Sestavine kozmetičnih izdelkov
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Pred časom sem od kolegice čula za e.l.f. cosmetics. Izdelki naj ne bi bili testirani na živalih in so cenovno zelo ugodni (jih naroča iz anglije). Me pa zanima kako je na stvari s sestavinami. Mi lahko ena prosim pove, ker sama namreč nimam pojma kaj je + in kaj -
Hvala.
Recimo mineralno senčilo;
Ingredients: Mica, Bismuth Oxychloride, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Boron Nitride, Silica, Tocopheryl Acetate(Ve) , Retinyl Palmitate(Va), Panthenol(Vb), Magnesium Ascorbyl Phosphate(Vc). May Contain: Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarine Blue(CI 77007)

Ingredients: Mica, Bismuth Oxychloride, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Boron Nitride, Silica, Tocopheryl Acetate(Ve) , Retinyl Palmitate(Va), Panthenol(Vb), Magnesium Ascorbyl Phosphate(Vc). May Contain: Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarine Blue(CI 77007)
Lahko imam vse.
Fancy Nancy napisal/-a:UG84 napisal/-a:Kakor kdo želi, ena sestavina je lahko dovolj, da ti popolnoma uniči kožo ali pa zdravje. Ampak, kot sem rekla, vsak se odloča sam.
Kako pa veš, katere sestavine niso OK? Opažam namreč, da potem takem tudi kozmetičarke (sem jih že kar nekaj zamenjala) nimajo kaj dosti pojma o tem, kaj bi naj uporabljali za kožo, glede na to, da predlagajo Vichy ipd. sestavinsko sranje.Pred časom sem v ekološki drogeriji Karite dobila seznam sestavin, ki so na črni listi, a sem ga nekam založila.
Obstaja kje na netu ta seznam?
Mislim, da si mislila SESTAVINE na črni listi. Take liste še nisem zasledila, je pa res, da obstaja en nabor škodljivih sestavin, samo je zelo pomanjkljiv. Ob priliki ga napopam tu gor.
gaby_ napisal/-a:danes prebrala:
http://www.planet-lepote.com/nega_obraza_in_telesa/nega_koze/resnica_o_kozmetiki_1_del in http://www.planet-lepote.com/nega_obraza_in_telesa/nega_koze/resnica_o_kozmetiki_2_del
in moja koža je zadnje čase resnično nagnjena k mozoljem. in tukaj piše, da je za tako kožo priporočljivo uporabljati dober tonik z antioksidanti, kreme pa niti niso potrebne, ker še dodatno mastijo kožo in zapirajo pore.
pa me zanima, koliko je v tem resnice, če sploh. in kakteri tonik je brez alkohola in vsebuje antioksidante?
aja, UG84 danes preizkusila coffee cherry creme in zaenkrat zadovoljna (le obupno mi smrdi). ampak če mi ne bo povzročala mozoljev in bo dovolj navlažila kožo, se da tudi z vonjem potrpeti.
acai jagode pa še moram preizkusiti.
hvala zaenkrat!
To bi načeloma veljalo če imaš mastno kožo in če uporabljaš komedogene kreme. Dober tonik z antioksidanti je potrebno uporabljati v vsakem primeru. Krema lahko masti, lahko pa tudi samo vlaži. Jaz ne bi rekla da je napisano vedno res.
Imeti moraš vlažilno ter antioksidantno kremo, ki ne maši por. kakšen zeleni čaj če je notri je še plus. Najcenejši in zelo dober antioksidantni tonik za takšno kožo je ohlajen domači zeleni čaj (seveda svež, največ tri-štiri dni lahko stoji).
Ja, cherry cream tudi meni ne diši lepo, ampak če je dobra sicer, se splača. Jaz sem imela tak problem s 100% paradižnikovo kremo...
J.Lo napisal/-a:Pred časom sem od kolegice čula za e.l.f. cosmetics. Izdelki naj ne bi bili testirani na živalih in so cenovno zelo ugodni (jih naroča iz anglije). Me pa zanima kako je na stvari s sestavinami. Mi lahko ena prosim pove, ker sama namreč nimam pojma kaj je + in kaj -Hvala.
Označila sem sestavine, za katere bi bilo bolje, da jih ni, saj niso primerne za prava minerala ličila. Vseeno pa ni za stran vreč, saj temelji na mici, vsebuje vitamin E, A, B5 in ZF. Pa barvila so na oncu, logično.
Zadnjič spremenil UG84, dne 23. Maj. 2010 15:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Kaj pa tale krema (Dr. Scheller- regenerativna dnevna krema osatovo olje&semena chia):
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Shorea Stenoptera Butter, Carthamus Tinctorius Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcius Oil, Glyceril Stearate Citrate, Mangifera Indica Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Tocopherol, Salvia Hisoanica Extract, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Ascoribic Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Alcohol, Citric Acid, Parfum, Linaool, Geraniol
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Shorea Stenoptera Butter, Carthamus Tinctorius Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcius Oil, Glyceril Stearate Citrate, Mangifera Indica Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Tocopherol, Salvia Hisoanica Extract, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Ascoribic Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Alcohol, Citric Acid, Parfum, Linaool, Geraniol
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
softTouch napisal/-a:UG84 napisal/-a:Krema je komedogena in precej mastna. Siecr sestavinsko dobra, ampak zgolj za suho kožo.
suoer, ker je edina krema ki mi je spravila kožo v red to zimose mi sploh ne zdi mastna...
Imaš suho kožo? Sicer pozimi je tako, da vedno pašejo bolj hranljive kreme, saj je koža na splošno bolj izsušena, ne glede na njen tip.
punkie_, cink (zinc) v kremah za dojenčke najdeš zato, ker deluje protivnetno (predvsem za ritke). Ampak lahko pa jih hkrati tudi izsušuje, zato v naravnih kremah za ritke npr. ne boš našla cinka.
Cinkov oksid (kot ZF) je, kot tudi titanov lahko potencialmno nevaren, temu pritjujejo tudi raziskave, ampak je med stroko razlikovanje v menju glede absopcije teh sestavin v kožo (nekateri pravijo da se boj, nekateri da se manj - zato prihaja tudi do polemik glede nano delcev teh sestavin). Ampak sta veliko boljša glede zdravstvenih polemik kot sintetična UV zaščita ter nudita zaščito pred UVA in UVB.
V končni fazi pa bo še vedno veliko slabše za kožo, če ZF sploh ne boš uporabljala

Mi lahko katera pokomentira sestavine šampona:
Water (Aqua), Sodium Coco Sulphate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Coco Glucoside, Glycerin, Rosa Damascena Flower Water*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Macadamia Ternifolia Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Squalene, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrolyzed Wheat Protein, Biotin, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropytrimonium Chloride, Hydrogenated Lecithin, Glycol Distrearate, Alcohol*, Fragrance (Parfum)**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol
Water (Aqua), Sodium Coco Sulphate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Coco Glucoside, Glycerin, Rosa Damascena Flower Water*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Macadamia Ternifolia Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Squalene, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrolyzed Wheat Protein, Biotin, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropytrimonium Chloride, Hydrogenated Lecithin, Glycol Distrearate, Alcohol*, Fragrance (Parfum)**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol