Spletne trgovine

Novosti, trendi...
Odgovori
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Če je ta ideja že bila in ni preživela, potem prezrite...

Punce, iz teme "Potrebuješ - potrebujem" (btw, :top: za idejo) "prenašam" idejo, ampak za spletne nakupe - kaj pravite na to, da bi skupaj nakupovale?
Npr., včasih se zgodi, da so poštnine precej visoke (če že pošiljajo k nam) in bi se nas lahko več skupaj zmenilo za kakšen nakup (če je poštnina fiksna - lahko da samo precej narašča z vsakim naslednjim artiklom, kar zna bit bedno); ali pa če katera mogoče nima PayPal accounta in ne zaupa "direktnemu plačevanju", bi mogoče lahko katera druga prijazna duša opravila nakup - s tem da tu bi pa res morala bit velika mera zaupanja (npr., da "naročnica" zares plača&prevzame naročeno).
Dodaten plus vidim v tem, da je dosti artiklov, četudi jih prodajajo pri nas, možno dobiti precej ceneje na netu.

Sem si pa to predstavljala nekako tako, da bi spraševale, če ima katera namen kdaj v bližnji prihodnosti nakupovati tam in tam, ali pa da se obveščamo kdaj & kje nameravamo nakupovati in če se želi katera pridružiti..

Mnenja?
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

men se zdi supr ideja, sploh pr kšnih tgovinah a la VS, kjer je poštnina velikokrat dražja od tistega kar hočeš kupiti :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^VS - to misliš Victoria's Secret (nisem tolk domača na tem področju, zato morm prevert :)).
Ja, če se ne motim, so se punce tuki celo že neki menile okol skupnega nakupa, sam nič ne vem kaj se je potem še kej dogajal..

Fino bi blo tud slišat če ima katera že takšne izkušnje.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

ja ja Victoria's secret. Ja precej zaupanja bi mogl bit prisotnega... js sm se zaenkrat za skupni nakup odločila samo s kolegi, pa se je zaenkrat obneslo.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Jaz bi VS tako kaj naročila in če se zmenimo sem za.
Emme
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Emme »

Mene zanima kakšne so številke na Victoria's secret. Je npr. S enaka številki S pri nas? Al so tam večje/manjše?

In še glede carine iz ZDA. Če naročiš nekaj, kar pol skupaj pride 200 € npr. Kako se obračuna carina? Za poštnino sem si prebrala na strani od VS, glede carine pa nevem kako je. :)

Hvala :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^carina naj bi bla 12%, cca 20% pa še davek.
(če se ne motim)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Res je: KLIK

Medtem ko me presenetilo, da za knjige le 8.5% davka, brez carine (KLIK).

Očitno res za vsako stvar drugačne stopnje. Da se jim da ukvarjat. Oboje bi že zdavnaj morali uknit, glede na to da smo eni redkih, ki to sploh še imamo.

Priročna stran za take in drugačne informacije glede carine in DDV.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Dodajam: tukej http://www.republic.co.uk mam namen v kratkem neki nabavt, poštnina je £13 (mal manj kot 15€), majo pa razprodajo (ful velik kosov po £5) - če se če katera pridružit, ZS. :)
Emme
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Emme »

Hvala vama! :D
Mala_Teych
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Mala_Teych »

purple_rain napisal/-a:Dodajam: tukej http://www.republic.co.uk mam namen v kratkem neki nabavt, poštnina je £13 (mal manj kot 15€), majo pa razprodajo (ful velik kosov po £5) - če se če katera pridružit, ZS. :)

kak so pa te številke pri njih? 8 ipd.?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^a veš, da nisem še nič naročala pri njih, tako da ne vem kakšne so kej njihove cifre, domnevam, da ni nekih razlik..sicer majo pa "size guide" pri vsaki znamki (primer - oz., so kar zbrane vse) zraven pa mere, ki ustrezajo določeni številki.

Jz potem nisem ničesar naročila, ker je blo v roku parih ur vse izropano :lach:
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

^Jst naročam tu skor vsak mesec. :D Številke so precej velike. Jst mam tuki 6 (pri nas pa 36, kavbojke 27, 28).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

purple_rain napisal/-a:sicer majo pa "size guide" pri vsaki znamki (primer - oz., so kar zbrane vse) zraven pa mere, ki ustrezajo določeni številki.

Odsvetujem oziranje na ta seznam. Jst sem se tud merila in po tem sodeč bi morala imeti 8. Pa so mi ene kavbojke te velikosti precej preširoke.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

frigga napisal/-a:^Jst naročam tu skor vsak mesec. :D Številke so precej velike. Jst mam tuki 6 (pri nas pa 36, kavbojke 27, 28).
frigga napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:sicer majo pa "size guide" pri vsaki znamki (primer - oz., so kar zbrane vse) zraven pa mere, ki ustrezajo določeni številki.

Odsvetujem oziranje na ta seznam. Jst sem se tud merila in po tem sodeč bi morala imeti 8. Pa so mi ene kavbojke te velikosti precej preširoke.
Ja? Tole je pa dobr vedt, hvala :gut:
Odgovori