Ženske nevede redno testirajo partnerje, da se niso slučajno pomehkužili, tako da poskušajo posegati v "tvoj" čas in aktivnosti, poskušajo ti natežit, da se boš redno ukvarjal z njihovimi aktivnostmi, za katere vedo da jih ne maraš, ali pa ti naredijo kakšno bolj splošno pizdarijo v obliki kakega flirta. In takrat se moraš temu upret. Temu eni rečejo "da ženske iščejo prepir". Ponavadi gre za to. One nagonsko hočejo da se jim po robu postaviš in jim pokažeš meje. Pol so zadovoljne neki cajta. V nasprotnem primeru je teh testov vedno več in hkrati s tem procesom močno izgubljaš privlačnost za njih.
Pontifex - punca pravi, da ji je lepo s tabo, sam spolnost ne štima. In tle porihti, če se porihtat da. Na začetku zveze smo ženske mnogo bolj prilagodljive....se trudmo da bomo pred tipom ispadle waw in oh in sploh, hlinimo orgazme, seksamo ko se nam ne seksa, sam da ga čim bolj privežemo nase. In nam uspe, mine leto, dve.....trofejo smo osvojile, trud v postelji se nam zdi odveč, naveličane smo pa tud hlinjenja orgazmov. In verjemi, če se ji ne seksa s tabo, pomeni, da vrhunca ne doživlja redno, samo igra, da te ne bi prizadela. Če bi ga, seks zanjo ne bi bil muka, bil bi to kar je....nekaj lepega, nekaj kar te sprosti, na kar komaj čakaš.
Vem, da to ni nekaj, kar bi moški lahko sprejel, ampak verjemi mi, to je mnogokrat problem.
Jst sem 2 zvezi končala zarad tega, eno po letu in pol, drugo po dveh. In oba sem imela "rada", samo seks je bil iz dneva v dan bolj mučen. Krivda je moja, nisem imela volje truditi se in ga učiti, vsake dve sekundi premikati njegovo roko nazaj na pravo mesto, razlagati vnovič in vnovič da grizenje bradavičk pri men ne pali... Vrhunce sem doživela občasno, vendar samo prve dva mesca veze, ko je bilo še vse novo, vzburljivo, in je zgleda to pomagalo. Potem pa konec. In namesto, da bi se trudila, si pomagala sama ipd sem pač mal bolj miksala, da se je hitrej končal in da sem lahko naprej gledala film. Ko se mi tud to ni več dalo, sem si izmišljala izgovore, zakaj ne seksat (razna vnetja, bolečine, slabost....) Čim manjkrat, tem bolje. Zveze nisem hotla končat, fant mi je veliko pomenil, in sva furala še kakšne pol leta. Hvalabogu sem zbrala pogum in povedala, da se mi zdi najbolje, da to farso prekineva. Še danes mu nisem v obraz povedala zakaj, ne vem, najbrž ga nisem hotla prizadet oziroma nisem mela "jajc". No toliko o mojem ohlajanju, mogoče je pri tvoji podobno - če je, stvar lahko rešiš, samo zamajati ji moraš tla pod nogami.
@Mahagonij - to je že boljše! Absolutno, da ženske nočemo, da je naš moški copata, ki vse svoje želje in aktivnosti podreja nam. Verjetno je tudi obratno, ne? No, naj bi bilo.
Ampak to je povsem logičen temelj vsake zdrave zveze. Ni tu nobene višje matematike. Človek, ki tega ni sposoben, ne bi smel biti v zvezi - in ponavadi tudi ni dolgo.
Ostati zvest sebi (oz. kakorkoli to poimenujemo) pa je vendar samo en vidik v zvezi, samo ena nujna lastnost zrelih posameznikov. Veliko drugega je še in tudi tisto je potrebno upoštevati. Ta zadeva sama ne bo rešila vsega.
Sicer pa mislim, da ni najboljše razmišljati v stilu "ženska me preizkuša, moram ostati trden, ne smem popustiti". Seveda bo v zvezi večkrat prišlo do različnih mnenj o tem, kako preživeti prosti čas. Potem se pač pogovoriš in prideš do nekega sporazuma, s katerim sta oba zadovoljna. Ni treba to pretvarjati v neke hude nezavedne psihološke boje.
In če pri tem moški totalno popusti in se podredi - ja, potem pa pač ni ženska kriva. Next - druga zveza - da se kaj naučimo in odrastemo.
As the shadow follows the body, As we think, so we become.