super ... ker mene tud takšni tipi, ki se gredo 'odprto' vezo ne zanimajo
Razumljivo. Midva valda nisva kompatibilna na tak način.
Ampak po mojih izkušnjah to za tipe na splošno velja. Od vseh, ki jih poznam, se ta hip spomnim samo dveh, ki želita odlašati s seksom. In nobenega, ki ni karakterno problematičen, neprivlačen, in zagrizeno veren.
puma napisal/-a:hehe pa ne da si se deklariral za vseobsegajoče in vsevedujoče bitje in točno veš koliko moških je dovolj za take ženske
Res je, sklepam samo na podlagi lastnih izkušenj in ta hip nimam na dosegu neke študije, ki bi to podkrepljevala.
Ampak midva se poznava, koliko bo zdaj, 10 let? Če ne, pa vsaj 7-8.
In če prav razumem, si še vedno samska.
Ne pravim zdaj tega, da bi ti to metal naprej. Hočem le povedat, da to ne more biti samo posledica izključno zunanjih okoliščin.