V javnosti je do mene nesramen

Pomoč iz čustvenih stisk.
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbkaa »

Libido. napisal/-a:če se starši grdo obnašajo do njega, se ravno zaradi tega on ne bi smel do tebe obnašat isto, ker ve kako je bit v taki situaciji - verjetno mu ni prijetno ko se starši tako znašajo nad njim, zato bi moral vedet da tudi tebi ni ko se on nad tabo .. :?

tudi jst mojim kolegom ne govorim da so nesposobni, neumni, da nikoli nič ne bo iz njih in naj se grejo kar ubit ker itak niso za nič dobri, čeprav nonstop slišim samo take besede doma .. :roll:

se strinjam.

drugače pa, probaj se pogovorit z njim ( čeprav, kolk sem prebrala, si se nekako že ) in mu pač reči, da naj spremeni svoje obnašanje, ker, čeprav ga imaš rada, ti ne rabi zbijat samozavesti in poniževat, ker tega ne rabiš prenašat.

s tem bo samo odbijal ljudi, ki jih ima rad, in ki imajo radi njega, odbijal od sebe. :roll:
MinnieMouse
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MinnieMouse »

Ve ki pravte naj ga kr skensla, ste že kdaj slišale za to da nezavedno ponavlamo vzorce iz svojih družin? Če drugačnega ni bil nikol navajen, je čist verjetno da se tud sam zarad tega tko obnaša. Lahk pa to spremeni afkors, sam najprej more najdit vzrok zakaj se tak obnaša in se začet mal kontrolirat.

Lahk probata tak da si zmislta svoj znak al pa besedo da ga boš lahk v družbi opomnla "ej, spet delaš to!". Večkrat ko ga boš opomnla bol mu bo jasno česa vse ne sme rečt in če te ma res rad se bo potrudu da se spremeni..

Če praviš da je kul ko sta sama, pol te najbrž že ma rad in ne dela tega zanalašč...(razn če je kaka posebna sorta kretena k hoče izpadit kul pred kolegi :D )

Probi, pa če bo zainteresiran za to da se nekak spremeni pol vztraji, če bo pa "tak pač sm, jebi ga, sprjazn se baba neumna" pol pa itak veš ka ti še ostane (brca v rit) :evil:

Velik sreče pri pogovoru z njim ti želim. Upam da ne boš spoznala da je totalni kreten :D
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

Jaz ne bi bila z nekom, ki bi me poniževal. Ne vem zakaj je s tabo, če te ne spoštuje takšno kot si.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

MinnieMouse napisal/-a:Ve ki pravte naj ga kr skensla, ste že kdaj slišale za to da nezavedno ponavlamo vzorce iz svojih družin? Če drugačnega ni bil nikol navajen, je čist verjetno da se tud sam zarad tega tko obnaša.

In kaj točno to spremeni? Njej to znanje o vzrokih njegovega obnašanja čisto nič ne pomaga, ko ji tip tečnari in jo zmerja v družbi.
MinnieMouse
Sramežljivka
Sramežljivka

Spremeni ti pogled na to se ti ne zdi? Če si mal bol tolerantn in razumeš vzroke zakaj se tak obnaša ne razmišlaš najprej kak ga boš v sekundi skenslala ampak kak lahk to skupi popravta in se mata naprej superfinofajn drug z drugim...

:roll:
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emkica »

Ma ja, glede na to da sem bla zmeri bl sociološki tip človeka, se bom probala res fajn z njim pogovorit o teh problemčkih, pa kako naj se spremeni...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Spremeni ti pogled na to se ti ne zdi? Če si mal bol tolerantn in razumeš vzroke zakaj se tak obnaša ne razmišlaš najprej kak ga boš v sekundi skenslala ampak kak lahk to skupi popravta in se mata naprej superfinofajn drug z drugim...
:roll:

Aja, sej res. Pol če ve, da je bil tip navajen zmerjanja doma, jo verjetno res manj boli, ko tudi on sam uporabi podobne načine komunikacije.

Potem pa želim avtorici teme vso srečo s spreminjanjem tipa. Mogoče pa se ji le usere, da ne bo le ena izmed mnogih žensk, ki mislijo, da bodo partnerja s svojimi prijemi "poboljšale". (Btw, VSE mislijo, da so izjeme)
Zadnjič spremenil tmis_, dne 31. Jan. 2010 18:30, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 23:58, skupaj popravljeno 1 krat.
MinnieMouse
Sramežljivka
Sramežljivka

MinnieMouse napisal/-a:Ve ki pravte naj ga kr skensla, ste že kdaj slišale za to da nezavedno ponavlamo vzorce iz svojih družin? Če drugačnega ni bil nikol navajen, je čist verjetno da se tud sam zarad tega tko obnaša. Lahk pa to spremeni afkors, sam najprej more najdit vzrok zakaj se tak obnaša in se začet mal kontrolirat.

Lahk probata tak da si zmislta svoj znak al pa besedo da ga boš lahk v družbi opomnla "ej, spet delaš to!". Večkrat ko ga boš opomnla bol mu bo jasno česa vse ne sme rečt in če te ma res rad se bo potrudu da se spremeni..

Če praviš da je kul ko sta sama, pol te najbrž že ma rad in ne dela tega zanalašč...(razn če je kaka posebna sorta kretena k hoče izpadit kul pred kolegi :D )

Probi, pa če bo zainteresiran za to da se nekak spremeni pol vztraji, če bo pa "tak pač sm, jebi ga, sprjazn se baba neumna" pol pa itak veš ka ti še ostane (brca v rit) :evil:

Velik sreče pri pogovoru z njim ti želim. Upam da ne boš spoznala da je totalni kreten :D

tmis_ preber si še enkrat, si vzem par minut da dojameš bistvo mojga posta in pol še enkrat premisl če so ble tvoje besede res ustrezne :x
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Re: ...popolnoma na tleh..

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

emkica napisal/-a:Nazadnje sva imela en prepir ko sem mu to omenila, samo mislim da me ni razumel.

prva stvar je, da poskrbiš, da bo razumel, kaj ti dela. in to ne med prepirom, ampak "navadnim" pogovorom. po temboš šele videla, koliko se zaveda in ali se je pripravljen portudit to izboljšat. če teg ne bo pripravljen storiti, lahko mirne duše greš, brez občutka krivde.
...just breathe...
MinnieMouse
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: ...popolnoma na tleh..

bubbles napisal/-a:
emkica napisal/-a:Nazadnje sva imela en prepir ko sem mu to omenila, samo mislim da me ni razumel.

prva stvar je, da poskrbiš, da bo razumel, kaj ti dela. in to ne med prepirom, ampak "navadnim" pogovorom. po temboš šele videla, koliko se zaveda in ali se je pripravljen portudit to izboljšat. če teg ne bo pripravljen storiti, lahko mirne duše greš, brez občutka krivde.

:top: :top: :top:
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tysia »

U, je nesamozavesten in preplašen ta tvoj poba. Jaz predlagam, da se pogovoriš z njim "v nulo" - mu skušaš kar najbolje razložit kaj ti dela in kako se ti počutiš ob tem. Če se začne spreminjati = super. Če pa ne, ti pa ostane več alternativ. Npr:
- obisk psihologa, psihoterapevta (čeprav dvomim, da bi mu ponos dovolil)
- ogled filma s podobno vsebino, kot jo ima ta boleči del vajine zveze
- "zob za zob" - enkrat narediš v družbi nekaj podobnega, kot je on tebi (moraš biti pa dovolj samozavestna in suverena za kaj takega); nato pa mu zadeve razložiš --) izkustvo na lastni koži
- mu postaviš ultimat (kar priporočam le, če te vse skupaj res preveč tlači in uničuje in ne zmoreta delati skupaj na tem konstruktivno)

Srečno! :)
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

MinnieMouse napisal/-a:tmis_ preber si še enkrat, si vzem par minut da dojameš bistvo mojga posta in pol še enkrat premisl če so ble tvoje besede res ustrezne :x

Ne veš kaj, raje mi ti razloži, zakaj niso bile ustrezne.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emkica »

sirova štručka napisal/-a:emkica naslov teme si dala popolnoma na tleh, ampak glede na to, da si še kar z njim sta možnosti 2:
1.) da sploh ni tak hudo
2.) da si neumna tolk

Ko bi se tip prvič tak obnašal do mene, lahk kr gre kamor hoče. Če obstaja možost, da se spremeni, torej poboljša, v redu, naj se, ampak jaz ga ne bom, niti ne morem.

Če pa imaš tolk rada tipa, ki te ponižuje, bi pa mogla začet probleme iskat pri sebi.

Dejstvo je, da sem rabla kr neki cajta, da sem si priznala, da je tak do mene. Šele ko mi je frendica rekla v faco kako se obnaša do mene sem se končno zavedla, da res neki ne štima in da bo treba neki nardit glede tega.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

MinnieMouse napisal/-a:Ve ki pravte naj ga kr skensla, ste že kdaj slišale za to da nezavedno ponavlamo vzorce iz svojih družin? Če drugačnega ni bil nikol navajen, je čist verjetno da se tud sam zarad tega tko obnaša. Lahk pa to spremeni afkors, sam najprej more najdit vzrok zakaj se tak obnaša in se začet mal kontrolirat.

To je vse lepo in prav, ampak razumevajoč pa prek neke določene mere ne moreš biti. Tudi sprememba ni tako 'afkors', ampak je mogoča toliko, kot ima tip volje. Se strinjam, da se je vredno pogovoriti z njim in mu dati priložnost, da se popravi, in če se stvar ne izboljša, je brca v rit dobra rešitev :D Hotela sem samo reči, da je ta 'to je zaradi moje družine' kar hitro lahko izgovor.
Every rose has its thorn
Odgovori