orbitrek
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
Ajča napisal/-a:Ne si ga od top-shopa kupit, tudi če si amater.
Sama od tam ne kupujem stvari, le orbitrek sem kupila tam pred kakšnimi 10-imi leti in moram priznati, da sem zadovoljna. Na začetku je bil non stop v uporabi. Potem smo se malo polenili in je bolj počival, zdaj pa ga ponovno spet bolj uporabljam.
Ugodna cena in pripeljali so nam ga na dom. Prav nič ni narobe z njim, ni razpadel

Kot sem že nekje omenjala - meni se zdi postavitev pred TV zelo koristna. Namesto da samo sediš ali ležiš (in še slučajno kaj ješ), se lepo spraviš nanj in migaš, medtem ko gledaš kak dober film ali kaj podobnega. Pa še čas mine kot šus, enostavno pozabiš nanj.
Vsekakor je pa pametno začeti počasi. Nekatere so na njem po uro ali več... Če si na začetku daš tak cilj, hehe... Sama sem začela s par minutami, potem pa vedno več. Med gledanjem zanimivih oddaj ali filma pa sem še sama sebe presenetila, kako dolgo vzdržim.
Svet je takšen, kakršnega hočemo videti... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.
Mam eno vprašanje za tiste, ki se spoznate na orbitrek (ok,to se mal čudn sliš
) . Prejšnji teden sem ga kupila in berem navodila pa notr piše najprej tole: Nikoli ne vadite v vzvratni smeri saj lahko pride do poškodb hrbta. Pol mal kasnej pa preberm: Imate 2 načina vadbe a.) naprej, samo noge in b.) naprej, noge in zgornji del telesa. Spodi pa še piše: Zgoraj omenjena načina vadbe lahko izvajate tudi v obratni smeri. Zdej pa ne vem, če jst to prou razumem. Se pravi, da v vzvratni smeri pomeni, da se s celim telesom obrneš v drugo smer ( hrbet obrneš proti držalu za roke), obratna smer, ki je dovoljena, pa pomeni, da si obrnjen normalno in goniš nazaj? So me z unimi poškodbami hrbta mal prestrašl, ker mam že tko težave s tem, pa raj uprašam "strokovnjake" na cosmu 

I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Ekola, pa ga imam! Včeraj sem ga dobila, ampak glede na to, da je bil sestavljen šele okrog 22h zvečer, nisem dolgo telovadila za prvič. Jutri bom dlje.
Sem ga samo cca 15 minut sprobala, in je super! Je čisto neslišen, krasno teče, na ekrančku se izpusujejo glavne funkcije (utrip, km, čas, kcal, ipd). Po 15 minutah je že teklo od mene, sem si pa dala na večjo obremenitev.
Ima pa en minus, ampak se bom navadla - je ogromen. Videla sem že manjše eliptike, malo sem precenila velikost, ampak nič zato. Ker ima zadaj koleščke, spredaj pa sva dala filc podlago, ga brez težav z eno potezo na hitro premakneva v kot in iz njega, da ni nobenemu v napoto.
Zaenkrat - super zadovoljna. Tudi stopnje so kar konkretne. Npr. do 4 stopnje je bp, 5 je na meji, kar je več, je pa že kar konkreten napor.
Sem ga samo cca 15 minut sprobala, in je super! Je čisto neslišen, krasno teče, na ekrančku se izpusujejo glavne funkcije (utrip, km, čas, kcal, ipd). Po 15 minutah je že teklo od mene, sem si pa dala na večjo obremenitev.
Ima pa en minus, ampak se bom navadla - je ogromen. Videla sem že manjše eliptike, malo sem precenila velikost, ampak nič zato. Ker ima zadaj koleščke, spredaj pa sva dala filc podlago, ga brez težav z eno potezo na hitro premakneva v kot in iz njega, da ni nobenemu v napoto.
Zaenkrat - super zadovoljna. Tudi stopnje so kar konkretne. Npr. do 4 stopnje je bp, 5 je na meji, kar je več, je pa že kar konkreten napor.
UG84, si še vedno zadovoljna s svojim orbitrekom?
Tudi jaz razmišljam o nakupu, in sicer se odločam med Kettlerjevim:
http://www.sportniksi.com/fitnes-oprema ... basic.html
in tem iz Hervisa:
http://www.hervis.si/index.cfm?CFID=245 ... pe_id=1126
med branjem foruma sem zasledila, da top-shop večinoma odsvetujete, tako da sta ta 2 v ožjem izboru.
prosim za kakšen nasvet, izkušnjo, mogoče nov predlog...
Tudi jaz razmišljam o nakupu, in sicer se odločam med Kettlerjevim:
http://www.sportniksi.com/fitnes-oprema ... basic.html
in tem iz Hervisa:
http://www.hervis.si/index.cfm?CFID=245 ... pe_id=1126
med branjem foruma sem zasledila, da top-shop večinoma odsvetujete, tako da sta ta 2 v ožjem izboru.
prosim za kakšen nasvet, izkušnjo, mogoče nov predlog...
Jaz ne vem, če je le od tega, saj prehrane res nisem skoraj nič spreminjala, ampak imam 1,5kg manj, vadim pa vsak dan, po 30 minut na treh različnih težavnostnih stopnjah - 4,5 in 6 (izmenično). Sicer prepotiš se pa res...to pa je treba priznat.
Naročila sem preko iste trgovine kot maš ti zgoraj napisano ja. So dostavili zelo hitro, sem se pa zmenila za popoldansko dostavo (eni redkih so, da tiza to ni potrebno posebej doplačati).
lp
Urška
Naročila sem preko iste trgovine kot maš ti zgoraj napisano ja. So dostavili zelo hitro, sem se pa zmenila za popoldansko dostavo (eni redkih so, da tiza to ni potrebno posebej doplačati).
lp
Urška
Kako pa vadiš? Sem prebrala veliko člankov in večinoma se priporoča t.i. piramidni sistem; začneš počasi, nato stopnjuješ, dosežeš maximum, nato pa vedno bolj počasi.
Kaj pa merilec utripa? A se ga sme uporabit v stanju, ko še poganjaš a se je treba ustavit in izmerit? Pri slednji opciji mam občutek, da mi utrip zelo hitro pade in potem pokaže manj. Uporabljaš kaj to?
Kaj pa merilec utripa? A se ga sme uporabit v stanju, ko še poganjaš a se je treba ustavit in izmerit? Pri slednji opciji mam občutek, da mi utrip zelo hitro pade in potem pokaže manj. Uporabljaš kaj to?
Merilec utripa rabi cca. pol minute, da ti zmeri pravi utrip. Jaz držim nekaj časa gor roke, pa se pokaže prava vrednosti. Itak pa vidim, da prav meri, ker srček na ekranu utripa z isto hitrostjo kot tebi srce bije v tistem trenutku. Uporabljam ko sem gor in ko končam (kake dvakrat med vadbo preverim).
Vadim pa večinoma na 5. stopnji hitro, vmes prešaltam na 6. stopnjo, kjer gre malo počasneje, zaključim pa vedno spet na 5.tki. Včasih pa tudi kdaj s sprintom na 4ki. Odvisno. Večinoma pa zdaj menjam 5. in 6. stopnjo.
V 30 minutah pridem do 10km, porabim cca. 220 Kcal (za orientacijo).
Vadim pa večinoma na 5. stopnji hitro, vmes prešaltam na 6. stopnjo, kjer gre malo počasneje, zaključim pa vedno spet na 5.tki. Včasih pa tudi kdaj s sprintom na 4ki. Odvisno. Večinoma pa zdaj menjam 5. in 6. stopnjo.
V 30 minutah pridem do 10km, porabim cca. 220 Kcal (za orientacijo).