Psihični bolnik

Za dušo in telo.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Fay napisal/-a: Je morda kdo pomislil, da je ta psihič njena ljubezen iz mladosti, da se mu je zaradi neznanega razloga pač obrnilo, da je to oče njenih otrok, da je to moški, katerega ljubi (ga je ljubila), da mu želi pomagati...

Koga briga? Ne gre se več samo zanjo in za njena čustva. Tule v tej zmesi je zraven še otrok in resno se sprašujem, kaj bi sploh lahko bil zadosti dober razlog, da svojega otroka ni že veliko let prej odstranila iz tako strupenega okolja.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

Prebrala sem sicer samo prvi post, ampak bom vseeno na hitro odgovorila. Tukaj pri nas imamo kar nekaj takih 'čudakov' al kako bi se temu reklo, ki se jim za kratek čas na vsake toliko časa malo 'zmeša'. Delala sem v kafiču v bližini in sem tut na lastne oči videla kako to zgleda...
Enemu fantu se je na vsake pol leto 'vtrgalo' in je bil agresiven, mel je privide, zbijal je, samega sebe poškodoval itd. Potem je šel za par mesecev v psihiatrično bolnišnico, kjer so ga spravili k sebi, ko pa je prišel domov je nehal jesti tablete, zato se je zgodba čez pol leta spet ponovila.

Jz ti svetujem, da ko bo vse skupaj šlo že malo čez mejo, da preprosto pokličete v umobolnico in ga bodo prišli iskat in odpeljali... tam mu bodo najbrž začeli postavljat diagnozo, predpisali zdravila in ga najbrž tudi zadržali dokler ne bo vidno bolje (morate tudi povedat da noče jest tablet in se mu zato to dogaja). Sploh če vam je začel grozit itd.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

Fay kakorkoli obrneš ne moreš zagovarjati in se strinjati s tem, da je ostala z njim. jebi ga. ni prav. koliko jih pa to počne mi ni mar. jaz sigurno ne bi. in bi pustila fanta, če bi me udaril, ker pač enostavno- jaz ne morem ljubiti človeka, ki me tepe. če je katera tega sposobna je zame neke vrste mazohistka. izgovarjanje na otroke je pa še večja bedarija, saj le-ti najbolj trpijo. kaj ti ni jasno?

in v tem primeru pač vstran od njega! vsi. zaenkrat. vem, da je bolan, a zato še nima pravice groziti celotni družini.
in ti- kaj pa njegova ljubezen do nje???? halo!!! ona "v imenu ljubezni" naj bi trpela vso mučenje leta in leta, on pa se iz istega razloga niti k psihiatru ne spravi sto let??? fak kaka imaš ti to prepričanja! se ne čudim spljoh, da je toliko nasilja, če že pri rosnih letih gledate nekatere na to kot na "del ljubezni". fak!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Fay
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

^^prosim citiraj eno poved, v kateri sem napisala, da je prav, da jo tepe in da se strinjam, da je z njim! Prosim te lepo. In ko boš še enkrat prebrala, kar sem napisala in PRAVILNO prebrala mi napiši.

Bom pa še enkrat ponovila vse moje besede. Ni prav, da se to dogaja. Treba je rešit z pomočjo, z bolnišnicami, ki obstajajo za takšne bolane na živcih in posebne ustanove.

In še enkart napišem, da najbrž ni lahko iti stran od človeka, s katerim
skupaj sta preživela celotno življenje, skupaj sta si ustvarila dom, skupaj preživela mladost, preživela vse probleme, ki nastanejo v zakonu, preživela sta vse krege...

Se absolutno strinjam s tem, da je treba čimdlje od človeka, če se mu ne da pomagat. Torej je treba pomagat. Pač poklicat, ko se mu zmeša in ga bojo odpeljali. Tako bi naj šlo, ampak očitno ne gre.

In kako veš, da boš šla takoj od človeka? Sedaj lahko rečeš, ampak zarečenega kruha se največ poje :wink: Ampak te ne poznam, torej dajem možnost, in upam, da si resnično tako močna, da boš lahko tako naredila. Jaz zase vem, da sem zelo močna osebnost, vem da ne dopustim tega da se kdo dela norca iz mene, nevem pa kkako bi bilo, če bi se začel dolgo letni partner znašati nad mano. Nevem in nebom trdila :wink:
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

dase spet malo oglasim..

Z večino se strinjam...v pogovrih sem že predlagala da se mama odseli. Vendar kam, s čim in kako? Da požene trot še bajto v luft, zaklepa je ne, da jo cigani oropajo. Z sinom ravno preurejata oz. sta preuredila spodnji štuk na novo. Kam naj gre mama z delavsko plačo? Niti ne razmišlja o tem, da bi se selila. Ima oz. imamo problem. V parih letih sem spoznala da se je "lažje" tolažit saj bo bolje in odlagat rešitev problema na nevem kdaj! Če verjamem, dokler ne pride tak daleč, da ti dvigne piskr! Jaz ne nameravam veliko pametovat, ker bom najslabša jaz. Problem bo moral rešit moj fant. Mama je prekrhka, se zlomi, zjoče...Ne more verjet, da se to dogaja. Ima upanje...jaz pa po današnjem pogovoru z eno od psihiatrinj slišim da bo šlo le še na slabše. Kar verjamem.

Strinjam se z puncami - dati ga na zdravljenje. Jaz oz, midva to veva. Ne svetujte ponavljajoče prosim in hkrati hvala za odgovore. Ampak to je tudi meni jasno, da moramo oz. bi že morali ukrepati. Vendar zdaj smo tam ko rešujemo zadevo. In pri teh stvareh je zadevo težko urejevati prej, kot da pride do podobne situacije kot je v tem primeru ali žal še hujšega. S tem ne mislim rečt, da bomo čakali da komu kaj stori ampak želim povedati, da pristojni organi ne pridejo kar tako na dom in odpeljejo človeka bolnika. Danes je posredovala policija, ker je razgrajal..po klicu, so prišli, naredili zapisnik in so se obrnili. Torej kaj smo pridobili...nič konkretnega. Red so menda naredili. Kar je zaželjeno.

Naj da nasvet in opiše postopek in izkušnje nekdo ki je imel ali dobro pozna za podoben primer. To bi mi bilo v korist. Kaj lahko pričakujemo in kaj naj ne pričakujemo. Te zadeve ni lahko, hitro in enostavno reševati. To sem zvedela danes od psihiatrinje in psihiatrične ustanove.

Pa da še nekaj povem, ker ste si nekatere napačno razlagale.
V prvem postu sem napisala da jo je sposoben tudi udariti. Kar ne pomeni da jo tolče in pretepa. Vsaj zaenkrat še ne. Sposoben pa je.

Skratka človek si ne predstavlja in ne ve kako točno je, dokler ni v tem.
Zadnjič spremenil Marcela123, dne 16. Apr. 2010 19:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Fay napisal/-a: In kako veš, da boš šla takoj od človeka?

glej. roko na srce. jaz sem 100% prepričana, da moj ne bo nikoli položil roke name. pa če mi ti zdaj še 500krat napišeš, da se tega ne da vedeti vnaprej. ja, se da. nekatere reči pač vem. kakor vem, da ga ne bom prevarala. ker pač imam nekaj kar sem iskala in kar sem si najbolj želela. ne poznaš ga. je eden izmed res redkih moške vrste, ki ve kaj je pomembno in kaj hoče. (sicer pa jaz na splošno pljuvam po moških kolikor se da, sploh pri temah kot je tale. če še nisi opazila pa še boš). če pa bo zbolel, ga bom dala na prisilno zdravljenje. ne bom čakala, da se voda spremeni v prah.

ne govori, da nisi zagovarjala tega, da žena čaka in upa (in tudi otroke si navajala kot olajševalno okoliščino!!). in še vedno mi nisi odgovorila na vprašanje. glede na to, da tako zelo zagovarjaš princip "ženska ljubi" te še enkrat vprašam. ali on ljubi njo? ali jo je sploh kdaj ljubil? in še to. ali dejansko verjameš,da se človek, ki leta trpinči svojo ženo in uživa alkohol, lahko sklicuje vedno na bolezen? nebi rekla. ta človek nima morale, nima srca in nima niti kančka čustev. kriva je ženska, ki nima svoje hrbtenice. še sedaj, ko je tako hudo, da grozi z umori, ona razmišlja, da nima kam it. iskreno- on ima kam it. in to je umobolnica.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Fay napisal/-a:, nevem pa kkako bi bilo, če bi se začel dolgo letni partner znašati nad mano. Nevem in nebom trdila :wink:

škoda.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ok, samo kaj naj avtorica teme in njen fant naredita, če žena/njegova mama ni na njuni strani? Tudi če ga onadva pošljeta v umobolnico, jima bo mama zamerila do konca življenja in tudi tako življenje ni ravno prijetno (živeti v hiši z nekom, ki te zasovraži), lahko ju celo iz hiše vrže ven. Kaj potem?

Dokler mami ne klikne v glavi, da ji tega ni treba prenašat lahko v bistvu le upata na boljše čase.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Fay
Kofetarica
Kofetarica

claire prosim moje citate, da vidim, če sem res to kje napisala. Možno, da sem kje napisala kaj podobnega. Nevem. Pač najdi. Res je, da sem napisala, da je težko ženi zaradi otrok. Ampak to ni olajševanje okoliščin. Napisala sem samo (kot že v 4 postih prej), da je lahko zaradi tega ženski bolj udo, da morda katera noče zaradi tega stran + vse ostale stvari, še enkart navajam
skupaj sta preživela celotno življenje, skupaj sta si ustvarila dom, skupaj preživela mladost, preživela vse probleme, ki nastanejo v zakonu, preživela sta vse krege..

Prosim navedi mi, kje sem napisala, da ji on nebi smel vračati ljubezni. Normalno, da bi ji moral. Ampak se mu očitno na trenutke zmeša in zato je tako. In to se da pozdravit oz an začetku iti stran, potem iti po pomoč. In zopet, kje sem napisala, da človek ki trpinči ženo, pije alkohol -pravi da je bolezen kriva??? Daj me prosim citiraj, ali pa res preberi moje poste dobro, ker mi je neumno v vsakem postu pisat isto, kar sem napisala že prvič.

In nič nisem rekla čez tvojega fanta
Ampak te ne poznam, torej dajem možnost, in upam, da si resnično tako močna, da boš lahko tako naredila.
In ko primerjaš to, da veš, da 100% nebi položil roke nate s tem, da ti zase veš, da ga eboš nikoli prevarala. Punca drugače je vedeti zase neko stvar, kot za drugo osebo. Meni se zdi, da čeprav sva z fantom skupaj 3 leta, ga še nikakor ne poznam niti 90%, sedaj že vem, kako odreagira, ampak kaj gre njemu po glavi nebom vedela nikoli :wink: Jaz lahko človeku 100x zatrdim, da sem neagresivna, pa boma enkrat doma, on bo z nogami na mizi, jaz imela slab dan in bum... Veš lahko zase, za druge pa 100% ne. Pa še zase se dosti krat zarečemo. In sedaj spet ne trdim (da v naslednem tvojem postu spet nebom slišala: Pa js vem kak je, ne morš mi ti...) da bo tako, da ti pojma nimaš, ampak to je le moje mnenje. Ljudje se spreminjajo. Danes takšen, jutri drugačen. V veliko primerih se to naredi, ni pa nujno!!!

In moški, ki si mislijo, da so vse, da lhko vse naredijo, da lahko žensko vdarijo, da se lahko nad njo znašajo, jo izkoriščajo, so bedaki. Ampak obstajajo. In obstajajo ženske, ki jim ˝nasedajo˝.

In ja škoda zame. :D In naj me bo fuuuj
Fay
Kofetarica
Kofetarica

Marcela123 poskušaj se pogovorit z tvojim fantom in naj on ukrepa, naj pokliče h zdravniku, naj pove kako je, naj torej otroci spregovorijo, če mama noče. Bodite vztrajni, da bodo videli, da je oče res bolan in ga spravili v bolnišnico... Držim pesti, da bo vsega konec :wink:
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

claire napisal/-a:
Fay napisal/-a: In kako veš, da boš šla takoj od človeka?

glej. roko na srce. jaz sem 100% prepričana, da moj ne bo nikoli položil roke name. pa če mi ti zdaj še 500krat napišeš, da se tega ne da vedeti vnaprej. ja, se da. nekatere reči pač vem. kakor vem, da ga ne bom prevarala. ker pač imam nekaj kar sem iskala in kar sem si najbolj želela. ne poznaš ga. je eden izmed res redkih moške vrste, ki ve kaj je pomembno in kaj hoče. (sicer pa jaz na splošno pljuvam po moških kolikor se da, sploh pri temah kot je tale. če še nisi opazila pa še boš). če pa bo zbolel, ga bom dala na prisilno zdravljenje. ne bom čakala, da se voda spremeni v prah.

Ne, nekaterih stvari se pač ne da vedet, pa če se postaviš na trepalnice. Ne moreš govorit za druge ljudi, pa če jim še tko zaupaš.
Sploh pa, mam občutek, da ti ne veš točno kaj pomeni bit psihični bolnik. Taki ljude niso najbolj prisebni in ne vejo vedno kaj delajo. Kaj misliš, da so eni zaprti v psih. bolnišnicah po možnosti v prisilnem jopiču (recimo ker so nevarni), kr tko, kr nimajo boljšga dela? Misliš, da jih zabava misel na pretepanje lastne žene? Verjetno da ne, kaj praviš? :roll:
Tko da mi res ni jasno kko lahko varanje, k je več al manj zavestno dejanje, primerjaš s pretepanjem (s strani psihičnega bolnika).
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

Marcela123 ... možnosti za pomoč katere se trenutno spomnim so:

- obrnitev na center za socialno delo + obvestitev policije,ki načeloma ukrepa po dogodku, vendar ne more škoditi, če se prej pomenite z policaji in jih obvestite o nammerah očeta, glede nakupa orožja in ostalih orožij
- vsekakor obvestiti njegovega osebnega psihijatra
- peljati ga psihijatrijo ... kjer ga bodo najverjetneje poslali na zaprt oddelek in napolnili z tabletami (ampak bo vsaj miren)
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

Ja sej kaj drugega pametnega tle pomojem ne moreš ukreniti. Upam da čimprej storite nekaj v tej smeri.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Fay napisal/-a: Možno, da sem kje napisala kaj podobnega. Nevem. Pač najdi. Res je, da sem napisala, da je težko ženi zaradi otrok. Ampak to ni olajševanje okoliščin. Napisala sem samo (kot že v 4 postih prej), da je lahko zaradi tega ženski bolj udo, da morda katera noče zaradi tega stran + vse ostale stvari, še enkart navajam
skupaj sta preživela celotno življenje, skupaj sta si ustvarila dom, skupaj preživela mladost, preživela vse probleme, ki nastanejo v zakonu, preživela sta vse krege..

saj to je bedarija. da pišeš, da ženska NOČe stran ZARADI otork. to je živi absurd. ženska bi MORALA vstran ZARADI otrok. in ker ti razmišljaš obratno je to noro. je jih veliko takih ja, a še zagovarjati to je nesmisel.

nisem rekla, da ti praviš, da ji on ne bi smel vračati ljubezni. a vedno govoriš o neki blazno nujni požrtvovalnosti ženske do moškega, ki jo pretepa. zato te sprašujem, kje je pa tu njegov del vzajemne ljubezni?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

[vanessa] napisal/-a:Sploh pa, mam občutek, da ti ne veš točno kaj pomeni bit psihični bolnik. Taki ljude niso najbolj prisebni in ne vejo vedno kaj delajo. Kaj misliš, da so eni zaprti v psih. bolnišnicah po možnosti v prisilnem jopiču (recimo ker so nevarni), kr tko, kr nimajo boljšga dela? Misliš, da jih zabava misel na pretepanje lastne žene? Verjetno da ne, kaj praviš? :roll:
Tko da mi res ni jasno kko lahko varanje, k je več al manj zavestno dejanje, primerjaš s pretepanjem (s strani psihičnega bolnika).

vprašam še tebe. ali meniš, da se lahko mož (konkretno v tem primeru) za nasilje, ki ga izvaja že vrsto let, sklicuje LE na bolezen?

saj zaradi takih razmišljanj pa pri nas velja da "vsaka tretja pada po stopnicah", ker se lahko vsaka kretenčina zagovarja na neprištevnost, podkupi odvetnika in se oprime ideje o "psihičnem bolniku". tale če bi bil dec na mestu, bi jemal zdravila, se kontroliral in si skušal olajšati posledice udarcev v glavo in obiskoval psihiatra, ne pa da je vrgel zdravila v koš in začel pit. tu odpade vsako zgovarjanje na bolezen pa če se tudi ti z mano vred postaviš na glavo v kot sobe.

iz posta v post vse ki se vam zdi ženino vztrajanje primerno dokazujete marsikaj o sebi...
Odgovori