Problem s cimro
Problem s cimro
Živim v stanovanju z večimi dekleti, in z vsemi se dobro razumem, zadnje čase pa se ena od cimer "muha", jezi name in včasih z mano celo ne spregovori besede. To se dogaja že kaken mesec, vse od kar imam po dolgoletni samskosti novega fanta. Pred tem sem bila pač tista, ki je imela skoraj vedno čas zanjo , se ukvarjat z njenimi problemi in njeno dramo v življenju (ki si jo je seveda ustvarila sama). Ampak to takrat, kadar so se ji porusili vsi plani in za vikend ni sla nikamor zurat ali ni bila se nic zmenjena.
Kadar pride fant k meni ,z mano komaj spregovori kakšno besedo, do njega se obnaša večino časa kot da ga ni, ima opazke kot je npr. da ne bosta ponoči preglasna, ker imamo nekateri zjutraj službo. To me niti ne moti preveč, ker bova s fantom počela kar bova hotla.
Jezi me bolj to, ker potem pelje hinavščino in se potem sama obnaša tako kot meni "prepoveduje". In potem moremo vse cimre poslušati kako se ona ponoči f""" zato, da dokaze nekaj. sicer ne vem kaj s tem zeli dokazati meni ali kaj s tem dokaze sebi.
Taksno obnasanje pa ne opazim samo jaz, ampak tudi ostale cimre. Njen teror pa se odraza na klimi v stanovanju.
Kadar je ni smo bolj sproscene, ko pride pa nam vse "pade dol."
najbolj od vsega je problematično to, da če bi ji katerakoli od nas kaj rekla, bi se še bolj namuhala in začela še z večjo hinavščino in igricami, da bi nas razjezila.
Čeprav ona trdi, da se lahko z njo vedno odkrito pogovorimo in da ona ni nic zamerljiva se kadar jo soočimo s problemom zmuha in ne pogovarja z nobeno izmed izmed nas.
Kadar pride fant k meni ,z mano komaj spregovori kakšno besedo, do njega se obnaša večino časa kot da ga ni, ima opazke kot je npr. da ne bosta ponoči preglasna, ker imamo nekateri zjutraj službo. To me niti ne moti preveč, ker bova s fantom počela kar bova hotla.
Jezi me bolj to, ker potem pelje hinavščino in se potem sama obnaša tako kot meni "prepoveduje". In potem moremo vse cimre poslušati kako se ona ponoči f""" zato, da dokaze nekaj. sicer ne vem kaj s tem zeli dokazati meni ali kaj s tem dokaze sebi.
Taksno obnasanje pa ne opazim samo jaz, ampak tudi ostale cimre. Njen teror pa se odraza na klimi v stanovanju.
Kadar je ni smo bolj sproscene, ko pride pa nam vse "pade dol."
najbolj od vsega je problematično to, da če bi ji katerakoli od nas kaj rekla, bi se še bolj namuhala in začela še z večjo hinavščino in igricami, da bi nas razjezila.
Čeprav ona trdi, da se lahko z njo vedno odkrito pogovorimo in da ona ni nic zamerljiva se kadar jo soočimo s problemom zmuha in ne pogovarja z nobeno izmed izmed nas.
jah...v tej situaciji nimaš niti kaj dosti ukrepat...sm že imela probleme s takimi ljudmi in vem, kako je...
Nje sigurno na noben način ne boste spremenile...to je tak človek...
Zdej pa pazi, da se ne boš preveč distancirala od nje in se povezala z ostalimi cimrami, ker potem bo ratala maščevalna in boste imele sam drek z njo. Ko ste v stanovanju jo probajte vključit v pogovore in se malo zanimat zanjo, da se počuti sprejeto in bo več mira verjemi.
Čeprav se zdi to najtežje naredit je to za vas (po mojem mnenju) najboljša opcija.

Nje sigurno na noben način ne boste spremenile...to je tak človek...
Zdej pa pazi, da se ne boš preveč distancirala od nje in se povezala z ostalimi cimrami, ker potem bo ratala maščevalna in boste imele sam drek z njo. Ko ste v stanovanju jo probajte vključit v pogovore in se malo zanimat zanjo, da se počuti sprejeto in bo več mira verjemi.
Čeprav se zdi to najtežje naredit je to za vas (po mojem mnenju) najboljša opcija.
sem precej toleranten človek, pa mam tut jeklene živce, sedaj po treh letih mi je pa presedlo.
sploh pa je stvar v tem, da če ni tema pogovora ona, njeni problemi pa stvari ki se ji dogajajo v lajfu, se sploh ne zanima in nti ne posluša kaj ji govorimo.
ker je, takšen imamo občutek, stvari ki se ne tičejo njie sploh ne zanimajo.
njen način življenja pa ja tudi takšen, da ga me ne podpiramo. in jo zaradi tega težko razumemo. sploh pa smo bile priča že takšnim dogodkom, da se nam ne da več ukvarjat z njenimi problemi. Ker je vsakič podobna zgodba le da je drugo ime fanta in malce drugačen preobrat v zgobi.
sploh pa se je dostikrat spravlja name ker sem bila samska, zdj ko pa nisem več pa se mi zdi kot da mi to zameri. ker ji sedaj nisem več na razpolago takrat ko se njej zahoče družit z mano.
tako da tak način da jo poskusimo bolj vključit v pogovore ni ravno rešitev. Sploh ko te človek niti pozdravi ne več ko prideš v stanovanje.
sploh pa je stvar v tem, da če ni tema pogovora ona, njeni problemi pa stvari ki se ji dogajajo v lajfu, se sploh ne zanima in nti ne posluša kaj ji govorimo.
ker je, takšen imamo občutek, stvari ki se ne tičejo njie sploh ne zanimajo.
njen način življenja pa ja tudi takšen, da ga me ne podpiramo. in jo zaradi tega težko razumemo. sploh pa smo bile priča že takšnim dogodkom, da se nam ne da več ukvarjat z njenimi problemi. Ker je vsakič podobna zgodba le da je drugo ime fanta in malce drugačen preobrat v zgobi.
sploh pa se je dostikrat spravlja name ker sem bila samska, zdj ko pa nisem več pa se mi zdi kot da mi to zameri. ker ji sedaj nisem več na razpolago takrat ko se njej zahoče družit z mano.
tako da tak način da jo poskusimo bolj vključit v pogovore ni ravno rešitev. Sploh ko te človek niti pozdravi ne več ko prideš v stanovanje.
Kolko časa imaš še za živet v tem stanovanju?
Najboljša rešitev bi bla se odselit in prekinit stike z njo...ampak predvidevam, da z danes na jutri ne boš spakirala.
Se na grdo skregat z njo in ji v faco povedat, kaj misliš po mojem tudi ni rešitev, če imaš za živet z njo v istih prostorih...
Ne stoj se ji preveč zamerit, dokler jo redno srečuješ, ker taki ljudje so maščevalni in znajo precej škodit če hočejo. Še posebno, če pozna tvoje ostale kolegice in tipa in ima tudi stike z njimi lahko pride hitro do kakšnih čudnih zgodbic.
Najboljša rešitev bi bla se odselit in prekinit stike z njo...ampak predvidevam, da z danes na jutri ne boš spakirala.
Se na grdo skregat z njo in ji v faco povedat, kaj misliš po mojem tudi ni rešitev, če imaš za živet z njo v istih prostorih...
Ne stoj se ji preveč zamerit, dokler jo redno srečuješ, ker taki ljudje so maščevalni in znajo precej škodit če hočejo. Še posebno, če pozna tvoje ostale kolegice in tipa in ima tudi stike z njimi lahko pride hitro do kakšnih čudnih zgodbic.
Jaz pa ti svetujem, da se ne sekiraš in se preveč ne ubadaš z njo, živi svoje življenje se zabavaj z ostalimi cimrami opazke pa ali presliši ali pa ji enkrat konkretno razloži kako stvari stojijo! Ker najbolj neumno je, da ti nekdo greni življenje s svojimi opazkami in sitnobo, verjemi, da ni vredno!
-
- Cosmopsiho
Jaz pa ti svetujem, da se ne sekiraš in se preveč ne ubadaš z njo, živi svoje življenje se zabavaj z ostalimi cimrami opazke pa ali presliši ali pa ji enkrat konkretno razloži kako stvari stojijo!
Fora je, da če ti je neka osebna ful nadležna, te že samo njena prisotnost v bajti moti do te mere, da je težko bit sproščen, kar pa definitivno hočeš bit, ko prideš domov iz faksa.
tmis_ napisal/-a:Jaz pa ti svetujem, da se ne sekiraš in se preveč ne ubadaš z njo, živi svoje življenje se zabavaj z ostalimi cimrami opazke pa ali presliši ali pa ji enkrat konkretno razloži kako stvari stojijo!
Fora je, da če ti je neka osebna ful nadležna, te že samo njena prisotnost v bajti moti do te mere, da je težko bit sproščen, kar pa definitivno hočeš bit, ko prideš domov iz faksa.
Ja to imaš prav. Ne vem, potem naj ji čim prej pove kako in kaj in naj zadeve razčistita, mogoče na malo bolj oster način tako da ji bo jasno da se bo mogla mal umirit ker ni sama v stanovanju. In če ji bodo ostale cimre pritrdile in se postavile na njeno stran mislim da se bo punca zamislila in prenehala s tem svojim terorjem, razen če je tako samozavestna in samozadostna, da je dovolj sama sebi in ji je vseeo, če je neprestano v konfliktu z drugimi.
- prinzessin
- Kofetarica
- Kraj: tu pa tam
Ja pomoje je ljubosumna, nič drugega Napisala si, da si mela prej vedno čas zanjo-zdaj ga imaš pa več za fanta, pa je ljubosumna. Po moje je to. Moja sestra mi je (in mi še) namreč dela čisto isto. Skos je neki zatežena, da je take še nisem videla. Tudi jaz ne vem, kaj bi naredila, saj se pogovorit z njo nima smisla, sva se že prevečkrat, pa nič ne pomaga :S
I am not an enigma, just a contradiction!
zakaj se ji pa pustiš/te? sem menjala sama že kar nekaj cimer/socimer in z eno se ni dalo shajati. pa pišuka če se jaz razumem z vsemi in ona z nikomer je to čigav problem? ko mi je prekipelo ni bilo več milosti zanjo. kar na grob način je treba s takimi. ne vrti se svet zaradi njih, ne sexajo le one, ne hodijo v službo / na fax le one...
na koncu se niti pozdravile več nisva in je bil božji mir. je pa res, da je živela v drugi sobi, če bi jo imela v svoji bi pakirala.
tako da- če je v tvoji sobi, bi se jaz preselila. če ni pa ji povedala kar ji gre, položila karte na mizo in potem je od nje odvisno kakšen odnos bosta imele naprej.
na koncu se niti pozdravile več nisva in je bil božji mir. je pa res, da je živela v drugi sobi, če bi jo imela v svoji bi pakirala.
tako da- če je v tvoji sobi, bi se jaz preselila. če ni pa ji povedala kar ji gre, položila karte na mizo in potem je od nje odvisno kakšen odnos bosta imele naprej.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Meni se je dogajalo podobno, vendar ni bila moja cimra, ampak moja soseda, ki sva bili tudi sošolki in res dobri prijateljici.
Ko sem bila samska je blo vse super fajn, ko pa sm dobila fanta sem tudi njemu posvetila nekaj prostega časa (pa nism zanemrjala svoje kolegice).
Vendar me ni bilo vedno tam kadar si je ona zaželela in je blo vse narobe. Skos je nekej dresirala mojega fanta kao kašn je in tko, sam pol sm ji en dan povedala svoje, mi je zamerila pa mi je rahlo dol mahal.
No čez kšne 2 mesca se je začela normalno pogovarjat z mano in obnašat do mene, ker mislm da je mal premisla pa v svoji glavi spucala.
Tko da dons ma tut ona fanta in mi je priznala kako nesramna je bla do mene takrat in da ji je žal ker zdej vid kako je to če maš resnega tipa.
Ko sem bila samska je blo vse super fajn, ko pa sm dobila fanta sem tudi njemu posvetila nekaj prostega časa (pa nism zanemrjala svoje kolegice).
Vendar me ni bilo vedno tam kadar si je ona zaželela in je blo vse narobe. Skos je nekej dresirala mojega fanta kao kašn je in tko, sam pol sm ji en dan povedala svoje, mi je zamerila pa mi je rahlo dol mahal.
No čez kšne 2 mesca se je začela normalno pogovarjat z mano in obnašat do mene, ker mislm da je mal premisla pa v svoji glavi spucala.
Tko da dons ma tut ona fanta in mi je priznala kako nesramna je bla do mene takrat in da ji je žal ker zdej vid kako je to če maš resnega tipa.
-
- Komunikatorka
Jaz si s tako cimro ne bi več dolgo delila stanovanja, če bi šlo za tako konfliktno osebo, ki se obnaša totalno otročje. Tudi če bi živeli v ločenih sobah ne bi mogla mirno spati z mislijo, da se ne moreva normalno pogovarjati kot dva odrasla človeka, poleg tega bi kot cimra imela dostop do vseh mojih stvari... Ne vem kako lahko zdržite z njo oz. da se ji tri ne morete postaviti po robu in jo postaviti pred dejstvo - začeti normalno shajati z vami ali pa naj si začne iskati nov domek.
Normalni odnosi s sostanovalci je pa ja neka osnova, ker priti iz službe/faxa že tako ali tako utrujen, potem pa še doma prenašati nekega težaka... Ne hvala.