Preseliti, ali ne preseliti se
-
- Cosmopsiho
Prvo vprašanje je torej tvoj odnos z njegovim očetom. Če je to kul, bi se jaz takoj isti dan preselila. Ne dvomim, da imata tam tudi več prostora, manj stroškov, ma perfect. Ampak potem je pa tle vprašanje, če te ne muči tudi to, da to ni "tvoje"? Sklepam, da zna bit to razlog ne, če si ponosna na to, da imaš svoje stanovanje ipd. potem pa naenkrat odit na kraj, za katerega nisi ničesar prispevala in se bojiš morebitnih posledic na koncu? Selitev skupaj je itak ena velika, grozna odločitev heh. Vglavnem, kaj točno te moti, da nebi živela v hiši fanta? In če se dajo te stvari, ki te motijo prilagodit. Ker like it or not, je velik benefit to, da ima takorekoč hišo "zastonj". Marsikdo se muči in muči še pol življenja z odplačevanjem kreditov in metanjem plače za to..
It was forever..but it didnt last long..
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Z očetom imam čisto vredu odnos. Ja moti me to, da bi prišla v tujo hišo, medtem ko sem sedaj res čisto na svojem. Motilo bi me to, da ne bi bila popolnoma sproščena, da bi vedno imela občutek, da ne morem početi kar se mi vzljubi, ker vedno lahko kdo kaj sliši, kam vleti,... Moti me tudi to, da bi imela precej dlje v službo, da si se morala navajati na druge običaje,... ne vem, mogoče preveč kompliciram, ampak meni več pomeni, da sem z nekom čisto sama, kot pa denar za dopust, lep avto, nova oblačila,...
Kje se pa vidiš čez cca. 10 - 20 let?
V svojem podnajemniškem stanovanju ali prov v svoji hiši?
Glede na to, da js hočem met svojo hišo, in da trenutno nimam financ zato, bi bla pripravljena recimo 5 let živeti pri fantu, da našparam, potem pa začneva graditi svojo hišo.
Drugače pa moraš razumet, da nekoga, ki je navajen živeti v hiši težko navadiš na stanovanje.
Glede na to, da js hočem met svojo hišo, in da trenutno nimam financ zato, bi bla pripravljena recimo 5 let živeti pri fantu, da našparam, potem pa začneva graditi svojo hišo.
Drugače pa moraš razumet, da nekoga, ki je navajen živeti v hiši težko navadiš na stanovanje.
..Evelyn.. napisal/-a:Prvo vprašanje je torej tvoj odnos z njegovim očetom. Če je to kul, bi se jaz takoj isti dan preselila. Ne dvomim, da imata tam tudi več prostora, manj stroškov, ma perfect. Ampak potem je pa tle vprašanje, če te ne muči tudi to, da to ni "tvoje"? Sklepam, da zna bit to razlog ne, če si ponosna na to, da imaš svoje stanovanje ipd. potem pa naenkrat odit na kraj, za katerega nisi ničesar prispevala in se bojiš morebitnih posledic na koncu? Selitev skupaj je itak ena velika, grozna odločitev heh. Vglavnem, kaj točno te moti, da nebi živela v hiši fanta? In če se dajo te stvari, ki te motijo prilagodit. Ker like it or not, je velik benefit to, da ima takorekoč hišo "zastonj". Marsikdo se muči in muči še pol življenja z odplačevanjem kreditov in metanjem plače za to..
podpis kar pod tole, ker se mi ne da ponavljati.
samo še nekaj bom dodala oz. vprašala orhidejo. ali je možno, da je problem tudi delno v tem, da je z bajto "ful dela"? pospravljanje, čiščenje, okolica, vrt... česar pač pri stanovanju ni.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
orhideja1 napisal/-a:Ne gre se za preselit k njegovim staršem, ampak samo v isto hišo. Sicer ima živega samo še očeta, ki živi v spodnjem štuku. Pač jaz želim biti popolnoma na svojem, ker sem človek, ki me moti vsako prilagajanje nekomu drugemu in žal hočem vse imeti tako kot meni paše. Njemu pa se zdi neumno plačevanje najemnine, ker ima doma možnost dobit in tudi bo dobil, če bo doma ostal celo novo hišo.
Hahaha.. Če se nisi sposobna nikomur prilagajati, ti tudi življenje v dvoje ne bo ustrezalo. Zakaj potem sploh siliš v to? Hahaha misliš, da ti bo fant sledil kot pes, upošteval samo tvoje želje (svoje zanemaril), itd..?

jaz razumem obe plati. Tebe, ki si se že osamosvojila in si ne želiš spet nekam, kjer se ne boš počutila dovolj svobodno in tvojega fanta, ki bo dobil praktično brez truda svojo hišo itd. vendar to, da se nočeš prilagajat me je pa zmotilo. če želiš živeti v dvoje se moraš vedno prilagajati, da imaš lepo življenje.
vem, da je težka odločitev, sploh ker si že na svojem, vendar jaz bi šla k fantu. s tem prišparaš denar, imaš več prostora in vse. je pa to tvoja odločitev. sam moraš vedet, da lahko tako izgubiš fanta. jst če bi bila na njegovem mestu sigurno ne bi popustila in bi ostala doma. pa tud če bi šla za to narazen. razmisli kaj ti več pomeni...
vem, da je težka odločitev, sploh ker si že na svojem, vendar jaz bi šla k fantu. s tem prišparaš denar, imaš več prostora in vse. je pa to tvoja odločitev. sam moraš vedet, da lahko tako izgubiš fanta. jst če bi bila na njegovem mestu sigurno ne bi popustila in bi ostala doma. pa tud če bi šla za to narazen. razmisli kaj ti več pomeni...
*Lally* napisal/-a:Kje se pa vidiš čez cca. 10 - 20 let?
To pa verjamem ja, da je razlika. Jaz sem bila vedno navajena živet v stanovanju, on pa v hiši. Čez 20 let upam, da bom v svojem stanovanju, ne v najemninškem. Na svojo hišo niti pomislila nisem, ker preveč stane. Če bi se že preselila k fantu, bi se za vedno, ne za 5 let, ker najprej opremit eno stanovanje, potem pa še drugo drugje tudi ni majhen strošek. Če bi se mi šlo za hišo bi se takoj preselila k njemu, ker najbrž bo nekoč njegova.
softTouch napisal/-a:odvisno kako se razumeš z nejgovim očetom, kako je narejena hiša (skupen ali ločen vhod,...)
jaz bi bla tudi rajši čisto na svojem, ampak je pa za razmislit
Vhod je isti, a ni treba skozi njegovo stanovanje. Glede financ bi se splačalo, ampak jaz sem se tako lepo navadila na čisto svoje. Pri njem pa imam občutek, da vsako korak lahko nekdo sliši.
A v stanovanju se pa ne sliši vse? Ali ti je tam pač vseeno, če glasna pred sosedi? Po mojih izkušnjah je v hišah ponavadi boljša izolacija in se manj sliši čez stene in tla 

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Jela napisal/-a:Hahaha.. Če se nisi sposobna nikomur prilagajati, ti tudi življenje v dvoje ne bo ustrezalo. Zakaj potem sploh siliš v to? Hahaha misliš, da ti bo fant sledil kot pes, upošteval samo tvoje želje (svoje zanemaril), itd..?![]()
Ne mislim tako, ampak zakaj bi se samo jaz, zakaj se ne bi vsak malo?
*mala* napisal/-a:A v stanovanju se pa ne sliši vse? Ali ti je tam pač vseeno, če glasna pred sosedi? Po mojih izkušnjah je v hišah ponavadi boljša izolacija in se manj sliši čez stene in tla
Ne vem kako je drugje, ampak tukaj se med stanovanju, ker je v mestu in zunaj skoz neki avtomobili veliko manj sliši kot pri njemu doma.