marjancax napisal/-a:Drugače pa mislim, da vseeno ne more nekdo nekih novih pogojev postavljat, ko se nekam na novo priseli.
Pogoje za lastno poroko lahko postavljaš tudi, če živiš v Pahorjevi pasji uti.
Se strinjam, da nimajo "tapriseljeni" kej preveč pravic pri uvajanju novih pravil/pogojev glede življenja pod isto streho,marjancax napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Morm se strinjat, da mateja79 komplicira.
Če ne zna tašči "gobc zapret", potem pa kar naj prenaša še vse ostalo..halo, pri teh letih bi se pa lahko že znala mal zase postavt (čeprav pod taščino streho).
Zakaj že?
Drugače pa mislim, da vseeno ne more nekdo nekih novih pogojev postavljat, ko se nekam na novo priseli.
Tašča bi jima lahko to že prej omenila, če jo moti, da nista poročena.
purple_rain napisal/-a:Po svoje imaš prav,
po drugi strani pa dodatno nepotrebno kompliciraš življenje - enostavno reci tašči, da sicer razmišljata v to smer, ampak da se vama še ne mudi.
claire napisal/-a:problem rešen. to se tašči pove. end of story.mateja79 napisal/-a:Kje nisem opredeljena? Sem jasno v prvem postu napisala, da s fantom nisva nikoli razmišljala o poroki. Torej jo ne načrtujeva. In če bi dvomila v fanta, da ni pravi zame najbrž ne bi vlagala denarja za opremo stanovanja pri njih doma.
ne vem no. eni tako komplicirati. saj imate jezike in zmožnost kulturnega pogovora.
Noelia napisal/-a:Vsak, ki se preseli k partnerjevi družini bi se moral zavedati, da se bodo takšne stvari skoraj zagotovo dogajale. Kaj si pa fant misli o njeni izjavi in o tem, da ona prvi, da živiš pri njih? Če boš tiho te bo žrlo, če ji bosta razložila, da ne želita njenega vtikanja v vajino življenje bo zamerila…
Claire, nisi razumela problema teme.
jullia_ napisal/-a:marjancax napisal/-a:Drugače pa mislim, da vseeno ne more nekdo nekih novih pogojev postavljat, ko se nekam na novo priseli.
Pogoje za lastno poroko lahko postavljaš tudi, če živiš v Pahorjevi pasji uti.
claire napisal/-a:^^ sem razumela, a ne vidim problema. saj vsak ve, kaj si nakoplje če se preseli tašči in tastu. in izgovori kot so : sedaj se je spremenila, so brezvezni. itak da je vse drugače ko živiš tam. to je pa to, da ne premislijo in potem so vedno tašče krive vsega.
in če je tako kot pravi mateja potem res ne vem kaj ji preostane drugega kot se poročit ali pa živet v čudnem ozračju (čeprav še vedno verjamem v pogovor). ali pa se preseliti seveda. kar verjetno ne pride v poštev, glede na to, da sta se komaj vselila.
kaj bi zdaj ona rada slišala od nas? ne bomo izumili vode v prahu. ona pa niti sama ne ve ali bi se kdaj poročila ali ne. ne vem zakaj, ampak meni je to zelo čudaško.
purple_rain napisal/-a:Morm se strinjat, da mateja79 komplicira.
Če ne zna tašči "gobc zapret", potem pa kar naj prenaša še vse ostalo..halo, pri teh letih bi se pa lahko že znala mal zase postavt (čeprav pod taščino streho).
matjazd napisal/-a:claire napisal/-a:^^ kaj je to drugega kot da ne veš?
A če se človek ne namerava poročit, potem zate ne ve
Pa si mu valda povedala? In kaj on sploh misli o vsem skupaj? Valda je pomembno tud to. Ter da ji skupaj povesta, da nameravata še naprej živeti neporočena, ker vama pač tako ustreza.mateja79 napisal/-a:Fanta pa ni bilo zraven taščine izjave.
Osebno se niti ne bi spuščala v kaj takega, živet bi šla na svoje in ne k enim ali drugim staršem.mateja79 napisal/-a:zanima me kakšna bi bila vaša reakcija na mojem mestu?