Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.
Odgovori
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

full bed...sozalje :grosseaugen: .vsaj ne matra se vec...
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: grosuplje

Neprebrana objava Napisal/-a Anja ^^ »

moj mucek se je prehladu, ampak ni neke grozne krize, ker je biu tut že hujš prehlajen pa se je uredil. Matra me samo to, ker vidm da ma zamašen nos in da more zato dihat čez usta. Je normalno. Zanima me. če mu lahko kr doma kako pomagam, da se mu odmaši nos al more k veterinarju??
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbkaa »

moj maček je bil pred kratkim kr prehlajen oz. na koncu se je izkazalo, da ima pljučnico. veterinar je pač rekel, da je problem, ker je nekaj časa v stanovanju, nekaj časa pa zunaj... in da mu to hladno / toplo v teh dneh škoduje. dobil je dve injekciji in nekaj tablet, ki jih je s težavo še moral vzet tri dni po obisku veterinarja. :D

vročino ma? mislim, probaj mu nos, če je topel ali hladen in moker. :)
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka

Nos se mi zdi, da ima normalno topel kot ponavadi. Tudi drugih problemou ni videt, razn seveda zamašenega nosu. Vedno bolj se mi zdi da gre za prehlad, ker tut je normalno in se sprehaja po hiši, ampak ga pa zagotovo nebom spuščala iz hiše dokler se ne pozdravi.
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

kaj pa drugače,... večinoma spi in je brez volje ali je enako živahen? boljše, da je nekaj dni še zdaj notri in bo boljše. :)
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka

je mal več not, ker se mu vid, da ga to dihanje čez usta žiucira :D drugač pa se mi zdi približno isti, med spanjem se prevrača kot ponavadi, ko zasliši hrano gre k posodam in tko. Ni neke bistvene razlike.
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

aja okej :D ker naš je skos večinoma ležal in spal...

eno vprašanje. koliko pribl. pride kastracija mačka?:)
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Odvisno, kje. Od 40 eur gor so cene.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vrvica »

Heej. Tudi jaz imam vprasanje, ki pomojem se najbolj pase v to temo. Sem nekaj malega gledala strani za nazaj, pa je cisto prevec, da bi vse to brala. Zanima pa me sledece ... do koliksne mere se da mucka naucit, da ne praska kavcev, zaves, vrat, itd? Moja mami je namrec zaradi operacije na hrbtenjaci pristala na invalidskem vozicku in bi ji res rada kupila mucka, da bi ji delal druzbo dopoldne, ko je veckrat sama doma. Je tudi sama rekla, da bi ji bilo vsec ze ce bi imela papagaja, samo da je neka zivalca v stanovanju. Ampak papagajev ne bomo vec kupovali (razlogi tukaj niti niso pomembni).
Ko sem ji predlagala mucka, je bila proti, ker se boji da bo spraskal pohistvo.
Sepravi ... je to, koliko mucek praska pohistvo odvisno zgolj od karakterja posamezne zivali, ali se da to prepreciti s primernim "vzgajanjem"?
Mogoce malo prevec dolgovezim, ampak preprosto ne znam zadeve opisati krajse. :D
Hvala vsem :D
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Mama naj si sama izbere mačka glede na karakter, ne ji ti ''kar enega'' kupiti, samo da je luštkan. Treba je vedet, da mački živijo od 15 do 20 let in mora mama razmisliti, ali je na to pripravljena. Glede na izkušnje, odsvetujem mladiča, ker norijo, prevračajo stvari, so na trenutke zoprni drkeci pekci, ampak odraslega umirjenega mačka. Odrasel pomeni 2 leti ali več, ker takrat pridejo iz pubertete.
Glede praskanja - mački si kremplje morajo nekje brusiti. Najboljša rešitev je praskalnik, ampak nekatere mačke je treba naučiti ga uporabljati.
Vsekakor odsvetujem nakup/posvojitev, dokler ne bo mama 100% odločena, da si ga želi, in bo vedela, da maček ni samo za družbo, ampak je treba misliti tudi na občasne veterinarske stroške, stroške za hrano, pesek...
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka

Jst sm mela kr nekej muckou, pa ni blo z nobenim pretiranega problema pri praskanju, če začne praskat po zavesi mu pač pokažeš da tega nesme, po pohištvu pa nikol niso praskal.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

Društvo Mačjelovka na mačji razstavi v Ljubljani

Organizator: Felinološko društvo Ljubljana.
Razstavi bosta potekali 13. in 14. februarja 2010, za obiskovalce bosta odprti od 10. do 18. ure.
Lokacija: Športna dvorana GIB Šiška, Drenikova 32, Ljubljana-Šiška.
Na razstavi bo imelo Društvo Mačjelovka svojo stojnico, kjer se bomo pogovarjali o problematiki prostoživečih mačk. Poleg tega boste na stojnici našli veliko lepih izdelkov, ki so jih naredile prostovoljke za pomoč mucam, mucke za srečo, podloge za miške, skodelice, majčke, koledar in še kaj...

Se vidimo! :wink:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Slika
Mac raste kot goba po dežju...
Imam pa eno resno vpr:
Katero hrano je najbolje kupiti?Do zdaj sem mu dajala Hills, potem pa zasledim, da sploh ni tako dober, ampak samo dobro reklamiran.Royal Canin?
Pojma več nimam....isto razmerje-iz prakse gledano, je bolje da mu dam več konzerve ali več suhe hrane?
To leti na probleme z urinarnim traktom in probleme z ustno votlino...
The world is as you are.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

RC je super, prav tako je ok tudi hrana s spletke supercombe.com. Po Hillsu jih veliko driska ali ima kakšne druge težave s prebavo. Mokro hrano svetujem samo občasno 'za posladkat', sicer pa naj je brikete. Jaz mojim enkrat na teden dve vrečki mokre hrane razdelim na tri dele. Če bi takšno hrano jedli vsak dan, se pospešeno delajo obloge na zobeh, kar pa ni ok.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Sessa »

Jaz sem super zadovoljna z orijen in je tudi med bolj kvalitetnimi. Kak royal canin se ne more primerjati.
Odgovori