Se oproščam za zamudo, nisem opazila teme

Šele potem, ko se je *mala* oglasila in napisala naj kaj napišem, sem videla vprašanje
Torej najprej - z vsakodnevnim pilingom si uničuješ kožo. To je dejstvo. Tako da glede na to, da imaš suho kožo je enkrat tedensko več kot dovolj. Če si ne moreš pomagati, poskusi s krpico iz mikrovlaken. Je zelo blaga in delujekot piling, čeravno neprimerno blažje.
A se ti morda koža lušči? Se ti je to zdaj, pozimi začelo delati? Namreč kot posledica mraza, centralnega ogrevanja, temperaturnih razlik? Meni npr. se pozimi vedno nos malo lušči, vsako zimo, brez izjeme. Ampak je to prehodno stanje. Takšne težave boš omilila z mastno kremo. Tale Eucerinova je sicer ok sestavinsko (sicer vsebuje veliko parabenov, kemije), ni pa presežek. Imaš lišaje samo na določeih predelih? Kako pa se ti obnese ta krema, ki jo imaš predpisano? Ti je preveč, premalo? Glede na to bo lažje določiti, morda imaš le zelo izsušeno povrnjico in ne v resnici zelo suhe kože. Malo več info potrebujem, veš
Jaz bi ti vsetovala, da uporabljaš
blago čistilno mleko (na suho kožo, seveda) in ga odstraniš z
vlažno krpico iz mikrovlaken (dobiš v skoraj vseh trgovinah in drogerijah, navadno na gospodinjskem oddelku). S tem boš naredila res blagi piling, ampak bo veliko bolje, kot da bi uporabljala zrnatega. Potem si samo še umij obraz z vodo. Kaj pa če bi nego dopolnila s kakšnim
oljem? Jojobo za začetek? Lahko jo uporabljaš skupaj s kremo, je pa krasno dopolnilo k hranljivi negi.
Še nekaj (dodano) - kaj pa
maske? Jih kaj uporabljaš? Poskusi s kakšno domačo. Meni za suho kožo zelo paše doma narejena maska iz opvsenih kosmičev. Te zmiksam, dodam veliko zlico medu, mičkeno toplega mleka ali vode in naredim gosto pasto. Pustim cca. pol urce in sperem. Meni je super za suho kožo.
Če imaš suho kožo zategovanje po čiščenju ni nič pretresljivega. Jaz npr. po čiščenju kožo toniram z domačim tonikom iz zelenega čaja, pa mi zelo ustreza, čeravno ni dovolj, saj imam tudi sama suho kožo. (Sicer je za suho kožo bolj priporočljiv tonik vrtnice). Tudi jaz potrebujem kremo čez. Imam Sanctum nočno kremo.