Starši ne odobravajo zveze zaradi starostne razlike
Horus napisal/-a:15 je meja za legalno privolitev v sex. Pedofilija pa se IIRC racuna na relativno razliko v letih. Kar se zakonodaje tice si torej verjetno varen, mi pa pri najboljsi volji ni jasno, koga boga bos pocel s 16-letnico, glede nato, da so se 20+-letnice v povprecju zrele priblizno toliko kot zelena banana.
(In ne, ce ni imela uberzaj*banega zivljenja, ne kupim storije, da je pa ona ze zdaj toliko bolj zrela od povprecja)
Kot tvoj so-22-letnik bi ti svetoval, da se mogoce malo poigrata, v resno zvezo pa se ti ne splaca spuscati, ker je verjetnost, da bo to stabilna zadeva, ornk mala.
Meja, da gre za pedofilijo JE 15 let. Tak da pravno gledano ni problema.
Kar se tiče sicer razlike v letih -veliko naših staršev ima tako ali pa še večjo razliko v letih, tak da tu ne vidim problema. Odvisno je pač koliko sta oba zrela in kako razmišljata, to pa vesta le onadva sama.
Tudi če zaenkrat še ne mislita nič resnega, kakor je blo razbrati, in se tega oba zavedata, jaz ne vidim problema. Saj itak veliko punc pod to starostjo (česar sicer na splošno ne odobravam), seksa naokrog in to z večimi. onadava sta vsaj kolikor sem razbrala sama monogamna, kar pomeni zmanjšanje tveganja za spolno prenosljive bolezni, upam,da pazita tudi glede nosečnosti.
Problem je pa res glede laži staršem, sploh če bosta postala kdaj resnejša, kako razložiti laž... Ampak glede na to, da zaenkrat sama še ne vesta, kako bo v prihodnosti in zato, da bosta lahko to ugotovila rabita skupen čas, ki ga sicer verjetno, če bi povedala staršem resnico, ne bi imela, nekako razumem njuno laž. No, pa verjamem, da bosta tud to zrihtala, če jima bo res do prave zveze s čim manjšimi negativnimi posledicami.
Sem bila v isti situaciji.
Med nama je 7 let razlike in dobro vem, da takoj ko so starši izvedeli leta niso bili tako zadovoljni. Sigurno so si predstavljali nezrelo smrklo. Na začetku zveze tudi nisem smela spati pri njemu in ubistvu občutek je bil grozen saj sem vedela koliko njemu pomeni,da me njegova družina sprejme.
In minilo je kar nekaj časa in ko so me njegovi starši bolje spoznali so o meni dobili čisto drugačno mnenje, brez oziranja na leta.Sedaj se razumemo odlično. Baje tisočkrat bolje kot z njegovimi bivšimi ki so bile toliko stare kot on.. Leta sploh niso pomenbna, pomenbna je osebnost..
Saj vem,da jih je skrbelo ker sem toliko mlajša, a sčasoma so pogruntali, da ni razloga za skrb
Med nama je 7 let razlike in dobro vem, da takoj ko so starši izvedeli leta niso bili tako zadovoljni. Sigurno so si predstavljali nezrelo smrklo. Na začetku zveze tudi nisem smela spati pri njemu in ubistvu občutek je bil grozen saj sem vedela koliko njemu pomeni,da me njegova družina sprejme.
In minilo je kar nekaj časa in ko so me njegovi starši bolje spoznali so o meni dobili čisto drugačno mnenje, brez oziranja na leta.Sedaj se razumemo odlično. Baje tisočkrat bolje kot z njegovimi bivšimi ki so bile toliko stare kot on.. Leta sploh niso pomenbna, pomenbna je osebnost..
Saj vem,da jih je skrbelo ker sem toliko mlajša, a sčasoma so pogruntali, da ni razloga za skrb

- beniaminnie
- Sramežljivka
Tudi jaz sem bila v taki situaciji.
Ko sem začela s fantom, sem imela 16 let, fant pa 23, 7 let razlike torej. Sama se nisem nikoli obremenjevala zaradi let, tudi fant se ni, pač sva se in se še vedno enostavno preveč dobro razumeva, da bi sploh namenjala kakšno pozornost letom
pa med nama vse funkcionira že skoraj 3 leta.
Starši pa tudi niso protestirali zaradi razlike, saj jih je bolj zmotilo to, da nisva iste narodnosti...tako da so bila leta le stranska ovira. Ampak saj ponavadi se starši unesejo, le čas je potreben
Res ne vem zakaj si ljudje dajejo toliko opravka okoli razlike v letih...saj ni rečeno da bi se par bolje razumel če bi bila oba iste starosti, važno je pač če se povežeta ali ne.
Ko sem začela s fantom, sem imela 16 let, fant pa 23, 7 let razlike torej. Sama se nisem nikoli obremenjevala zaradi let, tudi fant se ni, pač sva se in se še vedno enostavno preveč dobro razumeva, da bi sploh namenjala kakšno pozornost letom

Starši pa tudi niso protestirali zaradi razlike, saj jih je bolj zmotilo to, da nisva iste narodnosti...tako da so bila leta le stranska ovira. Ampak saj ponavadi se starši unesejo, le čas je potreben

Res ne vem zakaj si ljudje dajejo toliko opravka okoli razlike v letih...saj ni rečeno da bi se par bolje razumel če bi bila oba iste starosti, važno je pač če se povežeta ali ne.
beniaminnie napisal/-a:Tudi jaz sem bila v taki situaciji.
Ko sem začela s fantom, sem imela 16 let, fant pa 23, 7 let razlike torej. Sama se nisem nikoli obremenjevala zaradi let, tudi fant se ni, pač sva se in se še vedno enostavno preveč dobro razumeva, da bi sploh namenjala kakšno pozornost letompa med nama vse funkcionira že skoraj 3 leta.
Starši pa tudi niso protestirali zaradi razlike, saj jih je bolj zmotilo to, da nisva iste narodnosti...tako da so bila leta le stranska ovira. Ampak saj ponavadi se starši unesejo, le čas je potreben![]()
Čisto se strinjam s tabo in tudi midva sva začela ko sem bila jaz 16 on pa 23

tu ni tolk pomembna številčna razlika v letih, ampak razlika v letih glede na zrelost razmišljanja. mislim da 16 let stara punca razmišlja veliko manj zrelo kot pa 20 let stara punca. gre pa tudi verjetno za to da fotr noče da zamudi kao najboljša leta, ko se začne žurat in hodit ven, tako kot da bi imel tebe za nekakšno omejitev pri njenem odraščanju. ampak če se mata vidva kul, se ne ozirajta na kakršnekol pripombe.
poznam kar nekaj parov z razliko v letih 5+. moj kolega je npr star 20, njegova punca pa 32! seveda onedva že načrtujeta poroko in otroke, kar je glede na njeno starost logično. ampak med njima vse laufa super, skupej sta že par let.
tko da, ne obremenjuj se s starostno razliko in kaj o tem mislijo straši - se bodo že navadli.
ps: zdi se mi bolano, da ona laže svojim staršem o tvoji starosti.... če se postavim v vlogo strašev, ki šele čez nekaj let izvejo pravo straost hčerkinega fanta bi bila zelo razočarana... enkrat bojo pa pač mogl zvedt tvojo starost, ane? zakaj poj ne že na samem začetku....
tko da, ne obremenjuj se s starostno razliko in kaj o tem mislijo straši - se bodo že navadli.
ps: zdi se mi bolano, da ona laže svojim staršem o tvoji starosti.... če se postavim v vlogo strašev, ki šele čez nekaj let izvejo pravo straost hčerkinega fanta bi bila zelo razočarana... enkrat bojo pa pač mogl zvedt tvojo starost, ane? zakaj poj ne že na samem začetku....
*coco* napisal/-a:ona pa doma pravi da sem js 17 star drgač. če bi vedli da sem 22 ji verjeno sploh ne bi pustili, da bi me še kdaj vidla.
čak mal.....dokler nism prebrala tegale bi ti rekla,da kar vztrajajta ampak tole....in ne reci mi da je to samo nedložna laž,ki bi preprečila ogenj v strehi. če bi bla jst njena mama in kasneje zvedela,da sta me imela oba za norca in lagala vama najbrž ne bi več zaupala. sranje.
Se strinjam... Nekak mi ne gre skp to, da sem dobila občutek, da se imata res rada in da vidita oba nekaj več v tej zvezi, in to, da njenim staršem prikrivata tvojo pravo starost