Mene resnično zanima, nekaj glede zobozdravnikov. Ko greš na pregled in ti popravi zob oz. zamenja plombo, češ, ker je že dotrajana in ker hočeš belo plombo ti zaračuna toliko in toliko €. Kako lahko sploh veš, da je bil ta zob resnično uničen?? Morda se mu gre samo za zaslužek... Poznam namreč 1 zobozdravnico, ki popravlja zdrave zobe zaradi njenega zaslužka!
Pač meni je zadnjič popravil 1 zob, zaračunal mi je pa kao 2 plombi (50€). Sm bla kr dost šokirana, sploh mi je pa račun čuden, ker se plombe (kolikor jaz vem) zaračunavajo glede na zalite ploskve. Kr neki v glavnem. Saj vem, da je zdravje na 1. mestu, ampak, jaz še vedno prebolevam te evrčke!
Ja glih zanč sm brala da ful nategujejo zobozdravniki in da je treba usak račun dobr pregledat.Drgač pa kakšno plombo boš pa mela k belo?sej unih sivih sploh ne delajo več.Razn če hočeš met keramično.
Mislm še nism slišala da bi zobozdravnik plombo menju ker se mu zdi dotrajana,ponavad si greš novo narest k ti vn pade,kar se načeloma nebi dogajal.
Fay napisal/-a:^^ne veš. Razen če te je bolel. In podobne p***** delajo tudi pri brušenju onga kamna, ki se naredi na zobe... Zaračunajo 4x več, kot so imeli dela...
Čiščenje zobnega kamna plačaš fiksno. Tko da ne razumem kako lahko ti preveč računa.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Zato da se lepo zmeša? Pač zmešaš ga v moki, da je enakomerno. Če ga daš v kšno "mokro" zmes vidiš, da že takoj začne brbotat, kar najbrž pomeni da se aktivira takoj ob stiku z mokrim in potem v pecivu ostanejo deli zmesi, ki ne bodo narasli, ker se jih ni dotaknil pecilni. Moje skromno anti-kemijsko mnenje
Malo bom posplošila zadeve. Gre se za nakup študentskih bonov. Če recimo nek bon stane 2 evra in ga kupiš. Potem pa ga na licu mesta raztrgaš in ga ne uporabiš. Kdo dobi ta dva evra? Država, restavracija al prodajalna bonov???
Denar ostane šov-u. Restavracija mora bon unovčit, da dobi denar. Pred leti je en lastnik restavracije goljufal tako, da je študente, ki jih je poznal prosil, naj kupijo čim več bonov za njegovo restavracijo. Potem je bone unovčil, denar, ki ga je dobil od države pa je delili s študenti pol - pol. Na koncu so ga seveda dobili, ker je čez cel mesec prodal 50 kosil, zadnje 2 dni pa 200, ker bone so mu nosili konec meseca, ko so videli, koliko jih še lahko kupijo za tekoči mesec.
Če je ena tretjina enako 0,3 s periodo, in če tri tretjine sesštejemo (v decimalkah), dobimo 0,9 s periodo.
Če pa jih seštejemo z vlomki, dobimo tri tretjine. 3/3=1 (ne 0,9 s periodo).
Zakaj oziroma kje se izgubi ta mali delček? Ali to pomeni, da 1 ni 1 (ampak približek 0,999999...) ali da 1/3 ni 0,33333333...?
Vglavnem vem, da sem smotano napisala, ampak mi to vprašanje ne da miru že od osnovne šole.....
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
kolko jas vem, je ulomek hkrati znak za deljenje, kar pomeni, da lahko vrednost ulomka izračunaš z deljenjem. 1/3=1:3=0,3333333333 periodično...
Ravno zaradi periodičnih števil se ulomki uporabljajo...
isto kot 2/4=2:4=0,5
4/2=4:2=2
15/3=15:3=5
7/8=7:8=0,875
in nenazadnje... kako je število Pi v številu z dvema decimalkama? 3,14...
koliko je Pi v ulomku? 22/7
koliko je 22:7? 3,14... in tako dalje
1/3 je približno enako 0.3333 s periodo, ni pa enako. (če pa v tem vidiš razliko ali ne, je pa od lahko posameznika odvisno). In ravno v tistem približno se skriva tista "razlika" med 0.9999 s periodo in 1.
Zame tudi 22/7 =/= 3.14
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.