Spletne trgovine

Novosti, trendi...
Odgovori
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^iz kje si pa naročala? Če iz EU, potem bi že morala prit do tebe, če pa iz kje drugje, pa lahko traja tudi dlje, ja.
Kontaktiraj prodajalaca oz. še enkrat preveri kaj pravi glede časa pošiljanja (običajno povejo nek predviden rok dobave; ali na strani izdelka pod ceno poštnine ali pa v mejlu, ki ga prejmeš ob plačilu), če pa še kakšen teden ne bo, pa začni počasi težit prodajalcu, hkrati pa še na "customer service" od ebay-a piši.
Uporabniški avatar
messfox
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nebesa

Neprebrana objava Napisal/-a messfox »

Hm.. piše da iz Kitajske, ampak sedež naj bi bil v Luksemburgu.. ne vem, se mi že meša od tega. Napisala sem prodajalcu email in mi ni odpisal.
Love is for sharing
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^v Luxemburgu ma sedež eBay (za EU regijo), prav tako tudi PayPal,
torej je prodajalc s Kitajske; upoštevaj še časovno razliko, torej zna mičkn trajat, da dobiš odgovor - če pa ne odgovori v roku, kaj pa vem, 3 dneh, pa kar direkt piši eBay-u.
Uporabniški avatar
messfox
Sramežljivka
Sramežljivka

Je že minilo 3 dni od kar sem mu pisala. Kam to morm pisat na ebay, se ne spoznam kej preveč na te stvari :oops: Se mi zdi da štetejo samo delovne dni, dobava je do 20 delovnih dni se mi zdi.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

messfox napisal/-a:Se mi zdi da štetejo samo delovne dni, dobava je do 20 delovnih dni se mi zdi.
Potem je dejansko minilo 15 delovnih dni od nakupa? Potem pa res počaki še kakšen teden - če te pa preveč skrbi, pa piši prodajalcu še enkrat.

Tukaj piše več o takem problemu.
"Če prodajalec še ni uredil zadeve, nas kontaktiraje za pomoč. "Primer" lahko odprete 3 dni po predvidenem datumu dobave oz. 7 dni po zaključeni avkciji izdelka (vsi imajo "end date"), če vam ni bil dan podatek o predvidenem datumu dostave."

"Obrazec za prijavo", klikni "My item hasn't arrived yet, what do I do?" in sledi navodilom.
Uporabniški avatar
messfox
Sramežljivka
Sramežljivka

Tisto si bom prebrala - Hvala! Ko kliknem obrazec mi tole vrže.. We couldn't find any items that you recently purchased. Enter the item number to search for the item, or find it on My eBay.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

messfox, a je imel prodajalec oznako ''top rated seller''? Jaz kupujem samo pri takšnih, ker so preverjeni, imajo dober feedback, vse ostalo pa je pomoje bolj loterija.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
messfox
Sramežljivka
Sramežljivka

98.9% ima feedback
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Potem ti tudi jaz predlagam, da počakaš, da mine predvideni rok dobave in potem ukrepaš dalje.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
messfox
Sramežljivka
Sramežljivka

Na ebayu mi ne pokažepod zadnjimi nakupi, da sem oblekco kupila, ker sem s prodajalcem kontaktirala prek emaila in mi je poslal račun, ki sem ga prek paypala plačala. Bom počakala še 1 teden. Hvala za pomoč.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^v tem primeru pa, če čez kakšen teden še ne bo ne odgovora niti izdelka, se pa obrni na PayPal.
tistuntm
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tistuntm »

urš

adidas originals imajo na www.kickz.com je nemška zadeva poštnina pa znaša 15€ če maš pa sorodnike v avstriji pa lahko njim pošljše je pa zastonj :)

drgače je pa www.yoox.com huda stran pa še ni poštnine :) U.K.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Hrastnik

Neprebrana objava Napisal/-a Rebeka Kupec »

Spletne trgovine sicer niso zame, na superge.si sem si enkrat naročila čevlje, na neki drugi spletni strani pa majico. Slabe izkušnje imam s stranjo noranapetke.si, ker je potrebno veliko čakanja, težko jih kontaktiraš, pa še cene so dokaj (pre)nabite.
Uporabniški avatar
Manca Smolej
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana Šmartno

Neprebrana objava Napisal/-a Manca Smolej »

Hja, vsakič ko kupujem na spletnih trgovinah me je strah ... Pa sem vseeno kar nekajkrat poizkusila kupiti kakšno tehnično strav na ceneje.si in sem zelo zadovoljna. :)
Oblek/čevljev/kozmetike si ne upam kupovati preko spleta saj nikoli ne veš kaj dobiš, ali ti bo majica prevelika in ali boš dobil fake parfum- tako kot ga je moja teta.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

^če naročaš iz preverjenih strani (razni ebay seveda izvzet), ni nobenega strahu. edino obleka je lahko prevelika/premajhna.

jaz vidim edino negativno stvar (in zato se nakupov prek spleta ne poslužujem), ker nekateri ne pošiljajo v slo, ali je poštnina previsoka, ali je zraven še carina in pač potreba po kreditni kartici (ki je drugače ne rabim in imam za zdaj samo navaden študentski račun).
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Odgovori