Betadine vaginalne globule

Za dušo in telo.
Micaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Betadine vaginalne globule

Neprebrana objava Napisal/-a Micaaa »

Mene zanima ce je ze katera uporabljala Betadine (200 mg) vaginalne globule in kaksne izkusnje imate z njimi?
Ker me nekaj zanima, v navodilih pise da ce deluje pravilno naj bi iztekal rjavkast oz. rdeckast izcedek po uporabi, razbarvanost pa naj bi pomenila da zdravilo ne deluje pravilno. Moj izcedek pa je rumenkast :?:
Ce je ze kje ta tema se opravicujem in prosim za link.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Jz sm jih uporabljala pred kratkim, sam so me ful pekle, tak da nism mogla zaspat ko sm si jih zvečer dala...Mela sem pa rjavkast oz. rdečkast izcedek(ker globule vsebujejo jod), ne vem zakaj bi barva izcedka vplivala na delovanje, na to me niso posebej opozorili...
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vseenomiska23 »

Jaz mam tut te vaginalne globule.. a ve ste jih začele uporabljat po končani menstruaciji?
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

Mene je nožnica zaradi teh global zelo pekla, vse sem imela izsušeno. Tudi pomagale mi niso. In obupno hitro so se topile - obvezen je veeelik vložek, sicer si vsa rumena od joda :roll:

Pomembno je, da globulo potisneš v nožnico globoko, kar se da ... In to je edini nasvet za pravilno uporabo. Pa seveda pred spanjem, da vsebina ne odteče ven.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a piškotek* »

Izcedek se na vložku razbarva. Jaz sem jih jemala, vendar sem prekinila ker mi niso pasale.
(s)mej se
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

čuftika napisal/-a:Jz sm jih uporabljala pred kratkim, sam so me ful pekle, tak da nism mogla zaspat ko sm si jih zvečer dala...Mela sem pa rjavkast oz. rdečkast izcedek(ker globule vsebujejo jod), ne vem zakaj bi barva izcedka vplivala na delovanje, na to me niso posebej opozorili...

kak dolgo pa si jih jemala? v škatlici jih je 14 - a si vse porabla?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Ginekologinja mi je naročila naj jih uporabljam 7 dni, po eno na dan , seveda zvečer... Samo mene je vbistvu toliko peklo, da sam potem ko sm si dve dala prenehal, pa nism imela občutek da bi mi pomagale.Pred tem sem seveda poklicala in vprašala ginekologinjo če lahko na svojo roko preneham, da ne bi bilo kaj narobe. Rekla mi je da komot, če me tak fejst peče. Pa nej ne bi ble te globule agresivne, sam mene je prav žgalo vse notri. Svetovala mi je nej si kupim Gyn Ophilus-vaginalne kapsule( za plačat). Moram jih res zelo pohvalit, saj nič ne pečejo, niti izcedek ni tak obsežen, so manjše, uporabljajo se 2X na dan, vzpostavljajo ravnovesje vaginalne flore in jih ene ženske redno uporabljajo po vsaki menstruaciji.
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja men je tudi rekla 7 naj jih porabim. javim kak se bom odzvala na te globule :)
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

...
Zadnjič spremenil vseenomiska23, dne 27. Nov. 2009 13:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: domžale

Neprebrana objava Napisal/-a lakeesha »

kaj pa je to? za kaj? :oops:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi123 »

lakeesha napisal/-a:kaj pa je to? za kaj? :oops:

ja prosim, lahko katera pove kaj je to?
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Te globule se navadno predpišejo oz. priporočajo pri zdravljenju predvsem glivičnih obolenj nožnice, da bi se zopet vzpostavilo ravnovesje vaginalne mikroflore. Jaz osebno z njimi nimam izkušenj, je pa o takih in različnih globulah in vaginaletah ogromno napisanega v temi o glivicah.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Mimi123 napisal/-a:
lakeesha napisal/-a:kaj pa je to? za kaj? :oops:

ja prosim, lahko katera pove kaj je to?

jz sm dobila te globule, ker sm mela neko krvavitev, ma ni bila M, pa ginekologinja mi je rekla da imam vnet materični vrat, zato sm jih dobila, ne pa zaradi glivic, za glivice je canesten , če se ne motim.
No pač te globule so nekaj najbolj pekočega kar sem jz osebno doživela, niti jih nism mogla do konca uporabit, ker se me notri peklo da niti spat nism mogla ,pa solze so se mi same ulile, aja, pa nism nekaj občutljiva, kr prenesem bolečino pa vse, samo to, uff :eek: ko bi me žgalo nekaj notri, tko da upam da mi jih nikoli več en bo treba ustavljat :P
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Za glivice obstaja več kot samo Canesten.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Tearjerker napisal/-a:Za glivice obstaja več kot samo Canesten.

no saj nisem napisala da ni za glivice, le pač da jz nism zdravila glivic s tem... možno pa da je to fajn zadeva za glivice, ker enim ženskam Canesten ne pomaga ravno (tak pravijo). Vem da te vaginalne globule vsebujejo jod in sm sklepala da pač gre za razkuževanje...
Odgovori