Vsakodnevno čiščenje kože

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

*mala* napisal/-a:Alverde- Marelica.

Meni je SUPER!! Uporabljam ga pa 1-2× na teden.

Ja! :ja: Jaz ga uporabljam 2krat na teden in mi je zakon :) Pa še diši zelo zelo dobro :D
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

A mi zna katera svetovati kakšen piling za obraz, ki se lahko uporablja vsak dan? In pa da ne testira na živalih.
Problem pri meni je da imam zelo suho kožo in če kdaj pozabim uporabiti piling in nato kremo imam naslednji dan kožo zelo "lišajasto" in se mi po nanosu kreme kar svaljkajo suhi delci kože po obrazu, tako, da moram nujno pred tem uporabiti piling.
Zanima pa me še če je okej, da po pilingu, ki mi odstrani suhe delce kože uporabim kremo, saj mi brez kreme zateguje kožo?
Do zdaj sem uporabljala piling Alverde, vendar bi poskusila še nekaj drugega po možnosti nekaj za vsakdanjo uporabo.

Hvala,
Lp
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Kaj pa če pretiravaš s pilingi? Ker zna zelo izsuševati kožo. Ali pa napačna krema, očitno premalo "učinkovita" za tvojo kožo. Katero kremo pa uporabljaš? Rabiš nekaj zelo hranljivega.

Jaz bi na tvojem mestu začasno prenehala s pilingi, pa raje večkrat namazala s kremo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Sem bila pri zdravnici zaradi suhe kože na obrazu pa mi je svetovala Eucerin Lipo Balance, tako da trenutno uporabljam tole kremo http://www.eucerin.si/sensitive_skin_face_care/lipo-balance.asp. Vendar moram tako zamenjati če ne drugače zaradi testiranja na živalih. Mi znaš mogoče predlagati kaj še bolj hranilnega? :)

Vem da ni logično, da uporabljam piling ob suhi koži, vendar si sploh ne predstavljam da ne bi uporabljala pilinga, saj izgledam brez pilinga, ki očisti suhe delce kot da se luščim po obrazu in res ni prijetno za videt.

Res ne vem kaj bi bilo najbolje
:?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Upam da se UG84 kaj javi v tej temi (bolj zaupam njenim nasvetom), ker sama težko kaj predlagam (mogoče kakšna Alverde- če je še kakšna, ki ni pokvarjena z alkoholom, npr. oliva nočna- sestrični odpravila lišaje; ali pa Garnier- Total Comfort; definitivno pa priporočam kozmetometer za ocene izdelkov, ker jih je toliko, da se je težko odločit kaj dejansko vzet).

Kaj pa če bi probala par dni brez pilinga za probo? Mogoče med kakimi učnimi dnevi, ko si bolj doma :)
Ker piling še meni izsuši kožo in moram res takoj nanest kremo za obraz čez, pa drugače nimam suho kožo (razen včasih malce pozimi).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

*amber* pomoje res ni fajn, da si vsak dan piling delaš. Pomoje ni važno kok maš nežen piling, vseeno se mi ne zdi primerno, da ga vsak dan uporabljaš. Pomoje bi blo bolš, da bi si nabavla kak kvaliteten čistilni gel/mleko in tonik in potem kako zelo hranljivo kremo glede na to, da imaš dost suho kožo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Se oproščam za zamudo, nisem opazila teme :oops: Šele potem, ko se je *mala* oglasila in napisala naj kaj napišem, sem videla vprašanje :)

Torej najprej - z vsakodnevnim pilingom si uničuješ kožo. To je dejstvo. Tako da glede na to, da imaš suho kožo je enkrat tedensko več kot dovolj. Če si ne moreš pomagati, poskusi s krpico iz mikrovlaken. Je zelo blaga in delujekot piling, čeravno neprimerno blažje.

A se ti morda koža lušči? Se ti je to zdaj, pozimi začelo delati? Namreč kot posledica mraza, centralnega ogrevanja, temperaturnih razlik? Meni npr. se pozimi vedno nos malo lušči, vsako zimo, brez izjeme. Ampak je to prehodno stanje. Takšne težave boš omilila z mastno kremo. Tale Eucerinova je sicer ok sestavinsko (sicer vsebuje veliko parabenov, kemije), ni pa presežek. Imaš lišaje samo na določeih predelih? Kako pa se ti obnese ta krema, ki jo imaš predpisano? Ti je preveč, premalo? Glede na to bo lažje določiti, morda imaš le zelo izsušeno povrnjico in ne v resnici zelo suhe kože. Malo več info potrebujem, veš

Jaz bi ti vsetovala, da uporabljaš blago čistilno mleko (na suho kožo, seveda) in ga odstraniš z vlažno krpico iz mikrovlaken (dobiš v skoraj vseh trgovinah in drogerijah, navadno na gospodinjskem oddelku). S tem boš naredila res blagi piling, ampak bo veliko bolje, kot da bi uporabljala zrnatega. Potem si samo še umij obraz z vodo. Kaj pa če bi nego dopolnila s kakšnim oljem? Jojobo za začetek? Lahko jo uporabljaš skupaj s kremo, je pa krasno dopolnilo k hranljivi negi.

Še nekaj (dodano) - kaj pa maske? Jih kaj uporabljaš? Poskusi s kakšno domačo. Meni za suho kožo zelo paše doma narejena maska iz opvsenih kosmičev. Te zmiksam, dodam veliko zlico medu, mičkeno toplega mleka ali vode in naredim gosto pasto. Pustim cca. pol urce in sperem. Meni je super za suho kožo.

Če imaš suho kožo zategovanje po čiščenju ni nič pretresljivega. Jaz npr. po čiščenju kožo toniram z domačim tonikom iz zelenega čaja, pa mi zelo ustreza, čeravno ni dovolj, saj imam tudi sama suho kožo. (Sicer je za suho kožo bolj priporočljiv tonik vrtnice). Tudi jaz potrebujem kremo čez. Imam Sanctum nočno kremo. :)
Zadnjič spremenil UG84, dne 16. Feb. 2010 15:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

UG84 napisal/-a:Jaz npr. po čiščenju kožo toniram z domačim tonikom iz zelenega čaja, pa mi zelo ustreza, čeravno ni dovolj, saj imam tudi sama suho kožo.

:cyclop: Uuu, kak pa to narediš???

Jaz sem zadnjič mela ful utrujene oči (ok, priznam, brutalnega mačka sn mela), pa sn si zeleni čaj skuhala, čajne vrečkice pa sem dala zmrznit in nato na oči...mmm, kak je pasalo!!!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ful preprosto, v bistvu. Skuham čaj (ne iz vrečke, prav tisti posušena cela zel :D

V malo embalažico (potovalno) dam čaj (kar ostane pač spijem), ohladim na hitro v hladilniku in tam tudi zadevco hranim. Drži tri do štiri dni ziher, brez da bi se pokvarilo.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Kul, hvala!!! Bom poskusla, da vidim, kak se obnese! Nimam pretirano suhe kože, tak da bi znalo bit zelo fajn :)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja koža se mi lušči, vendar predvsem v predelu okoli ust in pa nosu, kjer se tudi delajo lišaji, drugje ni tako očitno. Sicer imam skozi vso leto rahlo suho kožo, vendar je v zimskih mesecih to še bolj očitno in koža ni samo suha temveč se po vrhu še lušči.
Ta krema je tako, tako. Stanje je malo popravila, vendar nekega velikega učinka ni zaznati. Po licih mi odgovarja, je dovolj mastna, za čelo mogoče malo preveč zato jo tam nanašam v minimalnih količinah. Ima pa ta krema še eno slabo lastnost in sicer me po nanosu kreme kakšni dve minuti koža peče in pordeči, kar pa kmalu zgine in nato je koža okej in zdrži skoraj ves dan neizsušena. Kremo imam tako zamenjati z nečim bolj učinkovitim in pa predvsem s firmo, ki ne testira na živalih, zato tudi tukaj sprašujem za nasvet, saj v lekarni priporočajo tisto kar imajo in je večino tako na črni listi. Kremo pa nanašam cca. 2-3krat na dan (zjutraj, zvečer, vmes če grem ven pod make up-om) Bi jo morala nanesti večkrat? Mi za podlogo make up-a priporočate kakšno drugo kremo?

Na kaj vse moram biti pozorna pri sestavinah, da mi ne bo kožo samo še bolj izsuševalo? Se ne spoznam tako na sestavine kot ti UG84 :)

Zdaj pa v nabavo..čekiram po kozmetometru vendar je precej izbire in bi mi res pomagalo če bi mi predlagala kakšno kremo posebej ali vsaj po čem se naj orientiram :)

Hvala vam vsem za trud in odgovore,

Lp
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Se mi zdi kar veliko, da potrebuješ kremo nanašati do trikrat na dan. navadno je dvakrat dnevno kar zadosti (zjutraj in zvečer). Za suho kožo je predvsem pomembno, da krema ne vsebuje alkohola in da je hranilna, je pa cel repertoar primernih sestavin, na hitro iz glave kakšna jojoba, da je notri, shea maslo, vrtnica, šipek, močnejše tudi oliva, avokado, ognjič, obvezno vitamini, antioksidanti. Tega je veliko, po INCI spisku pa bodo verjetno nevedeni po znanstvenih imenih. Najbolje, da v temi o sestavinah prej preverimo :)

Res ti za dopolnilno nego suhe kože priporočam kakšno olje (jojoba oliva), lahko pod kremo ali samostojno. Pa hranilno masko za dopolnitev nege. Definitvno stran od pilinga, pusti kožo, da pride k sebi. Če ne moreš brez, poskusi s krpico iz mikrovlaken, ko tsem ti zgoraj napisala.

Koknretnen proizvod je težko priporočati, ker vsaka koža reagira drugače. Če imaš možnost, poskusi zaviti v Melvito (mestni trg v LJ), tam so zelo radodarni s testerji in pa v Orco (LJ). V teh dveh trgovinah ne boš nič zapravila, pa boš dobila dober nasvet in kup testerjev. Za mali denar lahko testiraš Alverde (oliva - kot ti je že *mala* napisala). Obstaja še močnejša, avokado, amapk mislim da bo tista preveč, morda le za izsušene predele, za cel obraz definitivno ne.

Vse ostalo je že tako, da so kreme relativno drage, zato bi ti priporočala, da se odpraviš v Fužine v LJ (če nisi iz LJ prosi preko e-maila) v trgovino Srček.si in prosi za teserje. Upam, da ti jih bodo dali (predvsem prosi za Circaromo in Essential care blagovni znamki).
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Torej stanje trenutno je takšno :)

Sem nabavila Alverde nočno kremo oliva tako, da si zdaj pred spanjem obraz umijem z Alverde Clear Waschcreme Heilerde ( http://kozmetometer.planet-lepote.com/censura.php?cmd=details&itemid=10466&startrec=0 ) , nato nanesem olivino kremo. Zjutraj umijem obraz s toplo vodo in nanesem Lipo balance Eucerin (sem s iskanju kreme, ki bi mi še bolj ustrezala). Piling ne pride več v poštev, mogoče enkrat na dva tedna, če pa bi bila sila z luščenjem kože, pa kvečjemu uporaba krpice tako kot mi je svetovala UG84. Če mi nočna krema ne bi dovolj izboljšala stanja pa bom dodajala še jojobino olje.
A bo tako bolje? Je ta čistilna krema Alverde, ki jo uporabljam vredu? Meni trenutno odgovarja. Je še kaj kar bi morala spremeniti?

Hvala vsem še enkrat :)

Lp
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Glede tople vode sem slisala, da izsusuje kozo, tako da bi bilo bolje umivati obraz z mlacno ali malo hladno vodo.

Js imam tudi probleme s suho kozo. Vceraj sem si nanesla puder in po parih urah sem opazila suhe predele. Tako, da se temu izogibam. Tudi pilinga si pozimi sploh ne delam.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

*amber*, vse kar uporabljaš je nežno in OK, čistilna krema je fajn, tudi sama sem bila z njo zadovoljna. Morda če ti bo zategovalo kožo lahko kasneje sprobaš še mleko vrtnica. Ga imajo tudi v mini embalažah. Drugo je vse :top:

Tudi jaz si umivam s toplo vodo, mislim da ni težav. Če le ni preveč topla ali bog ne daj celo vroča. Meni se je stanje na nosu zelo popravilo po ovsenih maskah tako da zdaj spet lahko imam tekoči puder (prej se je ful videlo, da se mi nosek lupi :oops: )
Odgovori