Vsakodnevno čiščenje kože
-
- Komunikatorka
-
- Komunikatorka
-
- Sramežljivka
jst mam en problem pa bom kr kle vprasala.
namrec kozo imam grozno --- nenormalno suho (tudi jojobino olje ne pomaga, koza se se vedno lupi, ko dam gor puder je pa sploh grozno), mozolji, zadnje case pa se lisaji
glede na to, da imas probleme lahko tudi zaradi nepravilne nege koze, me zanima kaj delam narobe oz. ce uporabljam napacne izdelke?
zjutraj obraz umijem z vodo, nanesem tonik akamuti cajevec, kremo 100% acai jagode in puder bellapierre.
zvecer odstranim mu z jojobinim oljem (se nimam ricinusovega), ostanke olja odstranim z alverdinim mlekom vrtnica (parkrat na teden namesto mleka uporabim masko od inlight za globinsko ciscenje) in sperem z vodo, nanesem tonik akamuti in jojobino olje.
kaksen nasvet kaj naj spremenim?
namrec kozo imam grozno --- nenormalno suho (tudi jojobino olje ne pomaga, koza se se vedno lupi, ko dam gor puder je pa sploh grozno), mozolji, zadnje case pa se lisaji

glede na to, da imas probleme lahko tudi zaradi nepravilne nege koze, me zanima kaj delam narobe oz. ce uporabljam napacne izdelke?
zjutraj obraz umijem z vodo, nanesem tonik akamuti cajevec, kremo 100% acai jagode in puder bellapierre.
zvecer odstranim mu z jojobinim oljem (se nimam ricinusovega), ostanke olja odstranim z alverdinim mlekom vrtnica (parkrat na teden namesto mleka uporabim masko od inlight za globinsko ciscenje) in sperem z vodo, nanesem tonik akamuti in jojobino olje.
super freak pa si prepričana, da je to "le" suha koža? Da ni kakšen seboroični dermatitis (koža se ti lupi, so rdečkasti lišaji, navadno ob lasišču,obrveh in nosu, pa tak srbeče pekoč občutek je)? Kaj pa kakšen obisk dermatologa?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
super freak napisal/-a:jst mam en problem pa bom kr kle vprasala.
namrec kozo imam grozno --- nenormalno suho (tudi jojobino olje ne pomaga, koza se se vedno lupi, ko dam gor puder je pa sploh grozno), mozolji, zadnje case pa se lisaji![]()
Zamenjaj tonik,če se da. Najbolje za suho kožo je kaka vrtnica. Čajevec je namreč bolj primeren za nečisto in mastno kožo. Ti je krema samostojno dovolj? Če ni, kani kapljico ali dve jojobinega olja med dlani, nanesi na obraz in naj se vpije. Ne pretiravaja s količino, vendar je to nujno, ker dvomim, da ti je v tem primeru kot ga opisuješ Acai dovolj. NATO nanesi kremo.
Čiščenja imaš preveč. Če čistiš s čistilno kremo moraš na suh obraz dati (no, saj to velja tudi za mleko), vmasirati, potem pa pustiti nekaj minut. Nato odstraniš z vatko, kar ostane pa z ovlaženo vatko. Sledi nato še toniranje in jojoba olje.
Priporočam tudi kakšno masko za suho kožo - ovseni kosmiči (dobro zmleti), med, mičkeno toplega mleka (toliko, da dobiš primerno gosto maso). Po želji lahko dodaš malo žličko olivnega olja. Pusti vsaj 20 minut na obrazu.
je pa res, da zima ter toplotne spremembe zunaj in znotraj niso naklonjene nobeni koži in vsako izsušuje. Oglasi se, če ne bo nič bolje

^^Tole glede toplotnih sprememb se pa čisto strinjam! Ker tole zimo je moja koža čist grozna! (sej sm že pisala o tem na forumu). Imam kar neke rdeče mozoljčke po obrazu, pa sem že dala zdavnaj puberteto skozi... Čez noč se mi stanje kar pomiri, je jojobino olje res krasno, pa tud T predel nimam potem nič masten... Čez dan je pa spet vse jovo na novo:) Pa tista organska čistilna krema od inlight je res super-ti kožo dejansko globinsko nahrani!
Jaz upam, da ko se bodo zunaj temperature dvignile in bomo nehali kurit, da se bo tudi stanje naše kože izboljšalo
Jaz upam, da ko se bodo zunaj temperature dvignile in bomo nehali kurit, da se bo tudi stanje naše kože izboljšalo

Jaz pa po čiščenju uporabljam clinique dramatically different moisturizing gel
in je nekaj najboljšega za mojo kožo. Imam namreč masten t predel drugače pa zelo suho in občutljivo kožo. Zelo rdečkasto. Odkar to uporabljam imam dosti manj rdečo kožo ne lušči se mi več kot se mi je včasih, res najbolši izdelek! Izboljšanje je bilo vidno že po prvem nanosu! Tako sem srečna ker mi drugače nobena stvar ni tako odgovarjala. Priporočam![/img]
in je nekaj najboljšega za mojo kožo. Imam namreč masten t predel drugače pa zelo suho in občutljivo kožo. Zelo rdečkasto. Odkar to uporabljam imam dosti manj rdečo kožo ne lušči se mi več kot se mi je včasih, res najbolši izdelek! Izboljšanje je bilo vidno že po prvem nanosu! Tako sem srečna ker mi drugače nobena stvar ni tako odgovarjala. Priporočam![/img]
Lp
Ursa
Ursa
-
- Kofetarica
Jaz uporabljam samo Balein gel za umivanje obraza oz. kadar imam na sebi tekoči puder Colorstay, uporabim pred tem se Afroditino čistilno peno. Imam seboroicni dermatitis in zaenkrat je to se najboljse, kar sem odkrila. Sicer tezav ne omili cisto, ampak ce sem pridna in zraven uporabljam se dovolj vlazilne kreme, je zadeva cisto znosna.
FemmeFatal za krizna obdobja dermatitisa ti zelo priporočam uporabo žveplovega mila. Mislim pa, da se ga na žalost dobi le v tujini, npr. kaka Italija in to v lekarni. Ko jst dobim "napad" rdečkastih lišajčkov in luščenja si po 2x na dan to področje umijem s tem milom, pač pustim peno delovat kakšne 3 minutke in sperem, in čez par dni je izboljšanje 100%. No, vsaj zame.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
- Kofetarica