Sestavine kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fancy Nancy »

positive vibration napisal/-a:Ena pripomba glede Palmolive, če smem. Preden sem začela vsaj enmal z glavo mislit, kaj dajem na in v svoje telo, sem tudi jaz občasno uporabljala Palmolive, ker je pač poceni, dokaj fajn diši in še kao "znan" je in je "lepo", če ti stoji v kopalnici.

Pri koži sicer že leta pazim kaj dam nase, pri telesu pa mi je do zdaj bilo važno samo to, da kožo nahrani, ker je suha. Kar se tiče izgleda tube in znamke pa nisem nikoli gledala na to (itak pa ta Palmolive na zunaj ne izgleda nič posebnega :D), sem že tudi mami rekla, naj pazi kaj daje na svojo kožo (razne L`oreal, Vichy, Garnier idr.), čeprav ima za svoja leta izredno lepo kožo, a je dobro gledati tudi na sestavine.
Sicer pa hvala za mnenja punce, bom verjetno kupila mleko za telo od Afrodite (ice effect), gel za tuširanje pa od Kneippa. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Fancy Nancy napisal/-a: sem že tudi mami rekla, naj pazi kaj daje na svojo kožo (razne L`oreal, Vichy, Garnier idr.), čeprav ima za svoja leta izredno lepo kožo, a je dobro gledati tudi na sestavine.

Kakor berem po drugih forumih ima Garner precej dobre sestavine in je večinoma zelo pohvaljen in se lahko primerja z precej dražjimi izdelki po kvaliteti. L'oreal in Vichy sta pa tak al tak obupna (le še Nivea manjka v njuni družbi).

Sicer pa kar UG84 poslušaj. Z njenimi nasveti ne moreš falit :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Jaz sem uporabljala nekaj časa Garnier kremico za obraz (steklenička je bila svetlo zelene barve, mislim da s kumaricami ali nekaj takega), ampak sem nekje zasledila, da baje sestavinsko ni najboljša, pri meni pa je tudi povzročila sem pa tja kakšen mozolj. Odkar je ne uporabljam več, pa imam super kožo brez ene nepravilnosti. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne pravim, da so vse od Garnier super, ampak večina jih je pa zelo dobrih (videla na Kozmetometru da je ta zelena praktično edina od Garnier, ki skritizirana, mogoče še ena druga). Seveda pa pred vsakim nakupom preberem komentarje o določenem izdelku in se na podlagi njih odločim, ne pa po tem kako diši in kakšna je embalaža.

No, bom nehala smetiti temo :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Fancy Nancy napisal/-a:
positive vibration napisal/-a:Ena pripomba glede Palmolive, če smem. Preden sem začela vsaj enmal z glavo mislit, kaj dajem na in v svoje telo, sem tudi jaz občasno uporabljala Palmolive, ker je pač poceni, dokaj fajn diši in še kao "znan" je in je "lepo", če ti stoji v kopalnici.

Pri koži sicer že leta pazim kaj dam nase, pri telesu pa mi je do zdaj bilo važno samo to, da kožo nahrani, ker je suha. Kar se tiče izgleda tube in znamke pa nisem nikoli gledala na to (itak pa ta Palmolive na zunaj ne izgleda nič posebnega :D), sem že tudi mami rekla, naj pazi kaj daje na svojo kožo (razne L`oreal, Vichy, Garnier idr.), čeprav ima za svoja leta izredno lepo kožo, a je dobro gledati tudi na sestavine.
Sicer pa hvala za mnenja punce, bom verjetno kupila mleko za telo od Afrodite (ice effect), gel za tuširanje pa od Kneippa. :)

Fajn je loccitanovo mandeljevo olje za tuširanje (kot ti je že mala predlagala), pa s kakimi otroškimi geli za tuširanje od babylove (dm znamka) tud ne moraš zgrešit. Js mam gele za tuširanje od 100% pure pa so tud fajn. Pol za namazat pa uporabi kako maslo za telo recimo.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

^a je to loccitanovo olje dejansko toliko učinkovitejše, koliko je dražje?

aja, pa a mi kera ve povedati, zakaj je mandljevo mleko v loccitanu toliko dražje od ostalih mlek (recimo višnje/češnje)
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Jaz vem, da sm si prvič loccitanovo olje za tuširanje kupila bolj zaradi firbca, ker sm slišala veliko pohval glede njega. Vsaj meni je fajn za na kožo, ampak se da dobit tud kake bolj poceni gele za tuširanje, ki so tud dobri in verjetno še boljši. Sm sej veš verjetno sama, da je loccitane že itak malo bolj drag kot ostala kozmetika :wink:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Probala sem še en gel za tuširanje od L'occitane poleg tega (pomarančni, se mi zdi), pa mi sploh ni odgovarjal.
Verjamem da so kakšni z istim/podobnim učinkom, ampak noben v kombinaciji z tako dobrim vonjem.
Jaz sem pri vsaj že peti flaški, fant pri tretji. Uporabljam tudi druge gele za tuširanje (večinoma The Body Shop), ampak ta še vedno premaga vse. Zame, ki imam ponekje izredno suho kožo je ravno prav hranilen. Pa znebila sem se lišajev od drugih gelov za tuširaje z njim. Probaj najprej potovalno različico, če nisi prepričana, da ti bo odgovarjal. Se ga pa porabi zelo malo.

Še komentarji z Kozmetometra: KLIK
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^saj vem, ja. :) sem tudi sama obsedena z loccitanom. ko enkrat pridem notri, ne morem ven, tako vse diši. trpi pa denarnica, itak.

za mleko sem mislila pa primerjavo prav iz loccitana mandljevo, ki stane 40 in višnjevo, ki stane 20. pa ne vem v čem je taka razlika. sicer pa sestavinsko mislim da mandljevo mleko zelo hitro vsebuje alkohol (nisem prepričana ali je mleko ali gel za oblikovanje postave).
Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ursa7 »

Kateri lotion/maslo/mleko za telo, ki se ga da dobiti v Mullerju ali dm-u, pa priporočate za suho kožo po nogah? Trenutno imam maslo od Dove, pa mi nekoliko preveč draži kožo (oz. peče, ko si noge namažem po depilaciji).
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Ursa7, tvoje vprašanje sem kopirala v ustrezno temo, ta tema je namenjena drugim stvarem :) Klikni TUKAJ
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a T00Mika »

Nikdar nisem polagala neke posebne pozornosti glede sestavin izdelkov, ki jih kupujem oziroma, ki jih uporabljam.Morda zaradi tega, ker nikoli do sedaj nisem imela nobenih kakršnihkoli problemov s kožo.
Menim pa, da v določeni meri, je pač dobro upoštevati in nadzirati sestavine določenega izdelka, ampak da bi se pa človek poglabljal v vsako sestavino posebej, to se mi pa zdi malce pretirano. No sama sem pač mnenja, da ima, tako ali tako, vsaka stvar tako prednosti in slabosti.
Moram pa rečt, da če že preverjam kakršnokoli sestavino oziroma bolj mnenje o določenem izdelku, se obrnem na kozmetometer, da bi se pa poglabljala v "detajle" se pa meni enostavno ne da. :wink:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Kakor kdo želi, ena sestavina je lahko dovolj, da ti popolnoma uniči kožo ali pa zdravje. Ampak, kot sem rekla, vsak se odloča sam.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

danes prebrala:

http://www.planet-lepote.com/nega_obraza_in_telesa/nega_koze/resnica_o_kozmetiki_1_del in http://www.planet-lepote.com/nega_obraza_in_telesa/nega_koze/resnica_o_kozmetiki_2_del

in moja koža je zadnje čase resnično nagnjena k mozoljem. in tukaj piše, da je za tako kožo priporočljivo uporabljati dober tonik z antioksidanti, kreme pa niti niso potrebne, ker še dodatno mastijo kožo in zapirajo pore.
pa me zanima, koliko je v tem resnice, če sploh. in kakteri tonik je brez alkohola in vsebuje antioksidante?

aja, UG84 danes preizkusila coffee cherry creme in zaenkrat zadovoljna (le obupno mi smrdi). ampak če mi ne bo povzročala mozoljev in bo dovolj navlažila kožo, se da tudi z vonjem potrpeti.
acai jagode pa še moram preizkusiti.
hvala zaenkrat!
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

UG84 napisal/-a:Kakor kdo želi, ena sestavina je lahko dovolj, da ti popolnoma uniči kožo ali pa zdravje. Ampak, kot sem rekla, vsak se odloča sam.

Kako pa veš, katere sestavine niso OK? Opažam namreč, da potem takem tudi kozmetičarke (sem jih že kar nekaj zamenjala) nimajo kaj dosti pojma o tem, kaj bi naj uporabljali za kožo, glede na to, da predlagajo Vichy ipd. sestavinsko sranje. :? Pred časom sem v ekološki drogeriji Karite dobila seznam sestavin, ki so na črni listi, a sem ga nekam založila. :wall: Obstaja kje na netu ta seznam? :)
Odgovori