Besede lahko močno prizadenejo človeka!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
senjoriitaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska

Besede lahko močno prizadenejo človeka!

Neprebrana objava Napisal/-a senjoriitaa »

Eno je, če te nekdo žali zaradi tega ker si npr. dober v šoli in potem si takoj
piflar in nevem kaj še vse.. Prav druga pa je, kadar te nekdo užali zaradi
kakšne telesne pomanjkljivosti, ki se je tudi sam sramuješ. Npr. govorne napake, velikosti prsi,poraščenosti, ker si preveč močne postave ali karkoli.. Take opazke zelo
prizadenejo človeka! Vsaj mene. In, če si že tako nesamozavesten in te nekdo u obraz žali zaradi te napake, postaneš še bolj :(
Zakaj so nekateri ljudje taki in se spravijo ravno na tvojo šibko točko? Zakaj
opazijo samo slabosti drugih, svojih pa ne? Kako požreti takšne žalitve in iti
naprej?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Na kratko: ker imajo sami s sabo težave. Pogosto so žaljivke projekcija njihovega notranjega doživljanja samega sebe.
Vem, tole ti ne pomaga dosti, je pa verjetno vsaj lažje razumet..
Treba se je naučit postavit se zase ali pa probat preslišat/odmislit žaljive komentarje; kako to dosežt, je pa druga stvar, žal ne bi znala nič pametnega povedat/svetovat..
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

Nihče ni popoln, vendar se tega ne zavedajo vsi. In večini je lažje pometati pred tujim pragom, kot pred svojim lastnim.

Potrebno je graditi na svoji samozavesti, da potem lahko tovrstne neumesne pripombe preslišiš.
Tejax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tejax »

Verjemi, da tak človek samo na zunaj deluje samozavestno, v resnici ima pa sam kakšno pomankljivost, ki ga hudo sekira in za katero se hudo boji, da bi jo kdo videl ali kakorkoli izvedel zanjo.

Zato pa vidi nekakšen izhod v tem, da žali druge ljudi in jih opozarja na (vsaj domnevne) pomanjkljivosti. Tako pač na takšen primitiven način "tolaži" vsaj za kratek čas sam sebe in se počuti močnejšega ter seveda nekako "popolnega".
Še posebej mu je pa v zadovoljstvo, ko je drug prizadet in užaljen. Takrat se mu zdi, da je dosegel svoj namen - on je glavni in brez napak. Tako pač razmišlja njegova bolna pamet (kolikor je pač sploh ima).

Tudi sama sem doživela "cvetke" nekoč. Počasi je splahnelo, ko sem jih dala na ignore. Hudo me je bolelo in prizadelo, a sem se prepričala, da niti slučajno tega ne pokažem. Raje sem se nasmehnila in na žaljivko odgovorila nekaj čisto x, kot na primer: "Ja, je res lep dan!" in šla hladnokrvno naprej.
Svet je takšen, kakršnega hočemo videti... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

Re: Besede lahko močno prizadenejo človeka!

Neprebrana objava Napisal/-a vrvica »

senjoriitaa napisal/-a: Zakaj so nekateri ljudje taki in se spravijo ravno na tvojo šibko točko?

Ker se lahko. Ker tocno vejo, da je to tvoja sibka tocka. In ker jih ocitno nekaj tako zelo muci, da so sposobni samo tako nizkotnih dejanj, da bi popravili svojo samozavest.

senjoriitaa napisal/-a:Zakaj opazijo samo slabosti drugih, svojih pa ne?

Ker se je tezko soociti s svojimi slabostmi. Lazje je iskati kaj podobnega na drugih in njim dajati slab obcutek. Popraviti svoje slabosti je ena najtezjih nalog, ki si jih lahko clovek zada. Se tezje pa je te slabosti priznati. Ko si jih priznas, je tako rekoc ze pol storjenega.

senjoriitaa napisal/-a:Kako požreti takšne žalitve in iti naprej?

Tezko. Z veliko zavestnega ignoriranja in sprva mogoce tudi pretvarjanja. Ampak pocasi, pocasi gre. Mogoce ne prvi mesec, verjetno ne drugi mesec. Mogoce cez eno leto. Verjetno pa nismo nikoli popolnoma imuni na to. Lahko reci, tezko narediti, saj vem. Poskusit je pa vredno.

Pa srecno :bussi:
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
orhidejicaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a orhidejicaa »

Težko rečem kako pozabiti oz. prenesti žalitve nekoga. Ponavadi se je dobro narediti gluhega in takšne opazke preslišati. Zavedati se moraš, da neki x osebek, ni vreden tvojega sekiranja, saj imaš okoli sebe ljudi, ki te spoštujejo takšno kakršna si, pa ni važno kakšno napakico imaš, vsi jih imamo. In tista oseba, ki se spusti na nivo, da nekoga žali, sama še zdaleč nima urejeno v svoji glavi, morda s tem da žali tebe ali koga drugega želi pridobiti samo na svoji samozavesti in navzven izpasti močna osebnost, v resnici pa v svoji notranjosti hrepeni po pozornosti.

Glavo pokonci in, ko ti ta osebek naslednjič bevskne kakšno žalitev, se mu oz. ji veselo nasmej in ga prezri :wink:
...Bodi to kar si....
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Sessa »

Nikoli ne pokaži, da ti je hudo pred drugimi. To je najhuje kar lahko sam sebi storiš. Da vsi vidijo, da trpiš.
Uporabniški avatar
niinii
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a niinii »

To ni ravno lahko narest. Ne pokazat. Včasih se ti recimo ulijejo solze, pa tega ne moreš ustavit, tud če bi hotel. Je res, da najbolj pomaga to, da na te stvari ne reagiraš, al pa da kakšo "pametno" nazaj pripomniš, samo nažalost to zmeraj nismo sposobni narest. Če se le da, se poslužuj tega, da gre čez eno uho notr, čez drugo ven, pa probaj čim več teh stvari preslišat.
Odgovori