Dead_kid napisal/-a:No tako, dons se je zjasnl vse.. Greva v Vilo Ljubanovič, to je zraven slovenske plaže.. Malce sm že brskala kaj se še splača pogledati v Črni Gori, pa vseeno, bi rada slišala še vaša mnenja...
Aja, pa glede na to, da je skoraj 750km do Budve me zanima kok časa pb. nama bo vzela sama pot...
No jaz sem tole pot prevozila med prvomajskimi in via michelin laže

Že prvič ko smo potoval naokrog smo ugotovil, da via michelin računa nekako povprečno pot vsaj 100 km na uro kar pa je na poti od Ljubljane do Budve praktično nemogoče.
Nama je pot vzela več kot 13 ur, z dvema postankoma za kavo (skupaj dobre pol ure) in enim postankom za kosilo (max. 40 min.). Glede na to, da je nekje po poti deževalo je bila tudi na avtocesti omejitev okrog 100 ali pa še manj potem pa ko prideš dol do Makarske in se začnejo ovinki pa tudi težko voziš več kot 50, če ne poznaš ceste in je le ta tudi spolzka, enako velja potem za naprej po Črni Gori.
Midve sva šle ves čas od Ljubljane po avtocesti (čisto do konca hrvaške avtoceste) potem pa smer Dubrovnik, Ploče in tako naprej čez delto Neretve in Neum do Dubrovnika pa potem do meje in po obalni cesti skoz Herceg Novi itd.
Definitivno potem že v ČG pojdita na trajekt, ki vozi med Tivatom in še nečem (ne spomnim se zdj) ker vama prihrani kakih 45 minut vožnje okrog zaliva - saj je lepo ampak se vleče in ko si že zmatran imaš vsega dovolj, cena trajekta je 4 €, pa naj bo to za avto s 5imi ljudmi notri ali avto z voznikom.
Budva kot taka je lepa, veliko se gradi in obnavlja - v sezoni imajo prepoved tako, da dela ustavijo. Za plažo ne priporočam tiste mestne ali mislim, da slovenske plaže pač pa imata na poti do Kotorja res lepo plažo Ploče, je kar dobro označeno kje se gre. Ali pa pojdita naprej do Sv. Stefana in se tam kopat na kraljičino plažo, je pač dražje ampak je res lepa in totalno zrihtana. Ko bosta že tam pojdita skoz park/gozdiček do kraljičine stolice, ki je taka lušna razgledna točka, poleti je gor še taka mini restavracije kjer lahko ješ zunaj in imaš razgled na pol Črne gore. Glede hrane pa tudi nujno obiščita Čatovića mlini ali pa Stari mlin...perfekcija ti povem, vse v zelenju, odlična hrana, ambient, postrežba...
No to je to, če te pa še kaj zanima pa vprašaj